Çuhadaroğlu, 2022’de %20 Büyüme Hedefliyor

Alüminyum üretimiyle yapı ve inşaat sektörüne hizmet veren Çuhadaroğlu, Ar-Ge yatırımlarıyla ürünlerini geliştiriyor. Ar-Ge yatırımlarının meyvelerini 2022’de toplayacaklarını belirten Çuhadaroğlu Grup Şirketleri Genel Müdürü Kenan ARACI, “2022’de miktar ve döviz bazında yüzde 20 büyüme hedefliyoruz” dedi.

 

 

 

cuhadaroglu 1a

Hammaddeden nihai ürüne kadar üre-tim yapabildikleri entegre bir tesise sahip olduklarını belirten Çuhadaroğlu Grup Şirketleri Genel Müdürü Kenan ARACI, “Ar- Ge merkezinde yapılan, yönetimsel ve organizasyonel değişiklikler sayesinde tüm paydaşların isteklerini karşılayabilen ve işlerini kolaylaştırabilen ürünler tasarlıyoruz. Ar-Ge merkezimizde mimari talepler ve projeye uygun özel çözümler sunarak ve her binaya farklı bir kimlik kazandırarak, adeta binaların terzisi gibi binalara elbiseler dizayn etmekteyiz” dedi.

2021’de %60 Büyüdü

Yeni geliştirdikleri ürünlerin sadece iç pazarda değil, uluslararası pazarda da yer alacağını ifade eden Kenan ARACI, “2021’de miktarsal ve döviz bazında yaklaşık %60 bir büyüme gerçekleştirdik. Özellikle, interax otomatik kapı sis-temleri tarafında geliştirdiğimiz katma değerli ürünler bu yıl faaliyet kârlılığına olumlu katkı sağlayacak. Ar-Ge faaliyet yatırımlarının meyvelerini 2022 yılın-da toplamaya başlayacağız. 2022 yılında miktar ve döviz bazında %20 mertebelerinde bir büyüme hedefi koyduk” diye konuştu.

Kenan ARACI: “2023’de 150 Milyon Dolarlık Satışa Ulaşmayı Hedefliyoruz”

Ar- Ge Merkezi’ne sahip bir firma olarak, araştırma ve geliştirmeye yıllardır kaynak ayırdıklarını belirten Kenan ARACI, “Bu doğrultuda, Ar-Ge harcamaları için düzenli olarak yıllık faaliyet gelirlerimizin minimum %10’uk tutarını Ar-Ge ve üretim prosesleri geliştirme harcamalarına ayırıyoruz” dedi. Yapı ve inşaat sektöründe ürünlerin’ in yanı sıra sanayinin farklı alanlarında kullanılan yüzey ve mekanik işlemli endüstriyel profil üretimi de yaptıklarını bildiren Kenan ARACI, taleplere göre üretim gerçekleştirdiklerini söyledi. Faaliyetlerinde ürün çeşitliliği ve kalitesinin arttırılmasıyla yeni pazarlara ve sektörlere ulaşmayı hedeflediklerini bildiren ARACI, “Yaptığımız yatırımlar ve satışları arttırıcı çalışmalar ile birlikte, 2023 yılı sonunda konsolidede 150 milyon dolarlık satış seviyelerine ulaşmayı planlıyoruz” dedi.

Çuhadaroğlu Targets 20% Growth in 2022

While serving the building and construction sector with its aluminum production, Çuhadaroğlu develops its products with R&D investments. Having indicated that, they were to reap the fruits of their R&D investments in 2022, Çuhadaroğlu Group Companies’ Director-General, Kenan ARACI, further stated that, “We target 20% growth in 2022 on both quantity and foreign currency bases” .

cuhadaroglu 1b

Powered by OrdaSoft!