Saray ISO 500’de 236. Sıraya Yükseldi

Alüminyum sektörünün köklü markası Saray, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından her yıl açıklanan “Türkiye’nin 500 Sanayi Kuruluşu” listesinde 2022 yılı sonuçlarına göre 11 sıra yükselerek 236’ıncı sırada yer aldı.

 

 

saray aluminyum 85a

Geliştirdiği öncü ve yenilikçi iç ve dış cephe çözümleriyle 40 yılı aşkın süredir geleceğin mimari yapılarının inşa edilmesinde büyük rol oynayan Saray, Güneşli ve Çerkezköy’de bulunan ileri teknolojiyle donatılmış üretim tesislerinde tasarladığı ürün ve sistemleriyle Türkiye inşaat sektörüne değer katarak, büyümesine katkısı sağlıyor.

60’dan Fazla Ülkeye İhracat

Saray’ın her geçen yıl istikrarlı bir şekilde büyüyen üretim ve yatırım rakamlarının, şirketin son üç yıldır üst üste ISO 500 listesinde yükselmesinde önemli rol üstlendiğini belirten Saray Grup Yönetim Kurulu Üyesi Talin Saraylı DİKİCİ “Alüminyum ürünlerimizin yüzde 55’inden fazlasını Avrupa, Afrika, Asya ve Orta Doğu bölgelerinde 60’dan fazla ülkeye ihraç ediyoruz. 2023 projeksiyonumuz doğrultusunda bu yıl endüstriyel ürünlere de odaklandık. Müşterilerimizden gelen yoğun talepleri karşılamak amacıyla, tüm çalışma alanlarında kapasite artırmaya yönelik kararlar alarak, buna paralel makine-ekipman ve tesis yatırımları planladık. Yeni yatırımlarımızın bizi her yıl ISO 500 listesinde biraz daha zirveye doğru yaklaştıracağına inanıyorum” dedi. 

İhracat Rakamları Çevresel Performansı Yüksek Ürünler ile Büyüyor

Yıllık 90 bin ton alüminyum profil, 20 bin ton endüstriyel profil, 20 bin ton PVC profil, 16 milyon metretül panjur ve 3,5 milyon metrekare alüminyum kompozit panel üretim kapasitesine sahip olan Saray, yapı sektörünün ihtiyaç ve taleplerinin en üst düzeyde karşılanması hedefiyle Ar-GE çalışmalarında özellikle daha çevreci ve yüksek performans değerlerine sahip ürünlere odaklanıyor.

saray aluminyum 85b

Enerji Verimliliğini En Üst Seviyede Sağlayan Sistemler Tasarlıyor

Hem yurt içinde hem de ihracat pazarlarında rekabet gücünü artırmak amacıyla yıllık bütçenin yaklaşık % 5’ini Ar-Ge’ye ayırdıklarının altını çizen Talin Saraylı DİKİCİ, “Yeni teknolojilerin sektöre kazandırılmasında aktif rol oynuyoruz. Ürettiğimiz ürünlerin çevresel etkisi ise ihracatta en önemli kriterlerden birini oluşturuyor. Tüm dünyada yeşil binaların inşasına katkıda bulunan bir şirket olarak,  enerji verimliliğini en üst seviyede sağlayan sistemler tasarlamaya devam edeceğiz” dedi.

600’den Fazla Çalışanı ile Müşterilerine Hizmet Sunuyor

İstanbul Güneşli’deki fabrika ve ofis binaları ile Tekirdağ Çerkezköy’deki fabrikaları ve dökümhanelerinde toplamda 270 bin metrekare alanda 175 bin metrekare kapalı alana sahip olan Saray, bugün 600’den fazla çalışanı ile müşterilerine hizmet sunuyor. 1980 yılından bu yana geliştirdiği yenilikçi iç ve dış cephe çözümleriyle alüminyum sektörüne öncülük eden Saray; kapı, pencere, cephe ve küpeşte sistemleri, alüminyum kompozit panel, PVC kapı ve pencere sistemleri ile panjur sistemlerinin yanı sıra; merdiven, iskele ve sera yapımı gibi çok çeşitli alanlarda kullanılabilen hafif ve esnek yapılı alüminyum ürünler ile makine ve endüstri sektörlerinin ihtiyacı olan şekil ve büyüklükte sanayi profilleri ve standart kesitli profiller tasarlıyor.

Saray Ranked 236th Place in ISO 500

Saray, the well-established brand of the aluminum industry, ranked 236th by rising 11 places according to the results of 2022 in the “Türkiye’s 500 Industrial Enterprises” list announced annually by the İstanbul Chamber of Industry (ISO).

Powered by OrdaSoft!