fikret yilmazCam ve Teknoloji

Aydınlık ve şeffaflığın temsilcileri değerli meslektaşlarım, Cam ve cam mamulleri; sanayide üretim, satış ve ham madde tedarik edilmesi, sevkiyatını kapsayan çok geniş bir alanı kapsamaktadır.

Cam sektörü; üretim çeşitleri ile düz cam, cam ev eşyaları, cam ambalaj, el imalatı, ilaç benzeri ihtiyaçlar için cam mamulleri, teknik camlar, cam elyafı olmak üzere birçok farklı ürün imal etmekte ve kullanımlarına göre de ayrışmaktadır. Daha sonra fabrikalardan çıkan bazı ürünler sektörlerine göre tekrar işlemler uygulanarak tüketicinin kullanımına sunulmaktadır.

Cam ve cam mamullerinin üretimi ve tedarikçileri geniş bir coğrafyada konumlanmıştır. Ürünlerin transferinin kolay olduğu, işçilik, ham madde ve enerji gibi kaynakların yeterli olduğu bölgeleri üreticiler öncelikle tercih etmektedir. Sektörde gelişen teknoloji ile ürünlerde de yenilikler yaratmaktadır. Mercek camı, kırılmaz camlar ve cam ocaklarına çeşitli cam mamulleri geliştirilmiş ve üretilmiştir.

Cam ve cam mamulleri hayatımızın vazgeçilmezi, olmazsa olmazıdır.

Tarihi bilgilere göre yüz yıllar önce tesadüfen bulunan cam, bugünün ve yarının vazgeçilemeyen şeffaf ve aydınlığın en önemli yapıtaşıdır.

Cam ve cam mamullerinin teknoloji ile beraber gelişerek devam edeceği yolculuğunda daha birçok yenilikle buluşmak dileğiyle.

Bizim insanımız: “Camı siler ayna gibi, aynayı siler cam gibi oldu der.”

Sevgi ve saygılarımla  

fikret yilmaz 1a

Powered by OrdaSoft!