ALUTEAM SAHA EXPO 2021’de Tüm Faaliyetlerini Tanıttı

Alüminyum Test Eğitim ve Araştırma Merkezi (ALUTEAM), Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ikinci büyük savunma, havacılık ve uzay sanayi kümesi SAHA İstanbul tarafından düzenlenen SAHA EXPO Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı’na katıldı.

Yerli üretim potansiyelindeki artışın ve bağımsız üretim gücünün sergilendiği uluslararası bir platform olan SAHA EXPO, 10 Kasım Çarşamba Günü kapılarını açtı. Dört gün boyunca sürecek şekilde programlanan etkinlikte katılımcı olarak yer alan ALUTEAM, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’ni (FSMVÜ) temsil etti.

 

aluteam 74a

Resmî açılışın 11 Kasım 2021 Perşembe Günü yapıldığı organizasyon vefat yıl dönümü vesilesiyle M. Kemal ATATÜRK ve şehitlerimizin anısına saygı duruşu ve ardından okunan istiklal marşı ile başladı. Açılış konuşmasının SAHA İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Haluk BAYRAKTAR tarafından yapıldığı törende Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan BÜYÜKDEDE, Savunma Sanayi Başkanı İsmail DEMİR ve Milli Savunma Bakanı Hulusi AKAR da izleyicilere hitap ederek organizasyonun önemini vurguladı. Ardından tüm heyet birlikte fuar alanını ziyaret ederek firmaların stantlarına misafir oldu. Beşinci salonda konumlanan ALUTEAM ise açılış seremonisinde Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’ni temsilen Rektör Prof. Dr. M. Fatih ANDI’nın katılımıyla yer aldı. Törenin ardından ALUTEAM ekibinin refakatiyle hem fuar alanında kısa bir tur gerçekleştirildi hem de ALUTEAM standında bir araya gelindi. FSMVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Z. Hakan AKPOLAT ise standı fuarın ilk günü ziyaret ederek ALUTEAM ekibine iyi dileklerini iletti. Fuarın üçünü günü ise T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK alanı ziyaret etti. Bu ziyaret kapsamında ALUTEAM standında ilgili ekiple bir araya gelen Mustafa VARANK ile sergilenen ürünler hakkında kısa bir sohbet gerçekleştirildi.

İş Geliştirme Fırsat Yarattı

Savunma, havacılık ve uzay sanayisinde yerlileşme ve millileşme çalışmalarının üst başlığı olan Milli Teknoloji Hamlesi çerçevesinde sürdürülen çalışmaların sergilendiği SAHA EXPO Avrupa, Amerika, Afrika, Ortadoğu ve Asya’dan da ziyaretçilerini ağırladı. İlki 2018 yılında gerçekleştirilen SAHA EXPO fuarı uluslararası boyutuyla basın tarafından da ilgiyle takip edildi. Katılımcı firmaların B2B görüşmeleri düzenleyerek bir araya geldiği fuarda bu sayede pek çok iş geliştirme fırsatı elde edilmiş oldu. Savunma, havacılık, denizcilik ve uzay sanayinde stratejik öneme sahip ürün yelpazesinin sergilendiği SAHA EXPO uluslararası boyutuyla da adından söz ettirdi.

 aluteam 74b

Tüm Test, Eğitim ve Araştırma Faaliyetlerini Ziyaretçilerine Aktardı

ALUTEAM SAHA EXPO’da test, eğitim ve araştırma faaliyetleri kapsamında geliştirdiği çalışmalarından bir seriyi izleyicisiyle buluşturdu. Jant ve Fren Diski Çalışmaları, Uyumlu Soğutucu Kanallar, Kargo Klips, Hava Aracı Isı Eşanjörü, Air Bus 320’de Kullanılan Üst Bagaj Kilidi ve Menteşe Millileştirme Çalışmaları, DMLS ve SLS ile Üretilen Çeşitli Prototip Örnekleri, Eklemeli İmalata Uygun Alüminyum Alaşım Tozlarının Geliştirilmesi Projesi, Toz Alüminyum Köpürtme Yöntemiyle Termal İletkenliği Yüksek, Hafif, Kompozit Debriyaj Plakasının Geliştirilmesi ve Prototip Üretim Projesi stant alanında sergilenen ürünlerden bazıları oldu. ALUTEAM ekibinin temsiliyle fuar süresince pek çok firmayla çeşitli iş görüşmeleri gerçekleştirildi. Fiziki fuardan hemen sonra sanal ortamda gerçekleştirilecek olan SAHA EXPO, firmaların birbiriyle iletişim kurabilecekleri dijital bir platform olarak 15 Şubat 2022’ye kadar devam edecek.

ALUTEAM drew Attentions to Itself in SAHA EXPO 2021 for Its Training and Research Activities

Aluminum Testing, Training, and Research Center(ALUTEAM) presented its latest training and research works to the visitors of SAHA EXPO Defense, Aviation, and Space Industry Fair, which is organized by SAHA İstanbul, as being Turkey’s biggest, and Europe’s second biggest defense, aviation, and space industry group.

Powered by OrdaSoft!