İllbruck Geliştirdiği En Yeni Ürünleriyle Yapılarla Çözüm Ortaklığı Kuruyor

İllbruck Satış Müdürü Uğur ALTUNTOPU, illbruck olarak geliştirdikleri cephe, kapı & doğrama sızdırmazlık sistemlerinin detayları ve yapılara sundukları en yeni çözümler hakkında bilgi verdi.

 

 

 

cpg europe 1

illbruck olarak geliştirdikleri cephe, kapı & doğrama sızdırmazlık sistemleri ile projeler için kilit görevi gören yalıtım, sızdırmazlık ve yapıştırma çözümleri sunduklarını vurgulayan İllbruck Satış Müdürü Uğur ALTUNTOPU, “Dünyada gerçekleşen enerji tüketiminin büyük bir kısmının binalardan kaynaklandığı bilinmektedir. Bu nedenle binalarda enerji verimliliğinin sağlanması, enerji tüketimi kaynaklı çevresel sorunların önlenmesi ve tüketimin ekonomik maliyeti açısından önemlidir. Enerji tasarrufunun önemli bir tartışma noktası olduğu bu zamanlarda, cephe sızdırmazlığı her zamankinden daha önemlidir. Uygulanan sızdırmazlık sistemi her zaman cepheye ve binanın iç faktörlerine bağlıdır. Her cephe türü için ortaya çıkan zorluklar ve çözüm önerileri birbirinden çok farklıdır. Cephe yalıtımı malzemelerinin doğru şekilde şekilip uygulanmaması, binanın bütünlüğünü etkileyecek ve çok sayıda derz ve bağlantı boyunca yapı kabuğunun enerji performansının önemli ölçüde düşük olmasına sebep olacaktır” diye belirtti.

Uğur ALTUNTOPU: “Şişen Bantlar ile Binalara Nefes Aldırıyoruz”

illbruck Cephe Çözümleri’nin yapılara çok farklı alanlarda kazanımlar sağladığına değinen Uğur ALTUNTOPU, şişen bant çözümlerine ilişkin şu bilgileri verdi: “Giydirme cephelerde alüminyum karkas beton bileşimlerinde ve cephe derz boşluklarında şişen bant çözümleri ile mükemmel sızdırmazlık sağlanabilir. Şişen bant, düşük SD değeri sayesinde, binamızın nefes almasını sağlayan, silikon ve mastik gibi yüksek SD değerli malzemelere göre yeni nesil teknolojik bir uygulamadır. Geleneksel uygulamalarda, bina içten ve dıştan sadece silikon uygulanarak kitlenir, bu da içeride ve dışarıda eşit SD değerine sahip olunmasına sebep olur. Böylelikle bina içerisinde oluşacak nem dışarıya çıkmakta zorlanır. Şişen bant, doğramanın dış tarafına uygulandığında binanın nefes alır bir yapıya dönüşmesini sağlar. Ayrıca akustik ve termal özellikleri ile bina cephesinin enerji verimliliğini arttırmak için son derece ekonomik ve uygun bir tercihtir. İllbruck ürün gamı içerisinde CE belgeli ve 15 yıl ürün garantisine sahip TP600 Şişen Bant öne çıkar. Bunun yanı sıra BG1 ve BG2 sınıfına ait TP610 ve TP603 ürünlerimiz bulunmaktadır. Prekast cephe uygulamalarında ise klasik hibrit ve poliüretan derz dolgularına alternatif TP700 EcoTech ürünümüz mevcuttur.”

Uğur ALTUNTOPU: “Cephe Birleşimlerinde Yağmur ve Hava Sızdırmazlığı Önemli”

