CMG Alüminyum ALUEXPO’dan Aldığı Taleplerle Kapasite Artırma Yatırımı Gerçekleştirdi

CMG Alüminyum A.Ş. Genel Müdürü Cemal GÜNEŞ ile ALUEXPO’yu değerlendirdiğimiz, fuar sırasında kurulan iş bağlantılarının firmanın faaliyetlerine kazandırdıklarına dikkat çektiğimiz bir röportaj gerçekleştirdik.

 

 

 

cmg aluminyum 1

Katılım sağladığınız Aluexpo Fuarı’nı değerlendirebilir misiniz? Standınıza olan ilgi nasıldı?

Tedarikçilerimiz, müşterilerimiz ve en önemlisi potansiyel müşterilerimizle sağlıklı iletişim kurabildiğimiz ve faaliyetlerimizi aktarabildiğimiz bir fuar yaşadık. Fuarda ilk günden son güne kadar standımıza oldukça yoğun ilgi gösterildi. Gerek yurtiçi gerek yurt dışı müşterilerimizle buluşma imkânı sağlayan fur şirketimiz için oldukça verimli geçti.

Fuarda hangi ürünlerinizi sergilediniz? Fuara özel ilk kez fuarda sergilediğiniz ürünleriniz oldu mu?

Fuar standımızda ekstrüzyon firmalarımızın siparişleri doğrultusunda 127, 140, 152, 178, 203, 228 ve 254 mm çaplarında üretim sağladığımız alüminyum bilet ürünümüzü sergiledik.

Fuarda ne tür iş bağlantıları sağladınız? Bu bağlantılar faaliyetlerinize nasıl bir boyut getirecek?

Oldukça verimli üç gün geçirme fırsatını bulduğumuz bu fuar bizlere daha şimdiden olumlu geri dönüşler ve yeni bağlantılar olarak yansımaya başladı. Dolayısıyla bu bağlantılar bizi faaliyetlerimizi genişletme ve üretimimizi artırma yönünde potansiyelimizi artırmaya sevk etti. Fuar sonrasında bu bağlantıların devamlılığını sağlamak adına 5000 m2 ek bir üretim alanı sağlayarak üretim faaliyetlerimizi 13000 m2 açık, 7000 m2 kapalı alan olmak üzere 20000 m2’ye kadar büyüttük.

Fuar sırasında ziyaretçilerle sıcak satışa yönelik anlaşma gerçekleştirdiniz mi?  Fuarın satış faaliyetlerinize nasıl bir katkı sunacağını düşünüyorsunuz?

Evet, kesinlikle sıcak görüşmelerimiz sonucunda satışa yönelik bağlantılarımız oldu. Buna karşılık gelen talepleri karşılamak adına üretim ve kapasite artırım kararı alıp aylık kapasitemizi aylık 5 bin ton üzerine çıkarma planlarımız öncelik kazandı. Böylece yeni yatırımlarımız ile müşterilerimizin istek ve beklentilerini karşılayabilmek için çalışmalarımızın daha da hızlandığını belirtmek isteriz.

2022 yılı katılım sağlayacağınız yurtiçi ve yurtdışı fuarlar var mıdır?

Büyüyen pazarı yakından takip etmek ve her geçen gün gelişen teknolojinin içinde olmak adına programımıza sığdırabildiğimiz her fuara katılmak önceliklerimiz arasında yer alıyor. Bu bağlamda 27-29 Eylül tarihleri arasında Almanya’da gerçekleşecek olan ALU Dusseldorf 2022 fuarına katılım sağlayacağımızı sizler aracılığıyla bütün iş ortaklarımıza bildirmek isteriz.

Değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederiz. Son olarak eklemek istediğiniz bir konu var mıdır?

Ülkemiz içinde henüz tanışamadığımız ve yurt dışında aynı sektörü paylaştığımız iş ortaklarımızla tanışma ve bağlantılar kurma imkanı sağladığı için ALUEXPO 2022’yi organize eden ve katkıda bulunanlara teşekkür etme imkanı sağlayan siz değerli Win&ARTProje - ALU&Art Dergilerine teşekkür ediyoruz.

CMG Alüminyum Has Realized Capacity Increase Investment Thanks to the Orders It Received from ALUEXPO

We interviewed with the General Manager of CMG Alüminyum A.Ş., Cemal GÜNEŞ, in which we evaluated ALUEXPO, and highlighted the yields they gained for the Company’s operations with the business connections established throughout the fair.

cmg aluminyum 1b

Powered by OrdaSoft!