ALUTEAM ve TALSAD İş Birliği ile “AB Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizmasının Etkileri ve Yönetimi” Eğitimi Düzenlendi

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Haliç Yerleşkesi’nde düzenlenen AB Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizmasının Etkileri ve Yönetimi Eğitim Programı “ALUTEAM: Alüminyum Sanayisinin Dijital Dönüşümü İçin Ortak Araştırma Merkezi” projesi kapsamında gerçekleştirildi.

Proje ortağımız Türkiye Alüminyum Sanayicileri Derneği (TALSAD) iş birliği ile organize edilen eğitim programı, alüminyum sektörüne yönelik farkındalık oluşturma etkinlikleri çerçevesinde ilgilileriyle buluştu.

 

 

 

 

 

aluteam 86a

7 Aralık 2023 tarihinde düzenlenen etkinlik, yarım gün olacak şekilde programlandı. T.C. Ticaret Bakanlığı’ndan Sn. Demet Işıl KARAKURT, T.C. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan Sn. Mustafa Kemal ARSANUR, Sagenit firmasından Sn. Ahmet EDEPLİ ve Mayor International’dan Sn. Coşkun KUMRU’nun ağırlandığı eğitim programı, TALSAD Genel Sekreter Yardımcısı Duygu SAYMEN’in moderatörlüğünde gerçekleştirildi.

Toplantıdan Konu Başlıkları

Açılış konuşmasını ALUTEAM Merkez Müdürü Dr. Ebubekir KOÇ’un gerçekleştirdiği toplantıda programın ilk bölümü, Sn. ARSUNAR’ın, “Emisyon Ticaret Sistemi ve Diğer Karbon Piyasaları” konu başlığındaki sunumuyla başladı. Eğitim programı, Sn. KARAKURT’un “AB Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizmasının Ana Unsurları” başlığında gerçekleştirdiği konuşmasıyla devam etti. Kısa bir kahve molasının ardından, programın “SKDM Sürecinde İlgili Tarafların Yönetimi ve Veri İletim Şablonunun Analizi” konulu bölüme geçildi. Sn. EDEPLİ’nin sunumuyla, veri iletim şablonu üzerine incelemeler yapıldı. Son olarak soru cevap bölümü kapsamında tüm konuşmacıların yer aldığı bir panel ortamı oluşturularak, ilgili konularda sıkça sorulan sorular değerlendirildi ve katılımcılardan gelen sorular detaylı bir şekilde cevaplandırıldı.

aluteam 86b

“ALUTEAM: Alüminyum Sanayisinin Dijital Dönüşümü İçin Ortak Araştırma Merkezi” Projesi’nin Tarihe Geçen 3. Eğitim Programı

89 kişinin katılım sağladığı etkinlik; Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti mali iş birliği çerçevesinde finanse edilen ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Rekabetçi Sektörler Programı altında yürütülen “ALUTEAM: Alüminyum Sanayisinin Dijital Dönüşümü İçin Ortak Araştırma Merkezi” projesinin yaygınlaştırma faaliyetleri kapsamında düzenlenen 3. eğitim programı olarak kayıtlara geçerek son buldu.

Sektöre Katma Değer Yaratmaya Devam Ediyor

Alüminyum sektöründe doğrudan ve dolaylı olarak faaliyet gösteren KOBİ’lerin katma değeri yüksek ürün üretme kabiliyetlerinin geliştirilmesi ve AB pazarlarına açılmasını sağlamak amacıyla Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Alüminyum Test Eğitim ve Araştırma Merkezi (FSMVÜ ALUTEAM)  tarafından yürütülen proje, Girişimci Alüminyum Sanayici ve İş İnsanları Derneği (GALSİAD), İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçılar Birliği (İDDMİB), Türkiye Alüminyum Sanayicileri Derneği (TALSAD), İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) ortaklığında faaliyetlerini sürdürmekte.

“Impacts and Management of the EU Carbon Border Adjustment Mechanism” Training was organised in cooperation with ALUTEAM and TALSAD

The Training Programme on the Impacts and Management of the EU Border Carbon Adjustment Mechanism held at Haliç Campus of Fatih Sultan Mehmet Foundation University was organised within the scope of the project “ALUTEAM: Joint Research Centre for Digital Transformation of Aluminium Industry” Project. The training programme, organised in cooperation with our project partner Turkish Aluminium Industrialists’ Association (TALSAD), met with the interested parties within the framework of awareness-raising activities for the aluminum industry.

aluteam 86c

Powered by OrdaSoft!