Tüm cephe birleşimlerinde yağmur ve hava sızdırmazlığı için membran kullanımının önemine değinen Uğur ALTUNTOPU, Cephe sızdırmazlığı konusunda ilk akla gelen çözümlerden membran grubunun EPDM Membran, Akıllı Membran ve Yangına Dayanımlı Membran olmak üzere 3 ana başlık altında geliştirdiklerini belirtti. Uğur ALTUNTOPU,”Mükemmel su ve hava sızdırmazlığında EPDM membran öne çıkmaktadır. illbruck ME220 EPDM Membran, doğrama ve giydirme cephe ile duvar, beton panel, çelik yapılar arasındaki bağlantı derzlerinde hava ve su sızdırmazlığı sağlar. Akıllı membranlar, uygulandığı bölgede, ortam sıcaklığı ve havada bulunan bağıl neme bağlı olarak buhar geçirgenlik katsayısını yani SD değerini kendiliğinden değiştirir. Böylelilkle iç mekânda hava sızdırmaz dış mekanda nefes alabilen bir yapıya sahip olur. illbruck ME508 Kendinden Yapışkanlı İç Dış Mekan Membranı akıllı membran özelliğindedir, iç ve dış mekan kullanılabilir. 1050 Pa yağmur direncine sahip W1 su geçirmezlik sınıfındadır. 9 aya kadar UV dayanımı sunar. Yangın dayanımı için nefes alabilir yangına dayalı membranlar cephe uygulamalarında öne çıkmaktadır. illbruck ME010 Yangın Dayanımlı Membran, yüksek buhar geçirgenliğine sahip, UV dayanımlı, hidrofobik polyester bazlı bir havalandırma membranıdır. Euroclass B-s3,d0 yangın derecesine sahip ME010, yangına dayanımın gerekli olduğu yerlerde kullanılabilir. Bu nefes alabilen yangına dayanımlı membran, dış cephe kaplamasının üzerine ya da ısı yalıtımı levhasının arkasına kısmen ya da tamamen açık yağmur cephelerine veya perde duvarlara uygulanabilir.

cpg europe 3

Uğur ALTUNTOPU: “Hibrit Cephe Derz Dolgusu Sızdırmazlık İçin İdeal”

Hibrit teknolojisi Poliüretan ve Silikon teknolojilerinin üstün özelliklerini bir araya getiren üst segment dolgu ve yapıştırıcı çözümü olduğunu belirten Uğur ALTUNTOPU, Hibritler, yüksek UV dayanımına sahiptir. Islak ve nemli ortamda kolaylıkla uygulanabilir. Ayrıca solvent ve izosiyanat içermemesi ile PU mastiklere göre son derece çevreci bir alternatiftir. illbruck SP525 Premium Hibrit Cephe Derz Dolgusu sızdırmazlık için idealdir. SP525, inşaatlarda GRC prekast cephe derzlerinde, yağmur oluklarında ve giydirme cephelerde (Alüminyum-alüminyum derzlerde), kapı ve pencere doğrama çevresinde ve cam tavanlarda ve yüksek hareketli yapı derzlerinde (örnek: modüler binalar) sızdırmazlık sağlamak için kullanılır. Her türlü malzemeye mükemmel yapışan, tüm yüzeylerde başarılı sonuçlar veren illbruck SP350 High Tack Yapıştırıcı, tüm cephe ve doğrama yapıştırma işlemlerinizde mükemmel tutunma kabiliyeti gösterir. Hızlı yapışma özelliği, ek sabitleme veya diğer mekanik destek ihtiyacını en aza indirir.

Likit membran ihtiyacı olan yalıtım çözümlerinde ise illbruck SP925 Likit Membran öne çıkmaktadır” ifadelerinde bulundu.

Slikonla Dış Hava Koşullarına Karşı Etkili Sızdırmazlık

Cephe ve doğrama uygulamalarında en çok tercih edilen çözümlerin başında silikonun geldiğini kaydeden Uğur ALTUNTOPU, “Giydirme cephe, strüktürel cephe ve doğrama derzlerinde dış hava koşullarına karşı sızdırmazlık sağlayan, tek komponentli, düşük modüllü, kokusuz, yüksek hareket kabiliyetine sahip nötr silikonlar öne çıkar. illbruck FS500 Ultra Esnek Dış Cephe Silikonu esnek yapısı ile giydirme cephe derzleri, doğrama veya kapıların etrafındaki çevre derzleri, en yaygın yüzeyler arasındaki panel derzleri, polikarbonat cam ve diğer genel derz sızdırmazlık uygulamaları için tercih edilebilir” dedi.

Butil ile Yoğun Sızdırmazlık Çözümü

Butilin de yoğun sızdırmazlık çözümü olarak ses, su, hava ve duman sızdırmazlığı için yapılarla çözüm ortaklığı kurduğunu belirten Uğur ALTUNTOPU, “Butil, cephe uygulamalarında yoğun sızdırmazlık istenen noktalarda kullanılabilecek üst düzey bir ürün olarak karşımızda çıkmaktadır. illbruck SB860 Butil Mastik yanı sıra ME403 Alüminyum Folyolu Butil Bant ve ME402 Çift Taraflı Butil Bant çözümleri cephe derzlerinde hava ve su buharına karşı geçirimsizlik sağlar” dedi.

Illbruck Establishes Solution Partnership with the Buildings Thanks to the Newest Products It has Developed 

Uğur ALTUNTOPU, Sales Manager of Illbruck, provided information regarding the details of the façade, door & woodwork impermeability system they have developed as Illbruck, and regarding the new solutions they are offering to the buildings as well.

cpg europe 2

Powered by OrdaSoft!