Yapı Sektörü Sürdürülebilir Büyüme Yolunda

 İnşaat sektörünün trendlerinin konuşulacağı ve en son yapı teknolojileriyle yapı ürünlerinin sergileneceği Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul 2020, bu yıl da sektöre yön veren konuları ile dikkat çekiyor. Sektörde çevik dönüşüm ve sürdürülebilir büyüme kavramları Fuar’ın en önemli konu başlıkları arasında yer alıyor.

 
 
 
 
Türkiye ekonomisinin taşıyıcı sektörleri için düzenlediği fuarlar ile her yıl binlerce yabancı yatırımcıyı yerli iş ortakları ile bir araya getiren Hyve Group, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde, 24 – 28 Ağustos 2020 tarihleri arasında 43. Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul’u gerçekleştiriyor. Balkanlar, BDT ülkeleri, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’yı kapsayan geniş bölgenin en büyüğü, dünyada ise sektörünün en büyük ilk 5 fuarı arasında yer alan Yapı Fuarı, 5 gün boyunca tüm dünyadan ziyaretçilerini ağırlayacak. T.C. Ticaret Bakanlığı’nın desteği ile Hyve Group tarafından düzenlenecek olan Fuar; güçlü, küresel ağını inşaat sektörüne aktararak her yıl olduğu gibi bu yıl da yeni iş, ortaklık ve satın alım fırsatları yaratmayı hedefliyor. Turkeybuild İstanbul; sektör stratejisini desteklemek, bilgi alışverişi sağlamak, inovasyonu teşvik etmek ve yapı sektörünün kamu, özel sektör ve akademik boyutları arasında etkileşim sağlayarak yeni fikirlerin tanıtılmasını sağlamak için iş geliştirmeye yönelik etkinliklerle dolu verimli bir platform sunuyor.
2019 yılında 135 ülkeden toplam 68.738 kişinin ziyaret ettiği Fuar’da 12 farklı ülkeden 555 kuruluşun temsilcileri de katılımcı olarak yerlerini almışlardı. 2020 yılında ise bu rakamların iç ve dış pazarın dinamikleri doğrultusunda artması bekleniyor. 
İnşaat ve Yapı Sektörlerinin Sürdürülebilir ve Sağlıklı Büyüme Hedefine Destek
Hyve Group Yapı Fuarı Direktörü Banu Keskin, Turkeybuild İstanbul’un 43 yıldır uluslararası bir platform olarak ülkemiz inşaat sektörüne ayna tuttuğunu dile getirdi. Keskin, şöyle devam etti: “Türkiye’de bir süre önce altın yıllarını yaşayan yapı ve inşaat sektörünün, konjonktüre bağlı bu hızlı büyüme dönemini yakın gelecekte yakalaması kolay olmayabilir. Ancak sürekli ve sürdürülebilir bir sağlıklı büyüme sağlanabilir. Sektörün buluşma noktası Turkeybuild İstanbul’un hedefi ve misyonu da budur. İş geliştirmeye yönelik yeni yaklaşımların ve fırsatların değerlendirilmesi, Türkiye yapı sektörünün dünyada markalaşması için atılması gereken gerekli adımlar ve yenilikçi iş yapma biçimlerini konuşarak yapı ve inşaat sektörümüze destek vermeye devam edeceğiz.”
Yapı Sahnesi’nde 5 güne 5 özel tema
Bu yıl Yapı Fuarı’nda kurulacak YAPI SAHNESİ, mimari ve iş odaklı panellere, ortaklığa yönelik oturumlara ihracata, yurtdışı pazarlarına, yeni tasarım ve teknoloji araçları hakkında sohbetlere ve ilham verici konferanslara ev sahipliği yapacak. Değişken koşullara adaptasyon ve sürdürülebilir başarı temellerine oturan çevik yönetim yaklaşımları dünya genelinde inşaat sektörünün gündemine otururken, YAPI SEKTÖRÜ SÜRDÜRÜLEBİLİR BÜYÜMENİN SIRRI “ÇEVİK DÖNÜŞÜMÜ” KONUŞUYOR başlıklı panelde konu, detaylıca tartışılacak. Değişim Mimarı İnovatif Yönetim Danışmanlığı Kurucusu Demet Demirer iş birliği ile düzenlenen bu buluşma, çevik dönüşüm ile yeni nesil yönetim yaklaşımlarını işletme ihtiyaçlarına uyarlayarak işletmedeki potansiyeli ortaya çıkarmak ve hayata geçirmek için Yapı Sektöründe bir örnek teşkil edecek.
5 güne özel 5 tema çerçevesinde uzman konuşmacılar, sektörün fikir önderleri, karar vericiler ve fuar katılımcısı firmalar ortak bir düşünce platformunda bir araya gelerek sektörel bilgi akışına katkıda bulunacak. 24 Ağustos Pazartesi günü YAPI BUSINESS/İŞ gününde; inşaat finansmanı, ihracat, yeni pazarlar ve yeni iş geliştirme modelleri masaya yatırılacak. Ekonomistlerin yapı sektörünü değerlendireceği ve yapılarda yeniden işlevlendirme yönteminin yeni bir alan olarak yaratacağı katma değer tartışılacak. 25 Ağustos Salı günü YAPI ENVIRONMENT/ÇEVRE gününde; depreme dayanıklı inşaatlar, ekolojik yapılar, iklim değişikliği ve yenilenebilir enerji konuşulacak.
Fuarın 3. günü olan 26 Ağustos Çarşamba ise YAPI INDUSTRY/ENDÜSTRİ günü. Ele alınacak konular sektörün sürdürülebilir büyümesini ve kazançlı dönüşümünü sağlayacak süreçler ve yeni yaklaşımlar olacak. Pazarlama yaklaşımları, tesis yönetimi, Z kuşağı satın alma dinamikleri, çevik dönüşüm ve inovatif iş modelleri öncelikli konular olacak. 27 Ağustos YAPI DESIGN/TASARIM gününde ise, mimarlar yeni “yapma” biçimlerini sorgulayacak. Küresel tasarım inisiyatiflerinin göz önünde olduğu akıllı şehirlere ve tasarımın markalara kattığı değerlere odaklanan oturumlar gerçekleştirilecek.
28 Ağustos Cuma ise YAPI TECH günü olarak düzenlenirken, StartUp’lar ile inşaat ve gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren kurumları buluşturmaya hazırlanan Yapı Fuarı; “Ürünümle sektör ivme kazanır” diyen, sektöre özel teknolojik ve ölçeklendirilebilir ürün geliştiren genç girişimcileri ağırlayacak.
Gelenekselleşen Başkanlar Forumu da bu sene farklı temalar altında konumlandırılarak 4 güne yayılan bir buluşmalar serisine dönüştü. “Yapı İhracatında Gelinen Nokta ve Sonrası”, “Doğal Afetlere Karşı Geliştirilen Sektör Yenilikleri”, “Yapı İşletme Modelleri” ve “Yeni Yapma Biçimleri” sektörün farklı paydaşlarını temsil eden fikir önderi dernek başkanlarının değineceği konular olacak.
 Yapı Masterclass; bu yıl üçüncü kez düzenlenerek ziyaretçilerin ilgi odağında olmaya devam edecek. Yapı Fuarı, üç gün boyunca malzeme firmalarının stantlarına yapılacak ziyaretlerle, usta mimarlar ve mühendislerle söyleşiyi içeren özel bir program hazırladı. 25-26-27 Ağustos tarihlerinde, Nobon iş birliğinde, “Çevre, İşletme ve Tasarım” temaları olmak üzere 3 güne özel tasarlanan etkinlik, fuar alanındaki stantlarda malzeme konuşmaları ve tematik çerçevelere odaklanmış sohbetler ile bilgi alışverişi sağlıyor, katılımcılara yerinde malzeme uygulamaları ile interaktif bir ortam sunuyor.
Yapı Fuarı’nda Bir İlk: YAPI TECH GARAGE
Son 15-20 yılda girişimci bakış açısı ve büyük veriye dayalı çalışmalar birçok sektörde iş yapış şeklini kökten değiştirdi. İnşaat sektörü, bu gelişmelerden en az faydalanan sektörlerden biri, bu nedenle iş yapış şekli halen büyük ölçüde geleneksel temellere dayanıyor ve inovasyon için büyük potansiyel barındırıyor. Aynı şekilde girişimciler ise şirketler için büyük bir dönüşüm yaratacak çıktılar oluştursalar da sektörle bir araya gelmekte ve kendilerini anlatmakta zorlanıyorlar.  Yapı Fuarı olarak, sürdürülebilir sektörel büyüme misyonumuza yönelik çalışmalardan biri ise Değişim Mimarı İnovatif Yönetim Danışmanlığı ile ortak geliştirilen YAPI TECH GARAGE projesi.
Girişimciler ve inşaat sektörü arasında köprü oluşturulan bu proje kapsamında; akıllı inşaat malzemeleri, BIM, sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik, yönetim araçları, yapı mobil uygulamaları, 3B üretim, robotik üretim ve nesnelerin interneti gibi konularda STARTUP’lar tasarım aşamasından bina teslim aşamasına kadar mimarlara, mühendislere, proje yöneticilerine, üreticilere, yüklenicilere, geliştiricilere, pazarlamacılara ve kullanıcılara farklı olanaklar sunduğu teknolojileri bu alanda tanıtacaklar.
 
