almin aluminyumAlmin Alüminyum 2 Yılda 20 Ülkeye İhracat Yapacak

Almin Alüminyum Profil Genel Müdürü Serdar BULUT ile firmanın faaliyetleri hakkında bilgiler aldığımız, ALUEXPO’yu değerlendirdiğimiz, yeni yatırım planlarının kazanımlarına projeksiyon tuttuğumuz bir röportaj gerçekleştirdik.

 

 

 

 

almin aluminyum 1a

Firmanızın hakkında bilgi verebilir misiniz?

Firmamız Türkiye’de ve dünyada yüksek standartlarda nitelikli alüminyum üretebilmek için, 2006 yılında Ankara Sincan Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulmuştur. 17.000 m2 kapalı, 5.000 m2 açık olmak üzere toplam 20.000 m2 alan üzerinde kurulu tesisimiz, yıllık 8000 ton üretim kapasitesi, teknolojik donanımı yüksek, modern fabrikası ve uzman mühendis kadrosuyla yüksek motivasyonla çalışma hayatına devam etmektedir. 16 yıllık tecrübesini alüminyum profil dünyasına aktaran Almin Alüminyum, bugün geldiği noktada sektörün tüm beklentilerine karşılık verebilmektedir.

Almin Alüminyum olarak, kalıp tasarımı, profil üretimi, elektrostatik toz boyama tesisi, eloksal yüzey kaplama tesisi, mekanik işlem merkezi, talaşlı imalat operasyonları ve diğer üretimin tekniklerini entegre hizmet anlayışı içerisinde ve müşterilerimizin güvenini kazanacak kalite ve hızda sürdürmekteyiz. Profil işleme merkezimiz ve bünyemizde bulunan 3 adet 4’, 5’ ve 6’ ekstrüzyon makine parkuru ile müşterilerimizin çeşitli alüminyum profil taleplerine cevap vermekteyiz. Temmuz ayı itibarıyla 7’ (2400 MT) presimizi devreye alacağız.

Çalışma prensibimizin gereği olarak her müşterimizin dünya standartlarında üretilmiş ürünü alma hakkı olduğuna inanıyor ve bu amaçla tedarikçilerimiz ve müşterilerimizle iş birliği içerisinde üretim teknolojimizde ve hizmet seviyemizde sürekli gelişimi hedefliyoruz. Gücümüzü hedeflerimize ulaşmaktan alıyor ve bu güçle yolumuza devam ediyoruz. Değişen dünya standartları ile birlikte kalitemizi geliştirerek ürünümüz ve hizmetlerimizle ilgili güven grafiğimizin yönünü sürekli yukarıya taşıyoruz.

Dünya standartlarında gerçekleştirebilmeyi hedeflediğimiz kalitemiz Türkiye’de ISO 45001:2018, ISO 9001:2015, ISO 14001:2015, TSE 12020, TS EN 755 (1-9), ve QUALANOD sertifikaları alarak kalitemizi belgelendirdik. Söz konusu başarımızın sürekliliğini sağlayabilmek için gerekli olduğuna inandığımız bütün sistem ve ürün sertifikalarını sürecimize dahil ettik.

Markalaşma üzerine her geçen gün gücüne güç katan Almin Alüminyum olarak yüksek Ar-Ge ve inovasyon yatırımları kapsamında tasarım ve mühendislik gücümüzü artırarak, imalatındaki yetkinliğimizi en üst seviyelere taşıyarak en zorlu toleranslarda en nitelikli ürünlerin üretimini gerçekleştirmeyi ana hedef olarak benimsedik. Sürekli gelişme hedefimiz gereği üretim ve hizmet sürecimizde hiç durmadan ve gelişerek çalışmak gerektiğine inanıyor ve sürdürülebilir gelişmeye hedef alarak yolumuza devam ediyoruz. Adımızı kalite ve hizmet seviyemizle tüm dünyaya duyurarak ve global markaların en güvendiği üreticilerden biri olmaya başararak marka olduğumuzun bilincindeyiz. Bu bilinçle dünya standartlarındaki kalitemizi sürekli geliştirerek sektörümüze katkıda bulunmaya ve sektörümüze yön vermeye devam ediyoruz.

