TALSAD “Geri Dönüşümün Parçası Ol” Proje Yarışması Sonuçlandı

TALSAD tarafından düzenlenen “Geri Dönüşümün Parçası Ol” adlı alüminyum geri dönüşüm proje yarışmasında finale kalan son 10 proje, 14 Ekim’de Renaissance İstanbul Polat Bosphorus Hotel’de gerçekleştirilen Jüri Toplantısı ile değerlendirildi ve kazanan projeler belirlendi.

TALSAD tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen “Geri Dönüşümün Parçası Ol” alüminyum geri dönüşüm proje yarışmasının kazananları belirlendi. Alüminyumun ve alüminyum içeren atıkların geri dönüşüm teknolojilerinin, sürdürülebilirlik ve çevre etkilerinin teknoloji, envanter ve sertifikasyon süreçlerinin geliştirilmesini konu alan yenilikçi proje ve fikirlerin desteklenmesi amacı ile akademisyenlerin, profesyonellerin, sivil toplum kuruluşlarının ve şirketlerin başvurusuna açık olarak düzenlenen projede finale kalan 10 proje arasında ilk 3’e girenler açıklandı. 

Alüminyumun geri dönüşümü konulu teknolojik içerikli tüm çalışmalara açık olan (teorik araştırma, deneysel bulgu, endüstriyel ölçekte proses, vb) ve alüminyum içeren atıkların (kullanılmış alüminyum atıkları, hurda, cüruf, proses artığı vb) toplama, ayrıştırma ve geri dönüşüm süreçlerinin bütününü (teknoloji ve proses geliştirme, sürdürülebilirlik ve çevre etkilerini geliştirmeye yönelik uygulamaları envanter, sertifikasyon) kapsayan “Geri Dönüşümün Parçası Ol” projesi yoğun bir başvuru döneminin ardından tamamlandı.

talsad geri donusum

Sponsorluklarla Katkı Sağlandı

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Çevko Vakfı tarafından desteklenen projenin sponsorluğunu Şahinler Metal San. ve Tic. A.Ş. üstlendi. Birincilik ödülü sponsorluğunu Arslan Alüminyum A.Ş., ikincilik ödülü sponsorluğunu Astaş Alüminyum San. Ve Tic. A.Ş., üçüncülük ödülü sponsorluğunu Panda Alüminyum A.Ş.’nin üstlendiği projeye, Alfa Metal Alüminyum San. Tic. A.Ş., Genç Kayalar Metal Geri Dönüşüm Hurdacılık San. Tic. Ltd Şti., Rusal Gmbv Türkiye İrtibat Bürosu ve Yükseller Metal İletişim San. ve Tic. A.Ş. proje destek sponsoru olarak katkı sağladı.

27 Uzman Değerlendirdi

Kamu kurumları, akademisyenler ve alüminyum sektörünün önde gelen 27 uzmanın katılımı ile oluşan Jüri Heyeti, 14 Ekim 2021 tarihinde Renaissance İstanbul Polat Bosphorus Hotel’de bir araya gelerek finale kalan son 10 projeyi yapılan sunumlar ile dinledi ve değerlendirmesini yaparak her bir projeyi ayrı ayrı puanladı. Jürinin yaptığı puanlama sonucunda yarışmanın kazananları belli oldu.

talsad 73b

Jüri Özel Ödülü de Verildi

Jüri Heyeti’nin verdiği puanlara göre “Tetrapak Kompozit Ambalajdaki Polietilen ve Alüminyumun fiziksel ve kimyasal yöntemler kullanılarak Birbirinden Ayrılması” adlı proje ile Abdullah Karahan DARENDE birinci, “Boyalı Hurdaların Termal Ön-İşlem Davranışları ve Geri Kazanım Veriminin Arttırılması” adlı projeyle Mertol GÖKELMA ikinci, “Alüminyum Cüruflarının Duvar Karoları Bünyelerinde Kullanımı ve Geri Dönüşümü” adlı projeyle Neslihan TAMSÜ SELLİ üçüncü oldu. “Atık içecek kutularından yüksek şok absorblayıcı hibrit alüminyum köpük üretimi” isimli proje ile Mevlüt GÜRBÜZ ise Jüri Özel ödülünü kazandı.

TALSAD’s (Turkish Aluminum Industrialists Association) “Be the Part of Recycling” Project Competition was Ended

Top 10 projects that had qualified to the final stage at the aluminum recycling project competition, named “Be the Part of Recycling”, which was organized by TALSAD, were evaluated, and the winners were determined at the Jury Meeting organized at Renaissance İstanbul Polat Bosphorus Hotel on October 14th.

Powered by OrdaSoft!