aluteam 79aALUTEAM, AMC TURKEY 2022’de Yerini Aldı

Eklemeli imalat üzerine uluslararası bir etkinlik olan AMC TURKEY 2022, 6-8 Ekim tarihlerinde gerçekleştirildi. Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesini temsilen konferansın organizasyonunda yer alan ALUTEAM ekibi akademik çalışmalarıyla da çeşitli oturumlarda söz aldı.

 

 

 

aluteam 79a

Eklemeli imalat üzerine gerçekleştirilen AMC TURKEY Konferansı’nın 3.’sü Aydın Kuşadası’nda kapılarını açtı. İzleyicisiyle 6-8 Ekim 2022 tarihlerinde buluşan konferans eklemeli imalat özelinde yeni uygulamalar, yeni yöntemler, yeni süreçler ve yeni materyalleri konu ederek akademi ve endüstrideki araştırmacıları bir araya getirdi. 

FSMVÜ ALUTEAM’in de aralarında olduğu organizasyon komitesinde Süleyman Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Eskişehir Osman Gazi Üniversitesi ve Ege Üniversitesi’nden akademisyenlerin yer aldığı AMC TURKEY uluslararası boyutta bir etkinlik olma özelliğini taşıyor. 3 gün boyunca devam eden konferans dünyanın pek çok yerinden misafir edilen katılımcılar ve araştırmacıların eklemeli imalat üzerine deneyimlerini paylaştığı bir dizi paneller şeklinde organize edildi.

Eklemeli İmalat Kapsamlı Olarak Ele Alındı

ALUTEAM ekibinin FSMVÜ’yü temsilen katıldığı ve konferansın organizasyonunda bizzat görev aldığı AMC TURKEY’de  Hibrit Süreçler, Katmanlı İmalat için Proses Planlaması, İşlem Sonrası İşlemler, Eklemeli Üretim için Yeni Malzemeler, Eklemeli İmalatta Proses İzleme ve Kontrol, Eklemeli İmalat Proses Modelleme ve Simülasyon İmalatı, 3D Biyobaskı ve Biyomedikal Uygulamalar, Eklemeli Üretim için Tasarım, Kafesler ve Hücresel Yapılar, Eklemeli Üretimde Veri Analitiği, Eklemeli İmalatta Fonksiyonel Dereceli Malzemeler, Eklemeli İmalatta Topoloji Optimizasyon Uygulamaları, Eklemeli İmalatla Üretilen Bileşenlerin Mikroyapısal Karakterizasyonu, Eklemeli İmalatın Yeni Uygulamaları konu başlıkları ele alındı. Eklemeli imalat teknolojisi üzerine çalışmalar gerçekleştiren pek çok kurumun platin, altın, gümüş ve bronz şeklinde sınıflandırılan 4 farklı kategoride sponsorluğunu üstlendiği konferans, davetli öğrenci kitlesi ile gelecek vadeden bir etkinlik olarak fark yaratıyor.

Eklemeli İmalat Zirvesi Yapıldı

İlk 2 gününde eklemeli imalat üzerine hazırlanan araştırmaların birbiri ardına sunulduğu konferans Türk Eklemeli İmalat Birliği tarafından organize edilen Dünyada ve Türkiye’de Eklemeli İmalatın Durumu, Geleceğe Yönelik Hedefler temalı Eklemeli İmalat Zirvesi’nin ardından kapanış konuşmasıyla son buldu.

ALUTEAM Took Part in AMC TURKEY 2022

AMC TURKEY 2022, an international event on additive manufacturing, was held on October 6-8. ALUTEAM team took part not only in the organization of the conference on behalf of FSMVU, but also among the participants thereof.

aluteam 79b

Powered by OrdaSoft!