ticaretbakanligiYurt Dışı Lojistik Dağıtım Ağına 6 Halka Daha

Yurt Dışı Lojistik Dağıtım Ağları (YLDA) Projesi kapsamında Avrupa’da 4, ABD’de 2 merkeze onay verildi. Bu onaylarla yeni merkez depolar ve cep depolar yapılacak. Böylece Türk firmalarının hedef pazarlara giriş hızı, iade süreçlerinin yönetimi ve müşteri memnuniyeti artacak.

 

 

 

lojistik w104a

Türkiye ekonomisinin dünya ticaretinden daha fazla pay alması amacıyla yürürlüğe konulan ‘Yurt Dışı Lojistik Dağıtım Ağlarının Desteklenmesi Hakkında Karar’ doğrultusunda yeni dağıtım merkezleri onaylandı. Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Yurt Dışı Lojistik Dağıtım Ağları (YLDA) Projesi kapsamında Avrupa’da 4, ABD’de 2 merkeze onay verildiği bildirildi.

Bakanlık’tan yapılan açıklamada şöyle denildi: “Proje, Avrupa’nın en önemli liman şehirlerini kapsıyor. İtalya (Trieste), Fransa (Sete ve Marsilya), İspanya (Tarragona ve Barselona) ve Almanya (Hamburg) olmak üzere Avrupa’da 4, ABD’de ise Chicago ve New Jersey merkezli olmak üzere 2 YLDA Projesi’ne onay verildi. Chicago merkezli projede 1 merkez depo ve 10 cep depo öngörülürken, New Jersey merkezli projede 1 merkez depo ve 9 cep depo yapılması planlanıyor. Halen Chicago ve Los Angeles ile New Jersey, Long Beach, Houston ve Savannah’ta yer alan depolar hizmet veriyor.”

Beklenen Faydalar

İlgili destek mekanizmasıyla yurt dışında ilk kez kurulacak tesislerin ve uçtan uca lojistik süreçlerin yönetilmesini teminen bu tesislerle entegre çalışacak dağıtım ağının, cep depolarının ve bu ağın işletilmesine yönelik kurulum, destek, bakım, bilişim sistemleri, teknik donanım ve dekorasyon gideri, yatırım, ruhsat ve izin giderleri, bunlarla ilgili hukuki danışmanlık giderleri desteklenecek.

Yurt dışı lojistik dağıtım ağlarıyla teslimat süresinin 24 saatin altına inmesi sağlanacak. Böylece hızlı gümrükleme ve doğru iade lojistiği sayesinde hedef pazarlarda müşteri memnuniyeti ve marka bilinirliği artacak. Bu gelişme, firmaları rekabette öne çıkaracak.

Bakanlıktan konuyla ilgili yapılan açıklamada YLDA’nın, Türkiye’nin ihracatının etkin ve kapsamlı akışını sağlayacağı vurgulandı. Açıklamada “Bu ağlar, ihracatçılarımızın uluslararası tedarik ve dağıtım zincirlerine daha hızlı ve rekabetçi fiyatlarla nüfuz etmelerini temin edecek ve önemli pazarlardaki ihracatımızı hem sürekli kılacak hem de pazar payımızın yüksek olduğu yerlerde kalıcılığımızı sağlayacak altyapı imkanlarını sunacaktır. Bu sayede hem mal ihracatımızın artırılması, hem de lojistik ve taşımacılık sektörümüzün dünya çapında rekabet edebilir düzeye gelmesi amaçlanmaktadır” denildi.

lojistik w104b

Powered by OrdaSoft!