kapex fuari 84aKAPEX, 40’a Yakın Ülkeden 8 Bin Ziyaretçiyi Ağırladı

Nobel Şirketler Grubu bünyesinde bulunan Nobel Expo Fuarcılık A.Ş. tarafından KAPSİAD ve Kayseri OSB iş birliği ile düzenlenen KAPEX, 13-16 Eylül tarihleri arasında Kayseri OSB Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

 

Kapı ve pencere sektörünün lider firmaları ile nitelikli satın almacılarını bir araya getiren fuar, 40’a yakın ülkeden ziyaretçisiyle iş birliği ve ihracat olanaklarının geliştirildiği zengin bir deneyim sundu.

 

 

 

kapex fuari 84b

KAPEX Anadolu Kapı, Pencere ve Aksesuarları Fuarı, 20 bin m²’lik alanda, 100’ün üzerinde firma ve 200’ ün üzerinde markanın katılımı ile gerçekleşti. Öncelikli hedefi markaları uluslararası pazarlar ile buluşturmak olan fuar, Türkiye’de üretim yapan yerli ve yabancı markaların yanı sıra ürün ve teknolojileri ile dış pazarlardan pay almayı hedefleyen işletmeler için de önemli fırsatlar oluşturdu. Fuar aynı zamanda yurtdışında hedeflenen pazarlardan katılan alıcı firmalarla Türk markaları arasında iş birlikleri oluşturulmasına zemin hazırladı.

Alım Heyeti Programları ile İkili İlişkiler Kuruldu

200’ e yakın markaya “Alım Heyetleri Programları” ile yeni ticari bağlantılar kurma fırsatı sunan KAPEX Fuarı, yoğun katılımcı ve ziyaretçisiyle dünya kapı ve pencere sektörünün odağındaydı. İhracat pazarları; Amerika, Kuzey Afrika, Körfez ve Ortadoğu’nun yanı sıra bu yıl Balkanlar ve Sahra Altı Afrika pazarlarını hedef alan fuar, başta ABD, Azerbaycan, Gana, Fas, Cezayir, Fildişi, Katar, BAE, Suudi Arabistan ve Ortadoğu olmak üzere 40’a yakın ülkeden toplam 8 bin profesyonel ziyaretçi ağırladı.

Köksal KAYA: “En Büyük Hedefimiz İhracattaki Payımızı Daha da Artırmak”

Çelik Kapı Sanayicileri ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Köksal KAYA, “Kapı ve pencere sektörü, uluslararası alanda ülkemizin geliştiği, markalaştığı ve rekabet gücünü artırdığı bir sektör olarak gelecek vadediyor. KAPEX’ in en önemli özelliklerinden birisi de Türkiye’nin ihracatına katkı sağlamak isteyen tüm firmalara eşit mesafede olması. Fuar; üretici, ihracatçı, ithalatçı, yan sanayi firmaları ve yedek parça firmalarını bir araya getirerek uluslararası ticaretin güçlenmesine katkı sağladı. Gerçekleştirdiğimiz KAPEX Fuarı, yerli ve çok uluslu markaların ticari bağlantılarını artırarak gelen yabancı ziyaretçilerin aracılığıyla da dünyaya tanıtarak ihracattaki paylarını artırdı diyebiliriz. KAPSİAD yönetimi ve fuar katılımcıları olarak Kayseri’ye KAPEX gibi uluslararası hüviyette bir fuar kazandırdığı için Nobel Expo’ya teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Murat ŞAROĞLU: “Üretime Dayalı Yeni Ekonomi Modelleri Ticaretin Gelişimine Katkı Sağladı”

Nobel Şirketler Grubu ve Nobel Expo Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat ŞAROĞLU ise, “Fuar ihracat şehri Kayseri için oldukça verimli geçti. Üretime dayalı yeni ekonomi modellerini destekleyen fuarımız; kapı ve pencere sektör üreticilerini bir araya getirerek uluslararası ticaretin güçlenmesine katkı sağladı. Bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz fuar hakkında katılımcılardan mutlaka tekrar edilmesi yönünde bir talep var. Firmalar ziyaretçinin niteliğinden ve sayısından çok memnun. Türkiye’deki çelik kapı üreticilerinin çoğunun yer aldığı KAPEX Anadolu Kapı, Pencere ve Aksesuarları Fuarı’nda ilk kez düzenlenmesine rağmen çok fazla ziyaretçi ağırlandığını gördük. Özellikle Kayseri’de düzenlenmesi şehre ve üreticilere büyük katkı sağladı. Fuarcılık bu konuda çok önemli görülüyor. 40’a yakın ülkeden katılımcılar fuara katılarak alım heyetleri ile ikili görüşmeler yaptı. Türk markalarının üretim, imkan ve kabiliyetlerini tescil ederek, küresel pazardan daha fazla pay alabilmelerini sağlamak en temel hedefimiz. Sektörümüzün ticari potansiyelinin gücüne güç katacağına inandığımız fuarımız; markalarımızı ve ülkelerimizi memnun etti. Bize inanarak desteklerini ilk günden bugüne veren Kayseri Valiliğine, Büyükşehir ve OSB yönetimine, Ticaret ve Sanayi odamıza ve iş ortağımız KAPSİAD’ a teşekkürü borç biliriz.” açıklamasında bulundu.

