Kibar Dış Ticaret’e İDDMİB’ten İhracatın Metalik Yıldızı Ödülü

Türkiye’nin öncü sanayi kuruluşlarından Kibar Holding’in dış ticaret şirketi Kibar Dış Ticaret, İDDMİB İhracatın Metalik Yıldızları Ödülleri’nde “Alüminyum Mal Grupları Sektör İhracatının Öncüsü” kategorisinde “İhracatın Metalik Yıldızı” ödülüne layık görüldü.

 

 

 

kibar 1a

Türkiye’nin ihracatına en fazla katkıda bulunan sanayi gruplarının başında gelen Kibar Holding’in dış ticaret şirketi Kibar Dış Ticaret’in aldığı “İhracatın Metalik Yıldızı” ödülünde, Assan Alüminyum ürünlerinin ihracatının katkısının oldukça büyük olduğu belirtildi. Assan Alüminyum ürünlerinin ihracatıyla yeni pazarlara odaklan şirket,  Kuzey Amerika’daki faaliyetlerini de güçlendirecek.

Sırada Yeni Pazarlar Var

Kibar Grubu’nun yaklaşık 50 yıldır Türkiye ihracatına önemli katkılarda bulunduğunu, bu katkıda Assan Alüminyum’un başarılı ihracat performansının da önemli bir etken olduğunu belirten Assan Alüminyum Genel Müdürü Göksal GÜNGÖR, “Assan Alüminyum, Kibar Dış Ticaret aracılığıyla 4 kıtada 70’ten fazla ülkeye ihracat yapıyor. Yüzde 80 seviyelerine ulaşan ihracatımızı başta Almanya, Fransa, İngiltere, Hollanda ve Kuzey Amerika ülkelerine gerçekleştiriyoruz. Yurt dışında büyüme ve global bir marka olma stratejimiz doğrultusunda çeşitli yatırım fırsatlarını değerlendiriyor, bu kapsamda Kuzey Amerika’daki istikrarlı büyümemizi sürdürmeyi planlıyoruz. Öte yandan yeni pazar araştırmalarımız tüm hızıyla devam ediyor” dedi.

Üretim ve İhracatta Sürdürülebilirlik

Pandemi nedeniyle lojistik kaynaklı yavaşlamalar olsa da 2020 yılını da hedeflerine uygun bir şekilde kapatmayı öngördüklerini aktaran GÜNGÖR, “Salgın, Avrupa ülkelerine kıyasla Türkiye’ye daha geç ulaştı. Ülke çapında virüse karşı verilen mücadele ve dayanışma ruhu sayesinde süreci başarıyla yönetmeye devam ediyoruz. Çalışan sağlığı ve güvenliğini önceliklendirerek üretim faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. 2020 yılında da Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın en büyük üç alüminyum üreticisinden biri olmanın sorumluluğuyla üretim ve ihracatta sürdürülebilirliği sağlayacağız” şeklinde konuştu.

Metallic Star of Exports Award to Kibar Foreign Trade from IDDMIB

Kibar Foreign Trade, the foreign trade company of Kibar Holding, one of the leading industrial organizations of Turkey, was awarded the “Metallic Star of Exports” award in the “Leader of the Aluminum Goods Groups Sector Exports” category at the IDDMIB Metallic Stars of Export Awards.

kibar 1b

Powered by OrdaSoft!