Sehitlerimiz

EDİTORYAL

2023 Değerlendirmeleri ile 2024’e BakışKemal Bey resim 2021

Mimart Yayıncılık olarak 18 yıldır sektörün temsilciliğini üstlenen Win&ARTProje   ALU&Art Dergilerimizde firmalarımız, kurum ve kurulușlarımız ile 2023’ü değerlendirdik; 2024 öngörülerimizi masaya yatırdık. Geçtiğimiz yıl yaşadığımız “Yüzyılın felaketi” olarak tanımlanan Kahramanmaraş Depremlerinin 1.yılında, deprem ülkesi olduğumuz gerçeğini merkez noktamızda tutarak, doğru planlama, doğru proje, ehil müteahhitlik ve sıkı denetim hususlarının önemini yeniden vurguladık.

Sektör temsilcilerimiz ile birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımızı sürdürürken, sektörümüz için önemli olan her türlü organizasyon ve fuarlarda firmalarımızı temsil ederek onların ulusal ve uluslararası yolculuklarına değer kazandırmaya devam ediyoruz.

19-23 Şubat tarihleri arasında Almanya Stuttgart’ta düzenlenen R+T Almanya Panjur, Kapı-Geçiş ve Güneşten Koruma Sistemleri Fuarı’nda yerimizi aldık. Türk katılımının yüzde 100 arttığı fuarda Türkiye 120 firmayla en yüksek ikinci uluslararası katılım gerçekleştiren ülke oldu.

19-22 Mart 2024 tarihlerinde Almanya Nürnberg’te düzenlenecek olan kapı pencere sektörünün en büyük ve en önemli buluşmalarından biri Fensterbau Frontale Fuarı’nda, Tek Türk Medya Partneri olarak yerimizi alacağız. 1. Holde bulunan 132 nolu standımızda, fuara özel olarak hazırladığımız dergimizin dağıtımını gerçekleştireceğiz. Fuar alanındaki reklam ve tanıtım faaliyetlerimizle, sektör temsilcilerimizin geniş kitlelere ulaşmasını sağlayacağız.

Diğer yandan; Tüyap Fuarcılık’ın yurtdışı fuar satış ve medya partneri olarak Güneydoğu Avrupa’nın yükselen yıldızı Belgrad’ta geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediğimiz WindoShow - Uluslararası Pencere, Kapı, Cam ve Ekipmanları Fuarı’nın 2.’si için hazırlıklarımızı tamamladık. Bu yıl 22-24 Nisan 2024 tarihlerinde Seebbe Yapı Fuarı ile eş zamanlı olarak düzenlenecek fuarın satışlarını gerçekleştirmeye devam ediyoruz.

“Güçlü Sanayi, Güçlü Türkiye” vizyonumuzla, ihracatta öncü, tüm sektör paydaşlarımızla birlikte uluslararası arenada hedeflerimizin ötesini görerek hep birlikte geleceğe emin adımlarla ilerleyeceğiz. Bu inancımız milletimizin çalıșmak ve üretmek konusundaki üstün mücadeleci gücüyle daha da yeşeriyor. Tüm firmalarımız yarattığı istihdam, üretim ve ihracat faaliyetleriyle Türkiye ekonomisine sunduğu katma değeri her geçen gün artırıyor.

Bizler de Win&ARTProje - ALU&Art Dergileri olarak ülkemiz ekonomisine katkı sağlayan tüm firmalarımızın başarılarıyla gurur duyuyoruz. Bu vesileyle sektör temsilcilerimize teşekkür eder, gelecek Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimizle kutlarız. 

 

imza

sb glassSB PVC, Yenilikçi Fikirlerin Peşinden Giderek Türkiye’ye İlkleri Kazandıracak

SB PVC Firma Yetkilisi Cem İNAN ile sektöre kazandırdıklarını, en yeni ürünlerinin fark yaratan yönlerini, Türkiye’den Ortadoğu, Türki Cumhuriyetler ve Arap yarımadasına uzanan ihracat faaliyetlerinde ulaştıkları son noktayı içeren bir röportaj gerçekleştirdik.

