aknur dis cephe 86b“Başarımızın Sırrı Azim ve Disiplindir”

Ak Nur Dış Cephe Firması kurucu ortaklarından Hüseyin YAVUZ ile sektöre başlangıç hikâyesi ve 2024 yılı hedeflerine dair bir röportaj gerçekleştirdik.

 

 

 

 

 

aknur-dis-cephe-86.jpg

Röportajımıza başlarken sektöre giriş hikâyenizi sizden dinlemek isteriz.

Elbette. 1974 doğumluyum. 1986 yılında, alüminyum doğrama, cam ve panjur işleri yapan bir firmada çırak olarak işe başladım. Çalıştığım ilk firmam bu işin en iyi ustalarının olduğu büyük bir firmaydı. 5 yıl bu firmada bilfiil çalıştım. Ardından banka işleri yapan ve yöneticisi mimar olan bir alüminyum firmasında ikinci işime başladım. Askerlik dönemime kadar buradaydım. Benim iş ve mesai saatlerine gösterdiğim hassasiyet patronumu, patronumun da bana güveni ve sevgisi beni çok motive ediyordu. Askerden sonra cam ve cephe işleri epey yaygınlaşmaya başlamıştı. Yaşım genç olmasına rağmen iş ciddiyetim ve çalışkanlığım sayesinde, 1996-2002 yılları arasında, farklı firmalarda ustabaşı olarak görev aldım. Ardından gemi kaptanı olan kardeşim ile birlikte Ak Nur Dış Cephe Giydirme Sistemleri ismiyle kendi firmamızı kurduk. İlk zamanlarda piyasada yeni olduğumuz için iş almakta zorlanıyorduk. Ailemizde inşaat işleriyle uğraşan müteahhit akrabalarımızın olmasının avantajı ve onların da bize güvenmesiyle cam cephe ve kompozit işlerine başladık. Sabahları işe, çalışan mesai arkadaşlarımızdan önce geldik. İşyerimizi kendimiz açıyor ve onlarla birlikte çalışıyorduk. Bu gayret ve azmimizle, Allah’ın da bizlere yardımıyla, bugün yaklaşık 10 ülkeye ihracat ve iş yapan bir firmayız. İş hayatımızda her zaman güzel ve temiz iş yapmayı ve işimizi zamanında yapmayı prensip edindik. Bu başlangıçta da böyleydi, bugün de böyle. Kaliteli malzeme ve kaliteli aksesuar kullanmayı hep önemsedik. Ve bunun da faydalarını hep gördük. Bir işten zarar dahi etsek kaliteden asla ödün vermedik.

Firmanızın kuruluşu ve bugününü kısaca değerlendirmenizi istesek?

Firmamızı 2002 yılında kardeşim ile birlikte bir aile şirketi olarak kurduk. Abi-kardeş ve bizlere her daim varlığıyla destek olan babamızla birlikte iş hayatımıza başladık. Küçük bir dükkân olarak kurduğumuz firmamız, azimli ve disiplinli çalışmamız sayesinde bugün alüminyum ve cam sektöründe başta Avrupa olmak üzere Afrika, Asya ve Türkiye genelinde birçok projeye imza attı ve halen projelerimizle çalışmaya devam ediyoruz. Bize bu günleri gösteren Rabbimize sonsuz şükürler olsun.

Çözüm ortaklarınız ve faaliyetleriniz/ürün gruplarınız hakkında bilgi verir misiniz?

Saray Alüminyum, Kleidco Yapı Sistemleri, Akpa Alüminyum, Asaş Alüminyum, Reynaers Alüminyum ve aksesuarda Avrupa markaları Siegenia, Roto, G-U Group ve diğer pek çok markayla çözüm ortaklığı yapmaktayız. Firmamız; alüminyum doğrama, cam cephe, cam korkuluk, panjur, kış bahçesi, kompozit panel, seramik kaplama ve son projemiz ile birlikte Hollanda‘da doğal mermer mekanik cephe kaplaması yapmaktadır.

2024 yılı hedeflerinizi bizlerle de paylaşır mısınız?

Kısa ve net olarak; 2024 yılında yeni pazarlar, özel projeler ve yeni farklı ülkelere açılıp, portremizi geliştirip daha güzel işlere imza atmayı planlıyoruz.

Çok genç bir yaşta iş hayatına başlamışsınız ve başından itibaren aynı sektördesiniz. Sektöre bugün adım atmak isteyenler için önerileriniz var mı?

Benim gençlerimize tavsiyem, hayatları boyunca neyi yaparlarsa yapsınlar, hep daha iyisini ve daha güzelini nasıl yaparım diye düşünsünler. Ve bir iş olmuyorsa ondan asla vazgeçmesinler. Hemen karamsarlığa kapılmasınlar. Azimle onu yapmaya çalışsınlar. Çok hayal kursunlar, hayalleri de uçuk olsun! Çünkü ben şuna inanıyorum; insanın aklına gelen hayaller, şayet aklına gelebiliyorsa, mutlaka yapılabilir bir şeydir. Onun gerçeğe dönüşebilmesi de sadece azimle çalışmaya bağlıdır.

Değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederiz. Son olarak eklemek istediğiniz bir konu var mıdır?

Bizler de bu keyifli röportaj için siz Win&ARTProje ve ALU&Art Dergilerine çok teşekkür ederiz.

“Perseverance and Discipline is the Secret of Our Success”

We conducted an interview with Hüseyin YAVUZ, one of the founding partners of Ak Nur Dış Cephe Company, about the story of its inauguration in the sector, and its targets for 2024 as well.

Powered by OrdaSoft!