Saray, Yeni Yatırımlarla Yükselişini Sürdürüyor

Türkiye’nin köklü sanayi kuruluşlarından Saray, üretim ve ihracattaki gücünü pekiştirmeyi sürdürüyor. İnşaat sektörüne yönelik katma değerli ürünleriyle pek çok ilki pazarla buluşturduklarını belirten Saray Grup Yönetim Kurulu Üyesi Talin SARAYLI DİKİCİ “Önümüzdeki yıl devreye almayı planladığımız yeni tesis ve makine yatırımlarıyla pazar payımızı daha da artırmayı hedefliyoruz” dedi.

 

Geliştirdiği yüksek performanslı inovatif ürünlerle 40 yılı aşkın süredir inşaat sektörüne hizmet veren Saray, İstanbul Güneşli ve Tekirdağ Çerkezköy’deki tesislerinde yılda 3,5 milyon metrekare alüminyum kompozit panel, 30 bin ton alüminyum profil ve 20 bin ton PVC profil üretimi yapıyor. Yıllık bütçesinin yaklaşık %5’ini Ar-Ge’ye ayırarak katma değeri yüksek ürünlere imza atan firma, yeni teknolojilerin ve yenilikçi ürünlerin sektöre kazandırılmasında aktif rol oynarken, ülkemizin ekonomik büyümesine ve küresel rekabet gücüne de önemli katkıda bulunuyor.

İSO 500’de 39 Basamak Birden Yükseldi

2020 yılında 1 milyar 33 milyon TL’ye ulaşan cirosu ve 500 kişiye yakın istihdamıyla “Türkiye’nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu-  İSO 500” listesinde yükselişini sürdüren firma, bu yıl 39 basamak birden yükselerek listenin 289. sırasına yerleşti. Pandeminin neden olduğu olumsuzluklara rağmen yatırımlarına devam ettiklerini belirten Saray Grup Yönetim Kurulu Üyesi Talin SARAYLI DİKİCİ, “Üretim tesislerimizi ve altyapımızı sürekli yeni teknolojilerle donatıp güncelliyoruz. Son olarak 35 bin metrekare kapalı alana sahip yeni bir fabrika inşaatına başladık. Ayrıca, 2000 ve 4500 tonluk yeni ekstrüzyon presi alımları için anlaşmalar imzaladık. Yeni preslerimiz devreye girdiğinde hem üretim kapasitemizi artırmayı hem de ürün gamımızı çeşitlendirmeyi hedefliyoruz.” dedi.

saray aluminyum 71a

2021 İhracat Hedefi, 72 Milyon Dolar

Sektörde ihracat birinciliklerine sahip bir şirket olarak, alüminyum ürünlerinin %55’inden fazlasını, PVC kapı ve pencere sistemlerinin ise yüzde 98’ini Avrupa, Afrika, Asya ve Orta Doğu bölgelerinde 60’ı aşkın ülkeye ihraç ettiklerini belirten Talin SARAYLI DİKİCİ, “TİM 1000 - İlk 1000 İhracatçı 2019 araştırmasında bir önceki yıla göre %14 ihracat artışıyla 56 basamak birden yükselerek, Türkiye’nin en büyük 262. ihracatçısı konumuna geldik. İDDMİB İhracatın Metalik Yıldızları ödül programında ise ‘Alüminyum Çubuk & Profiller’ ve ‘Alüminyum İnşaat Malzemeleri’ kategorilerinde ilk 10 ihracatçı arasında yer alarak iki ödüle birden değer görüldük. Uluslararası iş ortaklarımızla kurduğumuz uzun soluklu ilişkiler, pandemi döneminde faaliyetlerimizi sorunsuz bir şekilde devam ettirmemizi sağladı. 2019 yılında 65 milyon dolar olan ihracat rakamımız, 2020’de 69 milyon dolara ulaştı. 2021’in ilk çeyreğinde ise 19 milyon dolarlık ihracata imza attık. Yıl sonunda bu rakamı 72 milyon dolara yükseltmeyi hedefliyoruz.” dedi.

Talin SARAYLI DİKİCİ: “İnovatif ürünleri pazarla buluşturmaya devam ediyoruz”

Farklı yapı türlerine özel ihtiyaçları belirleyerek, kullanıcıya maksimum konfor sunan, uluslararası standartlarda sistemler tasarladıklarını söyleyen Talin SARAYLI DİKİCİ, nano kompozit panel, SARAY A2 yangına dayanıklı kompozit panel, alüminyum cotta dış cephe kaplama malzemesi gibi birçok yeniliği Türkiye’de ilk kez pazarla buluşturduklarını belirtti. Bu inovatif ürünlerin markanın küresel rekabet gücüne önemli katkıda bulunduğunu dile getiren Talin SARAYLI DİKİCİ, “Çatı-cephe kaplama, kapı-pencere, merdiven, iskele ve sera yapımı gibi çok çeşitli alanlarda kullanılabilen alüminyum, özgün tasarımlara imkân tanıyan hafif ve esnek yapısının yanı sıra çevre dostu özellikleriyle de mimari projelerde yoğun olarak tercih ediliyor. Sektörün öncü markalarından biri olarak yeni ihtiyaç ve talepleri yakından takip edip, Ar-Ge çalışmalarımızı ve ürün geliştirme süreçlerimizi buna göre şekillendirmeye, inovatif ürünleri pazarla buluşturmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Saray resumes Its Rise with New Investments

As being ranked among the deeply-rooted industrial enterprises of Turkey, Saray keeps on consolidating its productive and exporting power. Having emphasized that they introduced the market with numerous novelties, thanks to their value-added products intended to construction sector, Talin SARAYLI DİKİCİ, a Board Member of Saray Group, further stated that, “We aim to increase our market share much more with the new plant and machine investments of ours to be put into operation next year”.

saray aluminyum 71b

 

Powered by OrdaSoft!