ankiros 78Küresel Metalurji Sektörünün En Yenilikçi Arenası ANKIROS /Turkcast2022 Fuarları Tüyap’ta Kapılarını Açacak

Yılın en prestijli metalurji teknolojileri ve ticaret etkinliklerinden biri olan ANKIROS/TURKCAST Fuarları, 6-8 Ekim tarihlerinde İstanbul Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek.

 

 

 

Metalürji dünyasının lider fuar organizatörlerinden Hannover Messe Ankiros Fuarcılık A.Ş. sektörün devlerini ağırlamayı sürdürüyor. Hannover Messe Ankiros Fuarcılık A.Ş. tarafından, 6-8 Ekim tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek ANKIROS 2022- (15. Uluslararası Demir-Çelik, Döküm ve Demirdışı Metalurji Teknolojileri, Makina ve Ürünleri İhtisas Fuarı) ve TURKCAST 2022 (9. Uluslararası Döküm Ürünleri İhtisas Fuarı) sadece teknolojik yenilikler alanındaki rolü dolayısıyla değil, birçok sektör ve farklı ülkelerdeki etkisiyle de uluslararası metalurji sektörünün ve Türk ekonomisinin önemli birer bileşeni olma özelliği gösteriyor.

Hannover Messe Ankiros Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İbrahim ANIL, katılımcı sayısından duyduğu memnuniyeti, “Öncelikle ANKIROS/TURKCAST 2022, hem stant alanı, hem sektör lideri katılımcıları hem de profesyonel ziyaretçileriyle şimdiye kadar gerçekleştirdiğimiz en görkemli ve prestijli fuar olacak denebilir. En son tekrarı olan 2018 yılının verileri ile kıyaslandığında net stant alanındaki artış ile fuara bir hol daha eklendi. Bu yıllın verileri gösteriyor ki; uzun bir aradan sonra tekrar yüz yüze buluşma imkanı bulan metalurji sektörünün önde gelen firmaları ANKIROS/TURKCAST Fuarlarına katılımlarını kesinleştirdi. Kayıtlı katılımcıların sayısı dolayısıyla ayrılan stant alanı şimdiden bir önceki etkinliğin değerlerini geçmiş bulunuyor. Bu durum daha fazla sanayinin bu görkemli etkinliğe güvendiğini ve metalürji sektörünün yeniliklerini uluslararası seviyede tanıtırken, ANKIROS/TURKCAST fuarlarının bir platform olarak kullanıldığını göstermektedir.’’ şeklinde ifade etti.

ankiros 78a

30 Yıldır Uluslararası Katılımcıları Ağırlıyor

1992 yılından bu yana hızla büyüyen fuarlar, 30 yıldır uluslararası katılımcıları ağırlamakta ve onlara yeni bağlantılar oluşturabilmeleri, mevcut iş bağlantılarını güçlendirmeleri, sektördeki imajlarının devamlılığına katkı sağlayabilmeleri, ürün ve hizmetlerini daha geniş kitlelere tanıtabilmeleri, eski bağlantılarıyla ve nitelikli ziyaretçiler ile bir araya gelebilmeleri açısından eşsiz fırsatlar sunuyor.

Gelişen Teknolojiler, 1000’den Fazla Katılımcının Yeni Ürün ve Hizmetleri Sergilenecek

ANKIROS 2022 Fuarı, indüksiyon ve ergitme ocakları, refrakter malzemeleri, döküm, kumlama ve kalıplama makinaları ve mikserler, ısıl işlem fırınları, kontrol ve test cihazları, hammadde ve sarf malzemeleri gibi metalurji sektörü ile ilgili tüm ürünlere tek bir çatı altında ulaşmaya olanak sağlıyor. Yaklaşık 100 dökümcü firmanın katıldığı TURKCAST 2022 Fuarı ise artık uluslararası. Döküm ürünü kullanan tüm sanayi sektörlerinde, dünyanın her yerinden gelen döküm alıcıları, ihtiyaçları konusunda sayısız alternatifle tanışacak ve özel taleplerine TURKCAST katılımcılarıyla birlikte çözüm üretme imkanı bulacak. Bu yıl Avrasya bölgesinin en büyük metalurji organizasyonu olan ANKIROS/TURKCAST Fuarları en gelişmiş teknolojilerin ürünlerini tanımaya fırsat vermekle birlikte, her ihtiyaca uygun yaratıcı alternatifleri oluşturarak farklı beklentilere farklı çözümler sunuyor. Almanya ve İtalya uluslararası pavyonları ile 45’den fazla ülkeden gelen katılımcıların sayısının yüksek olması bu fuarların global ölçekte ne kadar önem teşkil ettiğini doğruluyor. Toplam 8 holde gerçekleşen fuarlar, geleceğin metalurji endüstrisini yansıtacak muhteşem sergi alanları ile yenilikçi ürünlere ve ileriye dönük çözümlere özel olarak odaklanacak.

