Asaş Türkiye’nin Sanayi Devleri Arasında 53’üncü Sırada

İstanbul Sanayi Odası’nın “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu (İSO 500)” araştırmasının 2022 yılı sonuçlarına göre ASAŞ, üretimden satışlarda gösterdiği üstün performansla Türkiye’nin sanayi devleri arasında 53’üncü sıraya yükseldi.

 

 

 

asas 85a

Türkiye’nin lider sanayi kuruluşlarından Asaş, İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO), “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu (İSO 500)” listesinde bir basamak yükselerek 53’üncü sırada yer aldı. İstanbul Sanayi Odası’nın ‘Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu (İSO 500)’ araştırmasının 2022 yılı sonuçlarına göre Asaş, üretimden satışlarda gösterdiği üstün performansla bu yıl da Türkiye’nin sanayi devleri arasındaki yerini aldı. Asaş Genel Müdürü Derya HATİBOĞLU Türkiye ekonomisine değer katan şirketler arasında yer almaktan büyük mutluluk duyduklarını, yatırım, üretim ve ihracatı artırarak büyümeye devam edeceklerini söyledi.

Derya HATİBOĞLU: “90’dan Fazla Ülkeye İhracat Yapıyoruz”

Derya HATİBOĞLU, Asaş olarak bugün Sakarya’da yer alan son teknoloji ile donatılmış 5 üretim tesisi ve 3000’den fazla çalışanıyla Türkiye ekonomisinin kalkınması için çalıştıklarını belirterek, “90’dan fazla ülkeye ihracat yapıyoruz. Üretim alanındaki tecrübemizi tasarım ve Ar-Ge çalışmalarımızla sürekli geliştirerek birçok sektör için yenilikçi ürünler sunuyor, yerli ve milli üretime büyük katkı sağlıyoruz. 2022 yılında da dünyada ve ülkemizde yaşanan bütün olumsuzluklara rağmen yatırımlarımıza hız kesmeden devam ettik. Elektrikli araçlarda kullanılan yapısal parçaların üretimine yönelik kaynak ve CNC hatları, 4500 ton Hybrex komple pres hattı yatırımlarını hayata geçirdik. 100 milyon Euro’yu aşan 15000 ton Pres Hattı ve ikinci bir 4500 ton Hybrex komple pres hattı için yatırımı için sözleşme imzaladık. 15000 ton kapasiteli hat, 2025’te devreye alındığında hem Avrupa’da vagon alüminyum bileşenlerini komple üretip işleyen 3 tesisten biri olacağız hem de yıllık 25 bin ton alüminyum profil kapasite artışı sağlamayı, Türkiye’nin cari açığına 150 milyon dolar katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Önümüzdeki dönemde de bir yandan yatırımlarımızı sürdürürken diğer yandan nitelikli katma değerli ürünlerde pazar payımızı artırarak ülkemizin milli kaynaklarının daha etkin kullanılması için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

Asaş Ranks 53rd Among Türkiye’s Industrial Giants 

According to the 2022 results of the İstanbul Chamber of Industry’s “Türkiye’s Top 500 Industrial Enterprises (ISO 500)” survey, Asaş has climbed to 53rd place among Türkiye’s industrial giants thanks to its outstanding performance in terms of sales from production.

asas 85b

Powered by OrdaSoft!