 

 

sb glass 01

Röportajımıza başlarken sizleri tanıyabilir miyiz?

SB PVC olarak 11 yılı aşkın süredir; Türkiye’den Ortadoğu, Türki Cumhuriyetler ve Arap yarımadası ülkelerine yönelik ihracat faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Alman PVC Profil üreticisi Salamander Industrie Produkte’nin bu bölgelerdeki tek yetkili temsilcisi ve iş ortağıyız. Sektördeki dış ticaret deneyimlerimizi ürün çeşitlerimiz arasına aldığımız SB Glass® akıllı film ve SB Glass® Fotokromik film ile taçlandırmaya devam ediyoruz.

Firmanızın yapılanması, faaliyetleri ve ürün grupları hakkında bilgi verebilir misiniz?

Firmamız ana faaliyeti olan Salamander marka PVC profil satışını sürdürürken, yurt dışı müşterilerimizden işlenmiş özel dış cephe camları talepleri aldık. Müşterilerimizin ihtiyaçlarını ve taleplerini değerlendirdik ve yurt dışı lokasyonlu büyük projelerin cam tedarikçiliğine soyunduk. Son 3 yılda, toplam 15.000.000,00 dolarlık işlenmiş özel cam ihracatı gerçekleştirdik. Bu talepleri karşılayacak donanıma sahip olmak, bizleri cam sektörüne bir adım daha yaklaştırdı ve ardından kendi markamız olan SB Glass® smart filmini ürün gruplarımız arasına aldık. Türkiye de bir ilke imza atarak, Alman malı akıllı cam filmini getirip pazarlamaya ve özel projelerde uygulamaya başladık. Yine Türkiye’de ilk kez, Alman menşeili Fotokromik filmi ülkemizde ve faaliyet gösterdiğimiz ülkelerde satışa sunduk.

Ürünlerinizin başarısını garantileyecek rekabetçi avantajlarınız nelerdir?

Her şeyden önce Alman ürününe olan güven, ürünün akredite kuruluşlardan alınan sertifikalarının olması, garanti belgelerinin dünya üzerindeki geçerliliği ve Alman üretici firmanın her zaman ürünün arkasında durması, hem pazarlayanı hem de bu ürünü satın alanı hatırı sayılır derecede avantajlı kılmaktadır. Bu açıdan değerlendirdiğimizde, elde ettiğimiz avantajlarla sektörde güçlü bir konumda yer almaktayız.

Yeni ürününüz ile ilgili bilgi verebilir misiniz?

SB Glass® akıllı cam filmi ile kendinden yapışkanlı ve yapışkansız iki cam arası laminasyon ile uygulanan iki ayrı tür akıllı filmi piyasaya sunmaktayız. Cam ve her türlü sert şeffaf yüzeylerde kolaylıkla uygulanabilen kendinden yapışkanlı SB Glass® akıllı cam filmi, mekânın hâlihazırda var olan cam yüzeyinin üzerine uygulanabilmektedir. Böylelikle kumanda ya da mobil aplikasyonla aç/kapa ile cam bölmenin görünür/görünmez oluşu mekâna değer katmaktadır. SB Glass® akıllı cam filmi sayesinde basit bir cam bölme; artık toplantılarda sunum ekranı, televizyon, sinema perdesi ve reklam akış ekranı gibi birçok görsel aktarım aracına dönüşmektedir.

Bir diğer ürünümüz olan SB Glass® yapışkansız akıllı film, iki cam arasına laminasyon işlemi ile uygulanan bir üründür. Kendinden yapışkanlı SB Glass® akıllı cam filmin tüm niteliklerine sahiptir. İki cam arasında olmasından ötürü güvenle sıvı ve dezenfektan kimyasallar ile temas edebilmesi de ayrıcalıklı özelliğidir. Özellikle bu dezenfektanların kullanımını gerektiren hastane, AVM ve kamusal alanlarda daha çok tercih edilebilir bir üründür.

