TALSAD’da Görev Değişikliği

Türkiye Alüminyum Sanayicileri Derneği TALSAD, Genel Sekreterlik görevini, 1 Ocak 2024 tarihi itibariyle Duygu SAYMEN’e devretti. 2018 yılı Haziran ayı itibariyle Genel Sekreterlik görevini yürüten Dr. Erol METİN ise Yönetim Kurulu Danışmanı oldu.

Türkiye Alüminyum Sanayiciler Derneği (TALSAD), 15 Mart 1971 yılında kurulmuş ve kısa zamanda gelişerek Türk alüminyum sektörünün temsilcisi haline gelmişti. 1989 yılında T.C. Bakanlar Kurulu kararı ile “Türkiye” ismini kullanma hakkı alan dernek, sektörü yurt içinde ve yurt dışında “Türkiye” ismi ile temsil etme yetkisine sahip oldu. Günümüzde TALSAD, alüminyum sektörümüzün tüm iş kollarına yayılmış, üyeleri ile birlikte Türkiye alüminyum sektörünü yurt içi ve yurt dışında temsil eden önemli bir sivil toplum örgütü olmuş ve bugün artık yeni görev değişiklikleri ile çalışmalarına devam etmekte.

talsad 86a

“Sektörün Üretim ve İhracat Kapasitesini Geliştiriyoruz”

Ülkemizin önemli bir ihracat sektörü olan ve aynı zamanda dünyanın önde gelen üretim merkezlerinden bir haline gelen Türkiye Alüminyum sektörü, son yıllarda birçok önemli başarıya imza attı. Uluslararası temsil ve ticaret konularında, bilim ve sempozyum etkinliklerinde, sektörel sorunların çözümlenmesinde TALSAD, sektörün önemli yapı taşlarından biri olarak gelişimine devam etmekte. 78 üyesi ile alüminyum sektörünün ulusal ve uluslararası düzeyde güçlü bir temsilcisi olan TALSAD, özellikle yeşil mutabakat ve sürdürülebilirlik alanında da sektörün üretim ve ihracat kapasitesini geliştirmek üzere proje ve çalışmalarını sürdürmekte.

Yeni Dönem, Yeni Görev

TALSAD Genel Sekreterlik görevini 2018 yılından itibaren yürüten Dr. Erol METİN, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren bu görevi, Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev yapmakta olan Duygu SAYMEN’e devretti. METİN, Yönetim Kurulu Danışmanı olarak sektörel çalışmalarda yer almaya devam etmekte. Kocaeli Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği bölümünden mezun olan SAYMEN, 08 Nisan 2019 yılında TALSAD’da İletişim ve Üye İlişkileri Koordinatörü olarak başladığı görevine, 01 Şubat 2021 yılı itibariyle Genel Sekreter Yardımcısı olarak devam etmişti. Bizler de Win&ARTPROJE ve ALU&Art Dergileri olarak, Duygu SAYMEN ve Dr. Erol METİN’e yeni görevlerinde başarılar diliyoruz.

talsad 86b

New Appointment for TALSAD Secretary General    

As of January 1, 2024, the Turkish Aluminium Industrialists Association TALSAD has appointed Duygu SAYMEN to the position of Secretary General. Dr. Erol METİN, who has been serving as the Secretary General since June 2018, will now assume the role of Advisor to the Board of Directors.

Powered by OrdaSoft!