ALUTEAM, ALUEXPO 2023 ve ALUS’11 Etkinliklerine Katılım Sağladı

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesini temsilen ALUEXPO 2023’de katılımcı, sempozyumda destekleyici kurum olarak konumlanan ALUTEAM, G125 numaralı standında 3 gün boyunca misafirlerini ağırladı.

Bu yıl faaliyetlerine başlanılan “ALUTEAM: Alüminyum Sanayisinin Dijital Dönüşümü için Ortak Araştırma Merkezi” Projesi ise hem fuar hem de sempozyum kapsamında ele alınan temel konu başlığı oldu.

 

 

aluteam 85a

İstanbul Fuar Merkezi’nde iki yılda bir düzenlenen 8. Uluslararası Alüminyum Teknolojileri, Makina ve Ürünleri İhtisas Fuarı (ALUEXPO  2023) Hannover-Messe Ankiros Fuarcılık tarafından bu yıl 12-14 Ekim tarihlerinde gerçekleştirildi. Alüminyum sanayisini bir araya getiren fuar ile eş zamanlı olarak organize edilen 11. Uluslararası Alüminyum Sempozyumu (ALUS’11) ise Türkiye Alüminyum Sanayicileri Derneği, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi ve TMMOB Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odası Eğitim Merkezi iş birliği ile 12-13 Ekim tarihlerinde iki ayrı holde olacak şekilde katılımcısıyla buluştu.

Test, Eğitim, Araştırma, Eklemeli İmalat Başlıklı Hizmetlerini Tanıttı

Birinci holde konumlanan ALUTEAM fuar kapsamında alüminyum sektör temsilcileriyle bir araya gelerek çeşitli iş görüşmeleri gerçekleştirdi. Mevcut iş birlikleri ile bir arada olma fırsatı elde eden ALUTEAM ekibi potansiyel iş birlikleri üzerine de temaslarda bulundu. Test, eğitim, araştırma, eklemeli imalat konu başlıklarında şekillenen hizmetlerini tanıtan ALUTEAM, sempozyum kapsamındaki poster sunumları ve uzman görüşü ile konuşmacı olarak söz aldığı oturumlarda araştırma geliştirme çalışmalarına yaptığı katkıyı vurgulamış oldu.

Sempozyumun ikinci gününde ALUTEAM ekibinden Uzman Araştırmacı Mühendis Yaşar AKÇA ile Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Mustafa AKÇİL’in ortak çalışması olan “Yeni Nesil Alüminyum Alaşım Elementleri ve Türkiye Alüminyum Sanayisine Etkisi” konulu bir sunum gerçekleştirildi. Eş zamanlı olarak “Isıl İşlem” temasında 3 farklı konunun konuşulduğu sempozyumun ikinci salondaki ikinci oturumunda ise Dr. Ebubekir KOÇ oturum başkanlığı yaptı. Sempozyum kapsamında çeşitli araştırmacıların poster sunumlarının da yer aldığı bölüme ise FSMVU ALUTEAM’i temsilen Doç. Dr. Gökhan ÖZER “Alüminyum Ergitilmesinde Hidrojenin Yakıt Olarak Kullanılması” konusundaki çalışması ile katılım sağladı.

“ALUTEAM: Alüminyum Sanayisinin Dijital Dönüşümü için Ortak Araştırma Merkezi” Projesi ilk Bilgilendirme Günü Etkinliği ALUS’11 Kapsamında Gerçekleştirildi

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti mali iş birliği çerçevesinde finanse edilen ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Rekabetçi Sektörler Programı altında yürütülen “ALUTEAM: Alüminyum Sanayisinin Dijital Dönüşümü için Ortak Araştırma Merkezi” Projesinin yaygınlaştırma faaliyetleri kapsamında çalışmalarına başlayan ALUTEAM, bu yıl ALUEXPO katılımı ile ALUS’11 etkinliğinde destekleyici kuruluş süreçlerini ağırlıklı olarak proje çalışmaları ekseninde kurguladı. “Alüminyum Sektörünün Gelişimi ve Dijital Dönüşümü” temalı oturum ile projenin ilk bilgilendirme günü faaliyeti kapsamında katılım sağlayan ALUTEAM iki ayrı sunum gerçekleştirdi. Merkez Müdürü Dr. Ebubekir KOÇ’un söz aldığı fuarın son günündeki bu etkinlik, ALUTEAM Projesi üzerine bir sunum ve ardından ALUTEAM’in davetli konuşmacısı olan Fraunhofer IAO temsilcisi Mehmet Mustafa KÜRÜMLÜOĞLU’nun “Alüminyum Sanayisinin Dijital Dönüşümü” üzerine konuşması ile son buldu.

ALUTEAM Participated in ALUEXPO 2023 and ALUS’11 Events

Having participated in ALUEXPO 2023 as a participant representing Fatih Sultan Mehmet Foundation University, and as a supporting in the symposium, ALUTEAM hosted its guests for 3 days at its Booth No. G125. The “ALUTEAM: Joint Research Centre for the Digital Transformation of the Aluminum Industry” Project, whose activities have commenced this year, was the main topic of both the fair and the symposium.

aluteam 85b

Powered by OrdaSoft!