tmbTMB Başkanı Mithat YENİGÜN: “Müteahhitlerimiz, Yurt Dışı Projelerinde Yerli Malzeme Kullanarak İhracata Katkı Sağlıyor”

Türkiye Müteahhitler Birliği’nin (TMB) temel amaçlarından birinin, müteahhitlerinin projelerinde yerli ürün kullanımını teşvik etmek olduğunu vurgulayan Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat YENİGÜN, “Türk müteahhitlerimiz, yurtdışındaki projelerde yerli malzemelerinin kullanımına özen gösteriyor. Bu alandaki ihracata önemli katkılarda bulunuyoruz” dedi.

 

tmb 1 

Türkiye Müteahhitler Birliği’nin (TMB) inşaat sektöründe yerli malı kullanımını teşvik etmek için çalışmalarını soluksuz sürdürdüğüne işaret eden Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat YENİGÜN, “Birlik olarak temel amaçlarımızdan biri de üye müteahhitlerimizin projelerinde yerli ürün kullanımını teşvik etmektir. Nitekim Ankara’daki merkez binamız aynı zamanda yerel malzemelerin kullanımını teşvik eden bir ‘entegre tasarım’ örneği olarak planlanmıştır. Tasarım aşamasından itibaren benimsenmiş olan yeşil bina yaklaşımı çerçevesinde, binada mümkün olduğunca yerel ürünler ve çevre dostu inşaat malzemeleri kullanılmıştır.” dedi.

Türk müteahhitlik firmalarının yurtdışında üstlendikleri projelerde Türk inşaat malzemelerinin kullanımına daima özen gösterdiklerini ve bu alandaki ihracata önemli katkılarda bulunduklarını vurgulayan Mithat YENİGÜN, sözlerini şöyle sürdürdü: “Daha önce de dediğim gibi Türk müteahhitlik firmalarımız yurtdışında üstlendikleri projelerde Türk inşaat malzemelerinin kullanımına özen gösteriyor. Bununla birlikte, müteahhitlerimizin yurtdışı projelerde yabancı mühendislik-müşavirlik firmalarının hazırladığı projelerde yer almak durumunda kalmaları ve kullanılacak ürünleri bu firmaların belirlemeleri Türk inşaat malzemeleri kullanımının istenilen seviyelere ulaşamaması sonucunu doğurmuştur.”

Yurt Dışı Projeleri, İtici Güç Oluşturuyor

Mithat YENİGÜN, konuya ilişkin açıklamasında özetle şunları kaydetti: “Birliğimizce, uluslararası pazarlarda daha fazla pay almamızı sağlayacak Türk teknik müşavirlik ve mühendislik hizmetleri son derece önemsenmektedir. Teknik müşavirlerimizin desteklenmesi ve güçlendirilmesiyle yurtdışında bizlere itici güç olmaları, diğer deyişle hem müteahhitlerimizin daha çok katma değeri yüksek büyük çaplı projeler üstlenebilmesi, hem de inşaat malzemeleri üretimi ile ihracatımızın sürdürülebilir biçimde daha fazla arttırılması mümkün olabilecektir.”

Mithat YENİGÜN, TMB Chairman: “Our Contractors Contribute to Export by Making Use of Domestic Materials at their Projects Abroad”

Having emphasized encouraging the contractors to make use of domestic products in their projects as one of the main purposes of the Union of Turkish Contractors (TMB), Mithat YENİGÜN, TMB Chairman, further stated that, “Our Turkish contractors pay attention to making use of domestic materials at their projects abroad. We thereby make significant contributions to export in this field”.

Powered by OrdaSoft!