iddmibİDDMİB Fensterbau Frontale Fuarı’nda Katılımcı Firmalarla Görüş Alışverişinde Bulundu

İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçılar Birliği (İDDMİB) Fensterbau Frontale Fuarı’na Info Stand Organizasyonu ile katılım gösterdi. İDDMİB Denetim Kurulu Üyesi ve Hırdavat Sektör Komite Başkanı Ferruh ÖZKAN fuar sırasında katılımcı firmalarla bilgi alışverişinde bulundu.

 

 

 

iddmib 78a

İDDMİB tarafından yapılan fuara ilişkin değerlendirmede şu açıklamalara yer verildi:  “12-15 Temmuz tarihlerinde Almanya, Nürnberg’de gerçekleştirilen Fensterbau Frontale Fuarı’na bu sene Türkiye’den 55 firmamız katılım sağladı. 1988 yılından bu yana her iki senede bir düzenlenen fuar bu yıl 17. kez düzenlendi. HOLZ-HANDWERK Fuarı ile paralel olarak düzenlenen fuara 33 ülkeden 708 firma katılırken 100’den fazla ülkeden 28.500 kişi fuarı ziyaret etti.

Fuar Almanya’ya İhracatı Tetikleyecek

İDDMİB olarak 2. kez katıldığımız fuarda 4 gün süresince Info standımızı farklı ülkelerden firmalar ziyaret etmiş ve firmalara Türkiye kapı ve pencere sektörünün yanında bağlantı elemanları, kilitler, el aletleri alanlarına yönelik bilgi verilmiştir. Firmalar Türkiye’de sektörü daha yakından gözlemleyebilsinler diye alım heyeti kapsamında ülkemize davet edilmiştir. Fuarın ilk günü Nürnberg Başkonsolosumuz Serdar DENİZ, Münih Ticaret Ataşemiz Ali BAYRAKTAR ve Denetim Kurulu Üyemiz Ferruh ÖZKAN tarafından firma ziyaretleri yapılmıştır.

Almanya’nın 2021 yılındaki ihracatı toplamda 1,626 Milyar dolar iken, ithalat rakamı 1,421 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir. 2021 yılında Türkiye’ye ihracatı 25 milyar dolar olan ülke, Türkiye’den 22 milyar dolar ithalat yapmıştır. Türkiye’nin 2022 yılı Ocak-Temmuz ayları arasındaki hırdavat sektör ihracatı 1,4 milyar dolar olurken, kapı-pencere alt sektör ihracatımız 500 milyon dolar olmuştur. Yine aynı dönemde Almanya’ya yapılan 40 milyon dolar tutarındaki kapı-pencere sektörü ihracatı ile Türkiye en çok ihracat yapılan 2. Ülke konumundadır. Fensterbau Frontale Fuarı katılımlarıyla firmalarımızın Almanya’ya olan ihracatının daha da artacağı düşünülmektedir.”

İstanbul Ferrous and Non-Ferrous Metals Exporters’ Association (İDDMİB) Exchanged Views with Participant Companies at Fensterbau Frontale Fair

İDDMİB participated in Fensterbau Frontale Fair with Info Booth Organization. Ferruh ÖZKAN, Member of the Audit Board of İDDMİB, and Chairman of the Hardware Sector

Committee, exchanged information with the participant companies during the fair.

iddmib 78b

iddmib 78c

Powered by OrdaSoft!