teknofest“Geçmişten Geleceğe Türk Savunma Sanayii” Zaman Tüneli, TEKNOFEST 2021’de Damga Vurdu

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından hazırlanan “Geçmişten Geleceğe Türk Savunma Sanayii” başlıklı zaman tüneli Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’te ziyaretçilerle buluştu.

 

 

 

teknofest 91a

TEKNOFEST kapsamında SSB standına kurulan zaman tüneli, Türk savunma sanayiine ilişkin gelişmeleri MÖ 3. yüzyıldan günümüze bir zaman çizelgesi hâlinde sundu. Zaman tüneli; “Silahlar, Harp Araçları ve Platformlar”, “Sanayi Tesisleri”, “1985-2004 Dönemi”, “2004-2014 Dönemi”, “2014 ve Sonrası: İleri Teknolojiler Dönemi”, “Gelecek Projeler” ve “Tophane’den SSB’ye Savunma Sanayiinin Yönetimi” bölümlerinden oluştu. Her bölümde zengin görsel içerik eşliğinde Türk savunma sanayii tarihine dair bilgiler aktarıldı. Zaman Tüneli M.Ö. 3 yüzyılda 10’luk ordu sistemini geliştiren Mete Han’la başlayıp, Akıncı TİHA’ya imza atan Cumhurbaşkanı Erdoğan görseliyle muhteşem bir final yaptı.

Türklerin tarih boyunca savunma sanayii alanındaki başarılarını, girişimlerini ve bu alana yaptıkları katkıyı ortaya koyan zaman tüneli, “savunma okuryazarlığı”nın artırılmasını hedefliyor. Ayrıca, son dönemde savunma sanayiinde “teknolojik derinlik” ve “küresel etkinlik” temelli yeni vizyon kapsamında yapılan atılımların tanıtılmasına ve bu atılımların altında köklü bir geçmişin ve başarıların yattığının anlaşılmasına katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Farkındalık Hedefi

İlki 2018’de gerçekleştirilen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali; teknoloji yarışmaları, hava gösterileri, konserler, çeşitli konularda gerçekleştirilen etkinlikler ve söyleşiler gibi birçok faaliyete ev sahipliği yaparak toplumda teknolojiye olan ilgiyi artırmayı ve Türkiye’nin milli teknoloji üreten bir topluma dönüşmesi konusunda farkındalık oluşturmayı hedefliyor.

“Turkish Defense Industry from Past to Future” Timeline made its Mark at TEKNOFEST 2021 

The Timeline, titled "Turkish Defense Industry from Past to Future”, prepared by the Presidency of Defense Industries (SSB) was introduced to the visitors of the Aviation, Space and Technology Festival, TEKNOFEST. 

Powered by OrdaSoft!