iso istanbul sanayi odasiİSO Enerji Verimliliği Ödülleri Sahiplerini Buldu

İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dr. Berat ALBAYRAK’ın katılımıyla enerjiyi verimli kullanarak sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlayan firmaları teşvik amacıyla düzenlediği “Enerji Verimliliği Ödülleri” sahiplerini buldu.

 

 

 

iso 49a

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal BAHÇIVAN’ın ev sahipliğinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dr. Berat ALBAYRAK’ın katılımlarıyla gerçekleşen ve sanayi dünyasından pek çok ismin de yer aldığı törende, büyük ölçekli işletmeler kategorisinde birinciliğe “Kurumsal Enerji Hareketiyle Sıfır Kayıp Yolculuğu” projesiyle Besler Gıda ve Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş. layık görüldü.

Törende ikinciliği “Güneş Enerjisinin Üretim Proseslerinde Doğrudan Kullanımı-SolarDRY” projesi ile Tofaş Türk Otomobil Fabrikası, üçüncülüğü LNG ile Çalışan Sistemin LFG Çöp Gazı Yakıt Beslemeli Kazan Sistemine Çevrimi” projesiyle İstaç İstanbul Çevre Yönetimi Sanayi ve Ticaret aldı. Törende beş kategoride toplam 13 firmaya ödül dağıtıldı.

Özel kategori başlığı altında “Alüminyum İmalat Tesislerinde Enerji Verimliliği ve Sera Gazlarının Azaltılması” projesiyle Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi ALUTEAM & Girişimci Alüminyum Sanayici ve İş Adamları Derneği (GALSİAD) Birincilik Ödülü’ne layık görüldü.

ALBAYRAK; “Doğalgazda Kesintiler Bitecek”

Türkiye ekonomisini sırtlayan İstanbul’da, İSO’nun da sanayicileri temsil eden büyük bir oda olduğunun altını çizen ALBAYRAK, “Sorunlara hızlı reaksiyon göstermek adına doğrudan iletişim kanallarının açılması gerekiyor. Sadece sanayi tesislerinin yoğun olduğu yerler değil, OSB harici bölgelerin de ihtiyaçları doğrultusunda uygun maliyetli ve kesintisiz doğal gaz için çalışmalara devam ediyoruz. Doğal gaz konusunda kesintileri bitirecek adımlar atıyoruz.”

 

iso 49b

BAHÇIVAN; “Yerli Üretim Sanayiye ve İstihdama Katkı Yapacak”

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal BAHÇIVAN da İSO olarak yerli kaynakların kullanımının artırılması konusunda büyük çaba içerisinde olduklarını dile getirdi. BAHÇIVAN; “Nükleer enerji konusunda Ekonomi Bakanlığımızın desteğiyle

Ur-Ge projesi başlattık. Bu projeyle nükleer enerji alanında üretim ve ihracat yapacak duruma gelmeleri için 23 sanayicimize destek oluyoruz. Benzer bir Ur-Ge projesini rüzgâr enerjisi alanında yapmak istiyoruz. Firmalarımızın taleplerini topladığımız şu günlerde görüyoruz ki yoğun bir ilgi var.

Bu konuya ilgi olmasının önemli nedenlerinden biri de Hükümetimizin enerji alanındaki yeni uygulaması olan kısaca YEKA dediğimiz Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları Yönetmeliği’dir. İşin bizi heyecanlandıran kısmı ise 1.000’er megawattlık bu ihalelerdeki yerli üretim şartıdır. Sonraki zamanlarda daha da artmak üzere, güneşte yüzde 60, rüzgârda yüzde 65 olan yerlilik oranı ve yüzde 80 yerli mühendis çalıştırma şartının bulunduğu ihalelerin sanayimize ve istihdama katkı yapacağı aşikârdır.”

iso 49c

Powered by OrdaSoft!