Fuarda hangi ürünlerinizi sergilediniz?

Fosil yakıtların çevreye verdiği zararlar ve artan enerji maliyetler sebebiyle son zamanlarda popüler hale gelen yenilenebilir enerji sektörüne hitaben özellikle güneş enerji panellerinde kullanılan profillerimiz ön plandaydı. Ayrıca hemen hemen tüm sektörlerde kullanılan makine ve ekipman profilleri ile doğrama cam balkon, inşaat, otomotiv, havalandırma ve aydınlatma sektörlerine yönelik olmak üzere tüm sistem ve profillerimizin tamamını ön plana çıkartarak standımızı ziyaret eden misafirlerimize alanında uzman ekibiz tarafından gerekli bilgilendirmeleri yaptık.

Fuara ilişkin değerlendirmenizi alabilir miyiz?

Almin Alüminyum olarak ilk defa katıldığımız ALUEXPO için, hazırlanma süreci de dahil olmak üzere her aşamasında istekli ve yeni müşteriler ile buluşup firmamızı tanıtacağımız için heyecanlıydık. Fuar kapılarının açıldığı ilk andan itibaren standımıza yönelik yoğun bir ilgi ile karşılaştık ve bu yoğun ilgi fuarın sona erdiği saate kadar devam etti. Standımıza ve ürünlerimize ilgi duyan katılımcıların her biri ile ayrı ayrı görüşerek kendimizi ve ürünlerimiz tanıtma fırsatı bulduk.

2022 yılı katılım sağlayacağınız yurtiçi ve yurtdışı fuarlar var mıdır?

Bu yıl içerisinde, 27-29 Eylül tarihleri arasında Almanya’nın Düsseldorf şehrinde yapılacak olan ve tüm dünyadan alüminyum sektörünün önde gelen firmaların katılacağı Aluminium DUSSELDORF 2022 Fuarı’nda 1E16 stand numarası ile yer alacağız.

2022 yılı hedefleriniz hakkında bilgi verebilir misiniz?

Sadece 2022 değil, aslında 5 yıllık bir plan çerçevesinde hem yapacağımız yatırımları hem de müşteri kitlemizdeki değişimleri gözden geçirdik. Bu minvalde öncelikle temmuz ayında 2400 mt’luk presimiz devreye girecek ve üretim kapasitemiz aylık 1300 tona ulaşacak. Kaynaklı imalat ve güneş enerji sistemleri alanlarında da çalışmalarımız hızla devam etmektedir. Bunun yanında günümüzde yaşanan hammadde tedarik problemleri bizleri alüminyum billet döküm tesisi ile ilgili çalışmalar yapmaya yönlendirmektedir. Bu konuda da gerekli fizibilite çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir.

Hali hazırda ihracat yaptığımız ülkeler Almanya, İsviçre, İspanya, Polonya, Romanya, Fas, Azerbaycan, Gürcistan’dır, Bu yıl içerisinde bu ülkelere yenilerinin eklenmesine yönelik çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir. Bu kapsamda ABD’nin Illinois eyaletine bağlı Chicago şehrinde  Almin USA LLC ünvanlı şirketimiz ile de Kuzey Amerika operasyonlarını yönetmekteyiz. Ortaya koyduğumuz orta vadeli hedeflerimiz kapsamında önümüzdeki 2 yıl içerisinde Afrika kıtası (Fas, Cezayir, Tunus, Senegal öncelikli) Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, İngiltere, Fransa başta olmak üzere 20’den fazla ülkeye ihracat yapmayı hedefliyoruz.

Değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederiz. Son olarak eklemek istediğiniz bir konu var mıdır?

Win&ARTProje - ALU&Art Dergilerine, katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.

Almin Alüminyum will Export to 20 Countries in 2 Years

We interviewed Serdar BULUT, General Manager of Almin Alüminyum Profil in which we got information about the activities of the company, discussed ALUEXPO, and shed light on the gains of new investment plans.

almin aluminyum 1b

Powered by OrdaSoft!