Metalurji Sektörünün İlgililerine Rehber Kongreler Düzenlenecek

Global metalurji sektöründeki teknolojik gelişmelere dikkat çekmek, sektörün problemlerini dile getirmek ve sanayideki eğilimlerini ortaya koymak ve tartışmak amacıyla, TÜDOKSAD (Türkiye Döküm Sanayicileri Derneği) tarafından “11. Uluslararası Döküm Kongresi” ve METEM- TMMOB (Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odası Eğitim Merkezi) tarafından “21. Uluslararası Metalurji ve Malzeme Kongresi” düzenlenecek. Üniversitelerden, önde gelen endüstri şirketlerinden ve ilgili devlet kuruluşlarından katılım sağlayan konuşmacılar, metalurji sektörüne ilham veren vizyonları ile sunumlarını gerçekleştirecek.

Türkiye ve Dünya Çapında Destekçilerle Elele

ANKIROS/TURKCAST 2022 Fuarlarını destekleyen yerel ve uluslararası kuruluşlar şöyle:

TÜDÖKSAD (Türkiye Döküm Sanayicileri Derneği), METEM- TMMOB (Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odası Eğitim Merkezi), TÇÜD (Türkiye Çelik Üreticileri Derneği), ÇİB (Çelik İhracatçıları Birliği), AMAFOND (The Italian Foundry Machinery and Products Association), CECOF (The European Committee of Industrial Furnace and Heating Equipment Associations), CEMAFON (The European Foundry Equipment Suppliers Association), VDMA (German Engineering Federation),  FESA (Foundry Equipment Supplies Association of UK), FUNDIGEX (The Castings Exporters’ Association of Spain and WFO-World Foundry Organization)

Ayrıca ANKIROS/TURKCAST 2022 Fuarları, çok sayıda ülkeden profesyonellerden oluşan “Alım Heyeti Programı” ile uluslararası pazarlama faaliyetlerini artırmak ve ziyaretçi profilini geliştirmek amacıyla Ticaret Bakanlığı tarafından destekleniyor.

2018’de 45 Ülkeden 1000’i Aşan Ziyaretçiyi Ağırladı

Hannover-Messe Ankiros Fuarcılık A.Ş.’den alınan verilere göre, fuarları 2018 yılında 21.832 m² net alanda bulunan 45 ülkeden 399’u yerli, 621’İ yabancı olmak üzere 1020 katılımcıyı, 86 farklı ülkeden 17.197 sektörel kişi ziyaret etti. Sektörün yoğun ilgisi sayesinde, her seferinde katlanarak büyüyen fuarların, 2022 yılında 22.500 m² net stant alanında yine 1020’in üzerinde katılımcı firmaya ve 18.000’in üzerinde ziyaretçiye ulaşması bekleniyor.

ANKIROS/TURKCAST 2022, Türk Metalurji sektörünün hedeflediği ülkelerden oluşturulacak alım heyetleri aracılığıyla uluslararası sektörel üretici ve tedarikçi firmaları, dernekleri, sanayi ve ticaret odalarından gelecek delegeleri ve katılımcıları, kaliteli yabancı ziyaretçilerle buluşturmanın yanı sıra hem katılımcılarına hem de ziyaretçilerine eşsiz ticari fırsatlar yaratacak. Organizatör HM ANKIROS FUARCILIK A.Ş, sektörün tüm firmalarını, katılım ve ziyaret açısından rekor değerlere ulaşması beklenen ANKIROS /TURKCAST 2022 fuarlarında yer almaya davet ediyor.

Metal Sektörüne Davet Çağrısı

Konuya ilişkin yapılan açıklamada şunlara yer verildi: “Önceliğimiz, ziyaretçilerimize eşsiz bir fuar deneyimi sunmaktır. Bu nedenle ziyaretçilerimizin, ANKIROS/TURKCAST 2022 Fuarlarını hiç vakit kaybetmeden ziyaret edebilmelerini sağlamak amacıyla, fuar alanına geldiklerinde girişlerini kolaylaştıracak ön-kayıt formu oluşturduk. Böylece fuar alanında başka herhangi bir işlem yapmalarına gerek olmaksızın fuar ziyaretlerini gerçekleştirmeleri mümkün olacaktır. Ayrıca ziyaretçilerimiz için birçok merkezden ücretsiz servisler tahsis edilmektedir. Ek hizmetlerle ilgili detaylı bilgi almak, fuarlarımıza dair en son gelişmelerden haberdar olmak ve ziyaretçi ön kayıt formunu doldurmak için www.ankiros.com web-sitesini ziyaret edebilir; sosyal medyadan @hmankiros hesabını takip edebilirsiniz. Katılımcı bilgilerine fuar web sitelerinden ulaşılabilir. Hannover Messe Ankiros Fuarcılık A.Ş metal sektörünün tüm firmalarını, katılım ve ziyaret açısından rekor değerlere ulaşması beklenen ANKIROS /TURKCAST 2022 fuarlarını ziyaret etmeye davet ediyor.”

ANKIROS /TURKCAST 2022 Fairs, the Most Innovative Arena of the Global Metallurgical Industry, will Open Its Gates at Tüyap

ANKIROS/TURKCAST Fairs, one of the most prestigious metallurgical technologies and trade events of the year, will be held at İstanbul TÜYAP Fair and Congress Center on October 6th-8th.