metamak lg“Aluminium Tech Talk 2023” İstanbul Buluşması

İstanbul’da konularında lider 4 firmanın ortaklaşa düzenlediği Alüminyum sempozyumunda, Türkiye ekstrüzyon firmalarına, pres konveyör hatları, dik toz boya tesisleri, modern eloksal tesisleri, bu tesislerde kullanılan kimyasallar ve yeni eloksal presi kalıp ve kalıp tutucuları konusunda bilgiler aktarıldı.

 

 

 

 

 

meta mak 86a

Türkiye’de yaygın olarak hatları kullanılan Kautec firması, konusunda uzman ekibi ile ekstrüzyon teknolojisindeki son gelişmeleri anlattı. Biyet ise ısıtma, makas ve ekstrüzyon pres sonrası soğutma hatlarında dijital uyarlamalar konusunda üreticileri bilgilendirdi.

Toplantıdan Başlıklar

67 firmadan 135 katılımcının ziyaret ettiği etkinlikte en dikkat çeken gelişme, ekstrüzyon sonrası yüzey hazırlamada uzman olan Sat Trevisan firmasınca anlatıldı. Gelişen teknolojiler, üretilen profillerin ön yüzey hazırlama işlemi sonrası dikey çalışan, kapasitesi yüksek ve homojen boyama olanağı sunan tesisleri; ayrıca Autel firması tarafından, eloksal hatları ile tam otomatik çalışan tesisleri anlatıldı.

Dik toz boyada Verona’da bulunan fabrikasında bir pilot tesiste Ar-Ge çalışmaları yapmakta olan ve aynı zamanda toz boya tabancalarında Dünya lideri olan Gema firmasının bir kuruluşu olan Sat Trevisan, dik toz boyada en kısa sürede renk değişimi, verimli toz tüketimi, eksiksiz geri dönüşümün sağlanması, fırın ve ön yüzey hazırlamada pratik gelişmeler ve uygulamaları konusunda çalışmalar yürütmekte. Toz boya paketlerinin otomatik bir magazin ile sisteme yüklenmesi, depolanması konularında yeni geliştirdikleri toz boya depolama sistemi ile de sempozyumda dikkat çeken firma, aynı zamanda ahşap desen sistemleri de yapmakta.

Sat Trevisan Eloksal tesisi ve Autel sunumu sonrası bu tesislerde kullanılan ve Türkiye’de de imalatı olan Henkel firması, kimyasallar konusunda gelişmeleri anlattı.

Adex firması ise, kalıp imalatı ve ekstrüzyon kalıplarında revizyon konularında katılımcıları bilgilendirdi.

Alutech Talk Seminerleri Önümüzdeki Yıllarda da Devam Edecek

Sempozyuma ev sahipliği yapan Metamak Metalurji Makine Satış Müdürü Erol TURGUT, “Hızla değişen Türkiye ekstrüzyon sanayi, özellikle Avrupa’dan aldıkları 4000MT ve daha büyük ekstrüzyon preslerinde, klasik kalıplardan mukavemeti daha yüksek daha teknik kalıplara geçmek zorundalar. Ülkemizde 3500MT-6500MT aralığında 17 adet Avrupa ekstrüzyon presi vardır. Asaş tarafında yeni sipariş edilen 15.000MT pres ile Avrupa ekstrüzyon sektörünün lideri olacağız. Bu preslerde kullanılan kalıpların kalitesi, revizyonu ve ısıl işlemi de artık daha çok önem arz etmektedir,” şeklinde konuştu.

Alutech Talk seminerlerinin önümüzdeki yıllarda da periyodik olarak devam edeceğini belirten TURGUT, “Alüminyum ekstrüzyon sektörünün ihtiyacı teknik konularda gelişmeler ülkemize uman firmalarca getirilecek bir açık oturum ortamında tartışılacaktır. Daha verimli ve katılımcıları daha aktif olacağı gelecek seminerler için çalışmalarımız devam etmektedir,” sözleriyle, seminerlerin geleceği hakkında da ipuçları paylaştı.

“Aluminium Tech Talk 2023” İstanbul Gathering

On 9 November 2023, in the Aluminium symposium held in İstanbul jointly by 4 leading companies in their fields, Turkish extrusion companies were informed about press conveyor lines, vertical powder coating facilities, modern anodising facilities, chemicals used in these facilities and new anodising press moulds and mould holders.

meta mak 86c

 

meta mak 86d2

Powered by OrdaSoft!