SB Glass® akıllı cam filmi ürün çeşitleri arasında sunulan Fotokromik film ise uygulandığı yüzeyin sadece güneş ışığına maruz kaldığı anda kararmasını sağlamaktadır. Güneş ışığının rahatsız edebileceği alanları yalnızca birkaç saniyede güneş gözlüğü efekti ile korumaya almaktadır. Özellikle yat ve gezi tekneleri, güneş alan kapalı balkonlar gibi mekânlara benzersiz bir konfor kazandıran SB Glass® Fotokromik film, herhangi bir kumandaya gereksinim duymaksızın, güneş ışığını gördüğü anda kendiliğinden koyulaşmaktadır.  

sb glass 2

Pandemi dönemindeki çalışmalarınızdan bahsedebilir misiniz?

Faaliyetlerimizi yurtdışı ağırlıklı sürdürüyoruz. Müşterilerimiz de aynı bizler gibi, uzun süre karantina dönemi geçirdi. Kimi müşterilerimizin ülkeleri, bankacılık ve gümrükler de dâhil olmak üzere, ticari faaliyetlerini durdurmuşlardı. Bu süre zarfında internet üzerinden toplantılar gerçekleştirdik. Müşterilerimizle pandemi sonrası hedeflerimizi, projelerimizi paylaştık. İşimizi nasıl geliştireceğimize, sektörümüze nasıl daha güncel ve fayda sağlayacak ürünler kazandırabileceğimize ilişkin ekibimizle birlikte beyin fırtınaları toplantıları gerçekleştirdik. Pandemi dönemini en verimli şekilde geçirdiğimiz inanıyorum.

Çin bilindiği üzere birçok sektörde etkin bir ülkeydi. Bundan sonraki süreçte sektörümüzde Çin ürünleri ile ilgili neler yaşanır?

Çin’den yapılan ithalata, hâlihazırda alınan gümrük vergilerinin üzerine yüzde 45’e varan İlave gümrük vergileri getirildi. Çin’den ithalat yapmak isteyenler için birinci engel, vergilerden dolayı Avrupa malı ile arasındaki maliyet farkının eskisi kadar cazip olmayışıdır. Şahsi kanaatim olarak ikinci büyük engel ise her birimizin yaşamlarını zorlaştıran Covid-19 virüsünün başlangıç ve yayılma noktasının Çin oluşudur. Bu durum, insanları psikolojik olarak Çin menşeili ürünlerden mümkün olduğunda uzak durmaya itecektir. Pandeminin ilk günlerinde, hatırlayacaksınız, Çinli alışveriş sitelerinden Türkiye’ye gelen kargo paketlerinin sayısında yüzde 90’lık bir azalma yaşanmıştı.

Değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederiz. Son olarak eklemek istediğiniz bir konu var mıdır?

Cem İnan olarak, bu sektöre 30 yılı akşın süredir hizmet vermekteyim. Fayda sağlayacağını düşündüğüm her ürünü, sektörümüze kazandırmanın mutluluğu içerisindeyim. Türkiye’ye ilk 70’lik ve 80’lik seriyi getirerek sektörümüze yeni bir açılım getirdim. İlk HBSB projelerinin hayata geçirilmesine liderlik ettim. Edindiğim köklü tecrübe neticesinde, Avrupa’da, özellikle Almanya’da güçlü ve sağlam tedarikçi bağlantılarına sahip oldum. 11 yıldır değerli ortağım Seda Mangut KARAMUSTAFA ile birlikte şirketimiz bünyesinde pazarladığımız Salamander PVC Profil ürünlerimize ek olarak, yeni heyecan kaynağımız olan SB Glass® akıllı cam filmi ve SB Fotokoromik film ürünlerimizle yenilikçi fikirlerin peşinden ilerlemeye devam ediyoruz. Win&ARTProje ve ALU&Art Dergileri olarak destekleriniz için teşekkür ediyoruz.

SB PVC Shall Break New Grounds In Turkey While Tracing Steps of Innovative Ideas

We interviewed with Cem İNAN, the Authorized Person of SB PVC, regarding the gains they have brought in the sector, unique features of their new products, and the final point they have reached recently in their export operations ranging from Turkey to Middle East, Turkic Republics, and to the Arabian Peninsula.