Assan Alüminyum Sürdürülebilir Yatırımlara Odaklanacak

Son 2 yılda 60 milyon dolarlık yatırım yapan Assan Alüminyum, 2024’e kadar 100 milyon dolarlık sürdürülebilir odaklı yatırım gerçekleştireceğini duyurdu. İş süreçlerini çevre sağlığına uygun planlayan şirket, karbon ayak izini azaltmayı hedefliyor.

Kibar Holding çatısı altında faaliyet gösteren Assan Alüminyum, Türkiye’de alüminyum sektörünün en büyük üreticisi konumunda yer alıyor. Bu sene sürdürülebilir yatırımlara odaklanan firma, 100 bin tonluk alüminyum folyo üretim kapasitesiyle de Avrupa’nın en büyük iki üreticisinden biri olarak faaliyet gösteriyor.

 

 

assan aluminyum 77a

Yeni yatırım faaliyetleri hakkında bilgi veren Assan Alüminyum Genel Müdürü Göksal GÜNGÖR, “Son 2 yılda 60 milyon dolar yatırım gerçekleştirdik. 2024’e kadar 100 milyon dolarlık yeni sürdürülebilir yatırımlar gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Bu yatırımlarla üretim kapasitesini 360 bin tonun üzerine çıkarmayı planlıyoruz” dedi. Satın almayı planladıkları döküm hatlarının sayısını 3 yıl içinde 24’e çıkaracaklarını dile getiren Göksal GÜNGÖR, “Böylece Avrupa ve Amerika’nın en büyük sürekli döküm kapasitesine sahip olacağız. Yine bu yatırımlara ek olarak döküm tesislerimizde karbon salımımızı daha da düşürerek filtrasyon sistemi kuracağız. Yatırımlar karbon ayak izimizin azaltımında önemli katkı sağlayacak”diye konuştu.

Sürdürülebilirlik Performans Standardı Sertifikası Aldı

Düşük karbonlu döngüsel ekonomi temeline dayanan iş stratejilerini Avrupa Yeşil Mutabakatı ile uyumlu şekilde sürdürdüklerini bildiren Göksal GÜNGÖR, “Manavgat’taki yenilenebilir enerji tesisimizle, fabrikalarımızın yıllık elektrik enerji tüketimine eş değer temiz enerji üretiyoruz. Ayrıca global alüminyum sektörü inisiyatifi ASI’dan hem üretim hem de geri dönüşüm tesisimizin sürdürülebilirliğini tescil edici nitelikte olan Sürdürülebilirlik Performans Standardı Sertifikası’nı aldık” diye belirtti

assan aluminyum 77a

Dört Kıtaya İhracat Yapıyor

70’ten fazla ülkeye ihracat yaptıklarını belirten Güngör, “Satışların yüzde 75’ini ihraç ediyoruz. İhracat yaptığımız ülkelerin sayısı her geçen gün artıyor. Almanya, Fransa, İngiltere, Hollanda gibi Batı Avrupa ülkelerinin yanı sıra ABD olmak üzere dört kıtaya ihracat yapıyoruz. Yurt dışında büyüme ve global bir marka olma stratejimiz doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Assan Alüminyum is to Focus on Sustainable Investments

Assan Alüminyum, which has already invested 60 million dollars in the last 2 years, announced that, it is to make further sustainability-oriented investment of 100 million dollars until 2024. Planning its business processes in accordance with environmental health, the company thereby aims to reduce its carbon footprint.

Powered by OrdaSoft!