Assan Alüminyum, Sektöründe CDP Raporlaması Yapan İlk Türk Şirketi Oldu

Türkiye’de yassı alüminyum sektörünün en büyük üreticisi Assan Alüminyum, dünyanın en önemli raporlama platformlarından CDP 2023 değerlendirmesinde, çevresel performansıyla küresel ortalamanın ve global metal sektörünün ortalamasının üzerinde yer aldı.

 

 

 

assan aluminyum w104

Türkiye’de yassı alüminyum sektörünün en büyük üreticisi ve alüminyum folyo üretim kapasitesiyle Avrupa’nın da en büyük iki üreticisinden biri konumunda olan Assan Alüminyum, çevre raporlama platformu CDP 2023 sonuçlarında, hem globalde hem de ulusal düzeyde kayda değer skorlar elde etti. Böylece Türkiye’de de sektöründe CDP aracılığıyla iklim değişikliği ve çevresel performans raporlaması yapan ilk firma oldu.

23 Binden Fazla Şirket Arasında Dikkat Çeken İlk Türk Şirket

Kâr amacı gütmeyen ve şirketlerin doğal kaynaklarla doğal sermayeyi nasıl kullandıkları, faaliyetleriyle sınırlı kaynakların yeniden üretimini nasıl etkiledikleri ve bu alandaki risklerini nasıl yönettiklerini yatırımcılara raporlamalarına aracılık eden Londra merkezli uluslararası kuruluş CDP, platform aracılığıyla 2023 yılında 23 binden fazla şirketin çevresel performans verilerini raporladı. Katılımcı şirketler 11 başlık altında toplanan sorulara verdikleri cevaplar üzerinden değerlendirildi. Assan Alüminyum Genel Müdürü Göksal GÜNGÖR, çevre alanında önemli bir yere sahip olan CDP gibi bir platformun değerlendirmesinde elde ettikleri sonuçlardan büyük mutluluk ve gurur duyduklarını söyledi. GÜNGÖR, 2023’te ilk defa katıldıkları CDP değerlendirmesinde, çevresel performanslarıyla küresel ortalamanın ve global metal sektörünün ortalamasının üzerinde yer alan ‘B’ skorunu aldıklarını; Türkiye’de, sektöründe CDP aracılığıyla iklim değişikliği ve çevresel performans raporlaması yapan ilk firma olduklarını kaydetti.

“Yüzde 100 İklim Etiketli Yeşil Kredi Desteği Alan İlk Şirketiz”

Tüm faaliyetlerini sürdürülebilirlik ilkeleriyle uyumlu şekilde yöneten Assan Alüminyum’un, dünyanın geleceğine katkı sunan ürün ve teknolojileriyle sektörünün küresel ölçekteki önemli aktörleri arasında yer aldığını hatırlatan GÜNGÖR, “Son dönemde gerçekleştirdiğimiz soğuk hadde hattı yatırımı ve eski hatların kapsamlı modernizasyonu sayesinde, hem katma değer hem de sürdürülebilirlik açısından önemli adımlar attık. Geçtiğimiz yıl karbon ayak izimizi azaltmaya yönelik yatırımlarımız için International Finance Corporation’dan (IFC) 90 milyon dolar tutarında ‘yeşil kredi’ desteği alarak, sektörümüzde yüzde 100 iklim etiketli yeşil kredi desteği alan ilk şirket olduk,” şeklinde konuştu.

Göksal GÜNGÖR ayrıca, global ölçekte alüminyum sektörünün tüm değer zinciri için sürdürülebilirlik çerçevesini belirleyen inisiyatif konumundaki Aluminium Stewardship Initiative’den (ASI), hem Tuzla ve Dilovası üretim tesisleri hem de geri dönüşüm tesislerinin, küresel sürdürülebilirlik prensiplerine uygun faaliyet gösterdiğini tescil eden Sürdürülebilirlik Performans Standardı Sertifikası’nı da aldıklarını vurguladı.

“Dünyamıza Karşı Sorumluyuz”

GÜNGÖR sözlerini, “Assan Alüminyum olarak, ‘Geleceği tüketmeden üretiyoruz!’ yaklaşımımız doğrultusunda üretimden yönetime, tedarik zincirinden geri dönüşüme uzanan geniş bir yelpazede, bütüncül sürdürülebilirlik yaklaşımını benimsedik. Güvenilirlik, esneklik, yenilikçilik ve sürdürülebilirlik değerleri ışığında faaliyetlerimizle ülke ekonomisine katma değer yaratırken, dünyaya ve doğaya karşı sorumluluklarımızı da yerine getirmeyi sürdüreceğiz,” şeklinde tamamladı.

Assan Alüminyum Became Türkiye’s First CDP Reporting Company in Its Industry

Assan Alüminyum, the largest flat aluminum producer in Türkiye, ranked above the global average of the metal industry worldwide thanks to its environmental performance in the CDP 2023 assessment, one of the world’s most acclaimed reporting platforms.

Powered by OrdaSoft!