teknofestTUSAŞ’tan TEKNOFEST 2021 Çıkarması

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), TEKNOFEST’e her yıl olduğu gibi bu yıl da geniş bir katılım sağladı. GÖKBEY, AKSUNGUR ve HÜRKUŞ gibi hava platformları, TEKNOFEST’te uçuş icra ederek görsel bir şölen yarattı.

 

 

teknofest 91 2a

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), her yaştan yüz binlerce kişinin katıldığı Türkiye’nin havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’te bu yıl da yerini aldı. TUSAŞ tarafından geliştirilen ürünlerin sergilendiği TEKNOFEST’te aynı zamanda HÜRKUŞ, AKSUNGUR ve GÖKBEY uçuş gösterisi gerçekleştirildi. TUSAŞ bunlara ek olarak, genç katılımcılar arasında etkileşimi artıran “Pilot Sensin” ve “Odaklan ve Havalan” gibi keyifli aktivitelerin de yer aldığı sürpriz etkinlikler düzenledi.

Uçuşlar Nefesleri Kesti

Daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da gösteri uçuşu gerçekleştiren HÜRKUŞ, bu kez de geçtiğimiz aylarda ilk kez tanıtılan Hava Yer Entegrasyon Uçağı (HYEU) ile katılımcıların nefeslerini kesti. TUSAŞ tarafından geliştirilen özgün platformlardan GÖKBEY Genel Maksat Helikopteri ve AKSUNGUR İnsansız Hava Aracı ilk kez TEKNOFEST’e özel uçuş gösterisi sergiledi. TEKNOFEST kapsamında TUSAŞ standında VR tabanlı sanal hangar turu, hava araçlarını deneyimleme imkânı sunan simülatörler ve çok sayıda sürpriz etkinlikler de yer aldı. Her yıl büyük heyecanla geçen Helikopter Tasarım Yarışması’nın finalistleri de TEKNOFEST’te cevap buldu. Savunma sanayinde ilkleri gerçekleştiren TUSAŞ’ın geliştirdiği TUSAS APP uygulaması üzerinden, TEKNOFEST katılımcıları için sanal hangar turlarının yanı sıra ürünleri sanal ortamda yakından inceleme fırsatı sundu.

Gençlere “Mühendis Olun” Çağrısı

TEKNOFEST hakkında görüşlerini paylaşan TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel KOTİL, “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde başlatılan Milli Teknoloji Hamlesi’nin en güzel gelişmelerinden biri olan Türkiye’nin ilk havacılık, uzay ve teknoloji festivalli TEKNOFEST için bu yıl da birbirinden değerli etkinlikler hazırladık. İlkokuldan başlayan teknoloji ve bilim merakının vücut bulduğu festivale katılan çocuklarımızla buluşacak olmaktan heyecan duyuyoruz. Bu vesile ile gençlere olan çağrımı yineliyorum ve onlara mühendis olmalarını tavsiye ediyorum. Ülkemizin tam bağımsız savunma sanayii onların omuzlarında yükselecek. TUSAŞ olarak bu ekosistemin bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

TUSAŞ starred in TEKNOFEST 2021

Turkish Aerospace Industries (TUSAŞ) showed up in this year’s TEKNOFEST with great participation, just like in the previous years. Air platforms like GÖKBEY, AKSUNGUR, and HÜRKUŞ created a visual festival with the aerial shows they performed in TEKNOFEST.

Powered by OrdaSoft!