guneyler elektrostatik toz boyaGüneyler Elektrostatik, “Qualicoat Belgesi” İçin Hazır

Güneyler Elektrostatik Toz Boya A.Ş. kurucu ortaklarından Sayın Mehmet BOZKAPLAN ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

 

 

 

 

 

guneyler elektrostatik toz boya 86

Röportajımıza başlarken sizleri tanımak isteriz.

1977 Elazığ doğumluyum. Evli ve 3 çocuk babasıyım ve hayattaki en büyük motivasyon kaynağım ailem. 1994 yılında başlayan iş hayatıma, 2010 yılından itibaren elektrostatik toz boya alanında devam ediyorum.

Firmanızın kuruluş tarihi ve hizmetleriniz hakkında kısa bir bilgi alabilir miyiz?

Elbette. Firmamız Güneyler Elektrostatik Toz Boya A.Ş.’yi, 2022 Mart ayında kurduk. Firmamız yaklaşık 2000 m2’lik bir alanda alt yapı, makine ve teçhizatla donatılmış; tüm üretim aşamalarında dünya standartlarında bir yapıya sahip ve özellikle mimari alüminyum profil sektöründeki kalite standartlarını yukarılara taşıma hedefine sahip bir firma.

Mimari alüminyum profil ve alüminyum levha önceliklerimiz arasında olup, tüm alüminyum sektörü “hedef pazarlarımız” arasındadır. Özellikle dünyada ve Türkiye’de bilinen pek çok ithal ve yerli mimari alüminyum sistem firmaları ve bu firmaların nitelikli uygulayıcı bayilerine, fason elektrostatik hizmeti vermekteyiz.

Başarınızı Neye Bağlıyorsunuz? Ürünlerinizin başarısını garantileyecek rekabetçi avantajlarınız nelerdir?

Sektörümüzde fason toz boya konusundaki kalite ve hizmet problemlerini bildiğimiz için; bu alana yatırım yapmak, her türlü donanım, makine, teçhizata sahip uzmanlaşmış kadrolara ve her şeyden önemlisi müşteri memnuniyetine sahip olmak en önemli kriterimiz. İşimizi layıkıyla yaptığımız sürece de, sektörel olarak kendi alanımızda en büyük avantaja sahip firma olarak öne çıkmaktayız.           

13 yıldır bilgi, birikim ve tecrübelerimizin sonucu ve başarı grafiğimizin ispatı olarak da uluslararası yüzey işlem standardı olan “Qualicoat Belgesi” için müracaatımızı yaptık. Sürecimiz devam ediyor. Muhtemelen 2024 ilk çeyreğinde belgemizi almış olacağız.

Çözüm ortaklarınızı seçerken hangi kriterler sizler için öncelikli oluyor?

Çözüm ortaklarımız seçerken alanında dünyanın en iyi firmaları ile çalışıyoruz. Dünyanın kabul ettiği; sektörümüzce de bildiğimiz; Akzo Nobel, Axalta, Pulver, Jotun, İba firmalarıyla çalışmaktayız. Ayrıca mevcut tesisimizdeki toz boya tabancaları ve elektronik donanım Wagner’dir. Havuzlarda kullanılan kimyasallar ve kullanılan suya kadar, reverse osmoz arıtma sistemi kullanmaktayız. Tesisimizdeki toz boya fırınından konveyör hatlarına, 7 adet yıkama havuzundan kurutma fırınına, folyo kesim, folyo çekme ve sarım makinesine kadar, standartları çok yüksek bir işletmeyiz. Bizler, çalıştığımız tüm firmalarla istikrarlı ve kalıcı ilişkiler kuruyoruz. Haliyle, kendi alanında uzmanlaşmış firma ve kişilerin varlığı, her zaman başarılarımızı taçlandırmakta.

Alüminyum sektörüne ilişkin değerlendirmelerinizi alabilir miyiz?      

Ülkemizdeki mimari alüminyum profillerinin uygulamalarında yüzey işlem toz boya uygulamalarının kalitesinin arttırılmasının, taahhüt edilen yurtdışı projelerindeki kalite beklentisinin giderilmesinin ve memnuniyetin sağlanmasının, yapı sektöründeki işlerimizin devamlılığı açısından haklı bir paya sahip olduğunu düşünüyorum.

2023 yılını firmanız ve sektörümüz açısından değerlendirebilir misiniz? 2024 öngörüleriniz nelerdir?

2023 yılı; yapı sektörü açısından önceki yıllara baktığımızda; ülkemizdeki deprem, genel seçimler, fiyat istikrarsızlıkları, finansman konularına erişimde zorluklar nedeniyle beklentilerin altında kalmıştır. Gelişmiş dünya ekonomilerinde de resesyon, fiyat istikrarsızlıkları ve yakın coğrafyamızdaki savaşlar nedeniyle hedeflenen ticari hava oluşamamıştır. 2024 yılı için; ilk 6 aylık ekonomik veriler öngörüsünde biraz daha durağanlığın devam edeceği, yılın ikinci yarısından sonra azalarak iyimser bir havaya bürüneceği ve ticari beklentilerin daha iyi olacağı düşüncesini ülkemizde ve dünyada göreceğimizi ümit ediyorum.

Değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederiz. Son olarak eklemek istediğiniz sözlerinizi alabilir miyiz?

Bu değerli sohbet için Win&ARTProje ve ALU&Art Dergilerine teşekkür ederim.

Güneyler Electrostatik is Ready for “Qualicoat Certificate”

We had a pleasant conversation with Mr. Mehmet BOZKAPLAN, one of the founding partners of Güneyler Elektrostatik A.Ş.

Powered by OrdaSoft!