idef 83Savunma Sanayinin Dev Buluşması IDEF’23 Rekor Ziyaretçiyle Gerçekleşti

Türkiye’de savunma sanayiinin en büyük buluşması IDEF Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı, yurtiçi ve dışından gelen yoğun talep doğrultusunda, mevcut sergi salonlarına bir yenisini daha ekleyerek, 2023 yılında rekor sayıda ziyaretçi ve katılımcıya ev sahipliği yaptı.

IDEF’23 16’ncı Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı; Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Millî Savunma Bakanlığı ev sahipliğinde, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı katkılarıyla, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı yönetim ve sorumluluğunda TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını açtı.

Katılımcı firma sayısı bakımından dünyanın en büyük dördüncü sanayi fuarı olan IDEF’23’e 689 yerli ve 772 yabancı katılımcı olmak üzere toplam 1.461 firmanın teknolojileri sergilendi. Ayrıca 81 ülkenin 189 heyeti de fuarı ziyaret etti. IDEF kapsamında yerli ve yabancı resmi heyetler ile katılımcı firmalar arasında çeşitli iş birliği görüşmeleri gerçekleştirildi. Ayrıca önemli projelere ilişkin sözleşmeler ve dev anlaşmalar imzalandı.

 

idef 83a

idef 83b