ALUTEAM Yaz Staj Eğitim Programı Dönem Kapanışı Gerçekleştirildi

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Alüminyum Test Eğitim ve Araştırma Merkezi (ALUTEAM) bünyesinde oluşturulan eğitim programı kapsamında, 28 Haziran tarihinde başlayan Yaz Staj Eğitim Programı’nın Malzeme Birimi ayağı tamamlandı.

Yaz Staj Eğitim Programı’na Tasarım ve Üretim Birimi ile Malzeme Birimi ekipleri için seçilen öğrenciler, her iki birim içerisinde iki farklı takıma ayrıldı. Pandeminin getirdiği mesafeli çalışma düzeni sebebiyle öğrencilerin kısıtlı zamanlarda ALUTEAM’de bulunmalarına yönelik bir çalışma düzeni oluşturuldu. Toplu organizasyonlar için ise program akışına dijital dersler eklendi. Pek çok farklı üniversiteden, 300’ün üzerinde başvurunun değerlendirdiği programa, 17 öğrenci seçildi. Ayrıca bir misafir öğrencinin programı izlemesi sağlandı. Öte yandan bu eğitim programı kapsamında pandemiden dolayı staj yeri bulmakta sorun yaşayan öğrencilere zorunlu stajlarını yapmaları için imkân sağlandı.

aluteam 72a

Uygulama Derslerine Ağırlık Verildi

ALUTEAM Malzeme Birimi için seçilen 8 öğrenci, 28 Haziran-6 Ağustos tarihleri arasında eğitim programına katıldı. Yaz Staj Eğitim Programı kurgulanırken öğrencilerin ağırlıklı olarak laboratuvarlarda ilgili koordinatörlerin yönetiminde, uygulama çalışmalarına katılmaları ana hedef olarak belirlendi. Teorik çalışmalar ise haftanın bir günü için organize edilen dijital dersler kapsamında gerçekleştirildi.

Laboratuvarlarda Çalışma Fırsatı

Katılımcılar, öğleden önce ve öğleden sonra olacak şekilde 4’erli iki takıma ayrıldı. Haftanın ilk 4 günü birebir ilgili araştırmacılarla laboratuvarlarda çalışma fırsatı edinen öğrenciler, düzenlenen dijital derslerle tüm ALUTEAM ekibiyle de tanışma fırsatı elde etti. Genç meslek adaylarının üniversite günlerini uzaktan eğitim ile geçirdikleri bu zorlu süreçte eksik kalan uygulama konuları, program kapsamında gerçekleştirilen yoğun laboratuvar dersleri ile giderilmeye çalışıldı. 

Dijital Dersler ile Eğitim İçeriği Zenginleştirildi

Haftanın bir günü birer saat olacak şekilde düzenlenen dijital derslerde ALUTEAM araştırma ekibi, sırasıyla konuşmacı olarak görev aldı. Mesleki deneyimlerin aktarıldığı bu dersler, öğrenciler ile dijital söyleşi şeklinde gerçekleştirildi. ALUTEAM bünyesinde çalışmaları gerçekleştirilen bilimsel araştırmaların da konu olarak ele alındığı dijital derslerde, korozyon, ısıl işlem gibi konuların detayları ele alındı. Öte yandan İş Geliştirme Süreçleri ile Üniversite-Sanayi İş Birliği, Eklemeli İmalat DMLS Üretim Teknolojisi ve Temel Tasarım Kriterleri, Alüminyum Alaşımları Genel Bilgiler, teorik dijital derslerin düzenlendiği konu başlıkları olarak programda yerini aldı. 

Programın Değerlendirilmesi Yapıldı

6 Ağustos tarihinde ALUTEAM bünyesinde bir kapanış organizasyonu gerçekleştirildi. ALUTEAM ekibinden Öğretim Üyesi Dr. M. Safa YILMAZ, İş Geliştirme Koordinatörü Ömer SÜRMEN’in misafir olduğu, Laboratuvar Koordinatörü Dr. Z. Çağatay ÖTER’in katılımcılara sertifikalarını takdim ettiği ve Yüksek Mühendis Gürkan TARAKÇI’nın da kısa bir konuşma yaptığı organizasyonda, programın değerlendirmesi yapıldı. ALUTEAM, Tasarım ve Üretim Birimi için 9 katılımcısıyla sürdürdüğü programını eylül ayında tamamlayacak.

Term Closing of ALUTEAM Summer Internship Training Program was Held 

Material Unit of the Summer Internship Training Program, which has been commenced as of June 28th within the scope of the training program created within the body of Aluminum Test Training and Research Center (ALUTEAM) of  Fatih Sultan Mehmet Foundation University, has been finalized.

Powered by OrdaSoft!