 
 
 
Hyve Group Hakkında
Hyve Group, 14 ülkede 17 global ofisi ve 1.000’in üzerinde deneyimli personeliyle dünya genelinde 120’yi aşkın etkinlik düzenleyen uluslararası bir fuar şirketidir. Hyve Group, amacı dünyanın her köşesinden gelen müşterilerin olağanüstü anlar paylaştığı ve sektör inovasyonunu şekillendirdiği kaçırılmayacak etkinlikler düzenlemek olan yeni nesil bir fuar şirketidir. Hyve Group plc, Dönüşüm ve Büyüme (TAG) programının ardından Eylül 2019’da ITE Group plc’nin yeni ismi olarak duyuruldu. Vizyonumuz, dünyanın en önde gelen içerik odaklı ve mutlaka gidilmesi gereken etkinlik portföyünü oluşturarak müşterilerimize muazzam bir deneyim ve yatırım getirisi sağlamaktır. Türkiye’de ise Hyve Group gücünü bölgedeki küresel ağdan alarak inşaat (Yapı Fuarı – Turkeybuild Istanbul), turizm (EMITT), kozmetik (BeautyEurasia), gıda (WorldFood Istanbul), raylı sistemler ve lojistik (Eurasia Rail) sektörlerinde Türkiye’nin öncü fuarlarını düzenlemektedir.
 
Detaylı bilgi için:
Bersay İletişim Danışmanlığı
Ayben Cumalı / +90 554 844 68 05 / Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
Kağan Konçak / +90 506 994 19 73 / Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
 
Powered by OrdaSoft!