Gökmen ÇİÇEK: “Kayseri’nin Türkiye’de Oluşturduğu Katma Değer Çok Büyük”

Kayseri Valisi Gökmen ÇİÇEK, bölgede ihracat konusunda önemli bir destek olduğunu vurgulayarak, “Sanayiciler, yerel yöneticiler ve başkan olmak üzere ihracat konusunda büyük bir destek var. İhracatın artması çok büyük mutluluk ve gurur ile takip ediliyor. Milli maç kazanmış gibi mutlu oluyoruz. Sanayiciler de bu konuda büyük çaba içindeler, sadece kendi kazanımları açısından değil ülke ekonomisine katkıları için de çok mutlu oluyorlar. Dolayısıyla Kayseri bu ülkeye katma değer katarak gelişmesinde yardımcı oluyor diyebiliriz. Fuarcılık bu konuda çok önemli görülüyor. Nobel Expo’nun yoğun çalışmaları sayesinde KAPEX Anadolu Kapı, Pencere ve Aksesuarları Fuarı’nın büyük etki yaratacağına inanıyoruz” açıklamasında bulundu.

Memduh BÜYÜKKILIÇ: “Sektörel Bazda, Sektörel Sorunların Çözüleceği Bir Oluşum”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh BÜYÜKKILIÇ, ihtisas fuarları bağlamında Kayseri’nin gündemde olmasından memnuniyet duyduklarını belirterek, “Şehrin, sektörün tanıtılarak gündemde olması bizim için önemli. Sektörel bazda, sektörel sorunların bir arada çözüleceği bir oluşum olması iyi karşılanıyor. Kurum ve kuruluşlara sahip çıkma aşamasında her alanda şehrimize destek olacağımızı vurgulamak istiyorum” ifadelerini kullandı.

kapex fuari 84dMehmet YALÇIN: “Türkiye’nin Çelik Kapı İhtiyacının Yüzde 90’ını Kayseri Karşılıyor”

Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet YALÇIN, Kayseri’nin çelik kapı sektörünün başkenti olduğunu dile getirerek, “Bu denli önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptığımız için mutluyuz. Çelik kapı, pencere ve aksesuarları ihracatı 2022 yılında yaklaşık 690 milyon dolar; yalnızca çelik kapı ihracatı ile de 300 milyon dolar civarı gelir elde edilmiş. Mobilyanın başkenti olarak adlandırılan Kayseri, çelik kapı sektöründe de öncü. Kayseri’ de 150 civarında çelik kapı firması bulunuyor. 2022’ deki 300 milyon dolarlık ihracatının neredeyse tamamı Kayseri firmaları ile karşılandı. Türkiye’nin çelik kapı ihtiyacının yüzde 90’ ı Kayseri ile karşılanıyor. Uluslararası alanda ise yüzde 5,5’lik bir üretim yapılıyor. Özetleyecek olursak; Türkiye’de satılan çelik kapıdan yüzde 90’ı, dünyada ise yüzde 5’i karşılanıyor. Fuar şehrimizin ve ülkemizin ekonomisine katkı sağlıyor. Fuarlar şehrimizin ve ülkemizin dış dünyaya açılan perdeleri. 36 ülkeden katılımcılar fuara katılarak alım heyeti ile görüşüyor” ifadelerini vurguladı.

Mehmet BÜYÜKSİMİTÇİ: “Kayseri’de Yılda 2 Milyon 5 Bin Kapı Üretiliyor”

Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet BÜYÜKSİMİTÇİ, kapı ve pencere sektörünün en büyük fuarlarından biri olduğunu vurgulayarak, “Mobilya fuarı başarısının bilindiği gibi aynısının burada da olacağı bekleniyor.

8 ay önce Sayın Köksal KAYA KAPSİAD’ı kurarak faaliyetlere başladı. Fuarların şehre ekonomik, kültürel ve iş alanında katkısı çok büyük. Fuarlar, sektörel olarak büyük gelişmeler getiriyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Sanayi Veri Tabanı kayıtlarına göre, şehrimizde çelik kapı ve aksesuarları üretimi yapan 147 firma yaklaşık 5 bin kişiyi istihdam ediyor. Yılda da yaklaşık 2 milyon 5 bin adet ile Türkiye’ de bir numarayız. Çelik kapıda da Türkiye’ de başkent olduğu söylendi. Cari fazlalığı ve katma değeri olan bir sektör, Türkiye ekonomisine artı değer sağlıyor” diye konuştu.

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer GÜLSOY, fuarın Kayseri’ye çok yakıştığını kaydederek “Erhan Bey Nobel Grup olarak yurtdışında da bayrağımızı dalgalandırıyor. Sevgili Erhan Bey’ in yurt dışı anlaşmaları tebrik ediyorum. Mobilyanın başkenti olan şehrimiz çelik kapı sektöründe de iddialı. İstihdam, imalat ve ciro bakımından Kayseri ekonomisine büyük katkısı olan yoğun emek isteyen bir sektör. Bugün buraya 264 yabancı misafir geldi. Fuarlar katılımcı firmaların ticari ve insanı ilişkilerini geliştiriyor” dedi.

Bağdat Uluslararası Fuar Alanı NOBEL EXPO’YA Dahil Oldu

Nobel Şirketler Grubu ve Nobel Expo Yönetim Kurulu Başkanı Erhan ÇELİK konuşmasına; Rusya, Irak, Libya’nın tüm fuar alanlarını Nobel olarak aldıktan sonra dün yapılan bir anlaşma kapsamında Bağdat ile de sözleşme imzalandığının müjdesini vererek başladı. ÇELİK, “Bu anlaşma kapsamında 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren Bağdat uluslararası fuar alanı Nobel Expo Nobel Şirketler grubuna geçti. Yurt dışı ile fuar işletmeciliği olan tek şirket olmanın gururunu yaşıyoruz. Mobilya ve yapı sektöründe Irak’ a ciddi bir ihracat ağımız var. Artık Bağdat’ a da kendi evimize gider gibi gideceğiz. Rusya, Libya ve Bağdat ile anlaşıldıktan sonra, Türkiye’ de bir fuar alanı işletmeciliğini ele alarak profesyonel şekilde yapılması gerekiyor” dedi.