TALSAD 2021 Yılı Genel Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

TALSAD Olağan Genel Kurul Toplantısı, 16 Eylül tarihinde büyük bir katılımla gerçekleşti. Toplantıda TALSAD’ın tamamlanan ve planlanan faaliyetleri hakkında bilgilendirme sunumunun yanı sıra, dış ticaret, Avrupa Birliği Yeşil Mutabakat süreci ve Sınırda Karbon Düzenlemesi gibi gelişmeler hakkında değerlendirmeler yapıldı.

 

 

talsad 1

TALSAD’ın 2021 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile açılışının ardından Divan Kurulu Başkanı ve Heyeti’nin seçimiyle başladı. Divan Başkanlığı’na Ali Natık BUDA, üyeliklere ise Kenan ARACI ve Kemal Sami KABUKÇU önerilerek oy birliği ile kabul edildi. Divan Heyeti seçimin ardından TALSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali KİBAR, davetlilere TALSAD’ın 50. yılında yapılan toplantıya gösterdikleri yoğun ve nazik ilgilerinden dolayı teşekkür ederek başladığı açılış konuşmasında TALSAD’ın yarım asırlık geçmişinde emeği geçen tüm üyeleri, başta kurucu üyeler olmak üzere saygı ve minnetle anarak, 11 Mart 2020 yılında gerçekleştirilen genel kurul toplantısından bu yana sürdürülen faaliyetler ve toplantı gündemi ile ilgili bilgilendirme yaptı.

Sektörün Yükselen Faaliyetleri Değerlendirildi

TALSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali KİBAR açılış konuşmasında, Türk alüminyum sektörünün hemen hemen her sektörü olumsuz şekilde etkileyen pandeminin gölgesinde geçen 2020 yılını bir önceki yıla kıyasla kayıp yaşanmadan kapattığına, 2021 yılı ilk altı ay verilerinin tarihinin en yüksek seviyesi olan aylık 100 bin tonluk ihracat miktarı ile istikrarlı bir artış yakaladığına değindi. Konuşmasının devamında TALSAD’ın ilk gününden itibaren yakın takipte olduğu, Avrupa Alüminyum Birliği (European Aluminium) üyelik ilişkilerini etkin bir şekilde kullanmasıyla gerekli ve etkin lobi çalışmalarını yaptığı antidamping süreçlerinin değerlendirmesini yaptı. Avrupa Komisyonu tarafından Çin’e uygulanması kabul edilen, gümrük vergisine ek antidamping vergi oranlarının da etkisiyle sektörün en önemli pazarı olan Avrupa’da son 7 aylık dönemde ekstrüzyon ürünleri ihracatının yüzde 46.7, yassı ürünler ihracatının ise yüzde 34.8 düzeyinde arttığını belirtti.

Ali KİBAR: ”Alüminyum Sektörü Bölgesel Üretim Merkezine Dönüştü”

Ali KİBAR, “Bu gelişmeler Türkiye alüminyum sektörünün tam anlamıyla bölgesel bir üretim merkezi haline döndüğünün önemli bir göstergesidir. Bu vesile ile tüm üyelerimizi bu önemli başarıdan ötürü kutluyorum.  Sektörümüzün bu başarısı, 2050 yılına kadar yıllık ortalama yüzde 5’in üzerinde büyümesi beklenen alüminyum tüketimi ile birlikte değerlendirildiğinde alüminyum sektörümüz için daha da önemli yeni fırsatların geleceğini de göstermektedir” diyerek alüminyum sektörünün geleceğine projeksiyon tuttu.

talsad 1b

Planlanan Faaliyetler Anlatıldı

Divan Heyeti Başkanı Ali Natık BUDA’nın davetiyle 2020 Yılı Faaliyet Raporu’nun sunumunu yapan TALSAD Genel Sekreteri Erol METİN, TALSAD’ın yeni yapılanma sürecinde kurumsallaşan, gelişen ve değişen yüzünü oluşturan fuar ve organizasyonlar, TALSAD tanıtım ve kurumsal kimlik çalışmaları, Teknik Komiteler, Alüminyum Sektör Raporu, kamu kurumları ile ilişkiler, 3-5 Ekim 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek AluExpo Fuarı ve 10. Uluslararası Alüminyum Sempozyumu’nun hazırlıkları gibi planlanan faaliyetler hakkında üyeleri bilgilendirdi.

Toplantıda TALSAD’ın 2020 bütçe gerçekleşme durumu üyeler ile paylaşıldı ve 2021 bütçesinin üyelerce oybirliği ile onaylanmasını takiben Denetim Kurulu Üyeleri’nden Vedat SANCAKDAR Denetçi Raporu’nu okudu.

Üyelere Plaket Takdim Edildi

İyi dilek ve temennilerin ardından genel kurulda Ali KİBAR’ın takdimiyle plaket törenine geçildi. Plaket töreni, TALSAD ailesine yeni katılan üyelerin (AKM Metalurji Sanayi Temsilcilik & Dış Tic. Ltd. Şti., BİSER İnşaat San. ve Tic. A.Ş., DOĞUŞ Alüminyum San. ve Tic. A.Ş., KÖPRÜ Metal Sanayi ve Ticaret A.Ş., PYROTEK Rekrakter San. ve Tic. A.Ş., SİSTEM Teknik Endüstriyel Fırınlar Ltd. Şti.) ardından, TALSAD’da 10. yılını, 25. yılını ve 50. yılını dolduran üyelerine plaketlerinin de verilmesi ile tamamlandı. Yoğun gündem konularının görüşülüp, konuşulduğu ve bütün kararların oy birliği ile alındığı bu önemli buluşma, toplu fotoğraf çekimi ve öğlen yemeği ile tamamlandı.

TALSAD (Turkish Aluminium Industrialists Association) held Its 2021 General Assembly Meeting

TALSAD Ordinary General Assembly Meeting was held with great participation on September 16th. Alongside the presentation regarding information on TALSAD’s completed and planned activities, assessments were made on such developments as foreign trade, EU Green Deal process, Carbon Border Adjustment Mechanism - CBAM throughout the meeting.

talsad 1cr

talsad 1d

talsad 1e

talsad 1f

Powered by OrdaSoft!