ASAŞ Kadın Çalışanlarıyla Gücüne Güç Katıyor

Kadın istihdamını insan kaynakları politikasında öne taşıyan ASAŞ, sadece yönetimde değil üretimde de etkin rol alan kadın çalışanlar ile güçlenmesini sürdürüyor.

 

 

 

 

asaş istihdam 91a

ASAŞ, pandemi sürecinde, Mart 2020-Temmuz 2021 döneminde bünyesine dahil ettiği 532 yeni çalışan ile istihdamını yüzde 20 artırdı. Firmaların maddi sıkıntılar nedeniyle çalışan sayısında azalmaya doğru gittiği bir dönemde sürekli üretim politikası benimseyen ASAŞ, pandemi sürecinin başından itibaren hem çalışanları hem de hizmet verdiği sanayicileri için her türlü tedbiri aldı. Bu çalışmaları dolayısı ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından gerçekleştirilen denetimlerden başarı ile geçerek Güvenli Üretim Belgesi’ni almaya hak kazandı.

Pandemi Dönemini Güçlenme Hedefi ile Yönetiyor

ASAŞ, bu zorlu dönemi piyasaların aksine büyüyerek ve yeni yatırımlar yaparak güçlenme hedefi ile yönetiyor. Güçlü finansal yapısı ile önceliğini ekonomik ve sosyal kalkınmaya destek olmak olarak belirleyerek sürdürülebilir istihdamı arttırmak için çalışmaya devam ediyor.

Kadın Çalışanlara İş Fırsatı Sunuyor

İstihdam planlamasında, üretimden yönetime kadın çalışan profilini yükseltme amacı taşıyan ASAŞ, bünyesinde CNC operatörlüğü, paketleme elemanlığı, testere operatörlüğü, pres operatörlüğü, üretim müdürlüğü gibi erkek yoğunlukta istihdam edilen pozisyonlarda kadın çalışanlara iş fırsatı sunuyor. Tüm iş pozisyonlarında kadın çalışanlara öncelik sunarak onları meslek edinme ve tecrübe kazanma konusunda güçlendiriyor. Tüm işe alım süreçlerinde kadın istihdamına önemli oranda öncelik veren ASAŞ’ın bünyesinde toplamda 232 kadın çalışan bulunuyor. Beyaz yakada istihdam ettiği çalışanların yüzde 41 mühendislerden, mühendislerin yüzde 27’si kadınlardan oluşuyor.

asaş istihdam 91b

“Genç ASAŞ’lı” Programıyla Gençleri Destekliyor

Gerek ofis gerekse üretimde, yetkinliklerine uygun tüm alanlarda kadın yönetici sayısının arttırılması konusunda da çalışmalarını sürdüren firmada 2021 yılındaki terfilerin yüzde 32’si kadın çalışanlar arasından gerçekleşti. Hayata geçirilen yönetici yetiştirme programları ile yeni terfi eden ve mevcut yöneticilerinin gelişimi için de olanaklar sunan ASAŞ, çalışanlarının hem iş hayatındaki hem de kişisel yetkinliklerini arttırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Çalışma hayatına yeni başlayacak olan gençleri de unutmayan firma, hali hazırda bünyesindeki genç çalışanların gelişimine destek vermek amacıyla hayata geçirdiği “Genç ASAŞ’lı” programıyla, kariyerlerinde yükselmek isteyen gençler için de fırsatlar sunuyor. Bu yıl uygulamaya alınan programa başvurup başarı elde eden kişilerin yüzde 60’nı kadın çalışanlar oluşturuyor.

ASAŞ, ayrıca üniversitelerle sağladığı iş birliklerinde öğrencilere hem mesleki hem de profesyonel olarak katkı sağlıyor. “Geleceğe Sağlam Adımlar” projesi ile yeni mezun gençlere AR-GE, üretim, satış ve finans alanlarında bilgi ve deneyim kazanmaları için fırsat veriyor. Sürekli gelişim prensibi ile yürütülen çalışmalarla, hem ASAŞ’a hem de Türkiye’ye nitelikli iş ve bilgi gücü kazandırılması hedefleniyor.

ASAŞ Is Getting Stronger with Its Female Employees

Placing emphasis on female employment in its HR policy, ASAŞ continues to become stronger with its female employees, who actively take part in both management and production.

Powered by OrdaSoft!