İDDMİB’den Hindistan ve Pakistan’a ‘Sanal Çıkarma’

İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB), bu yıl 7’nci sanal ticaret heyetini Hindistan ve Pakistan pazarlarına düzenledi. İDDMİB Başkanı Tahsin ÖZTİRYAKİ, “Öncelikli hedefimiz bu ülkelerdeki büyük altyapı projelerinde yer almak.” dedi.

 

 

 

iddmib 1

Bu yılın ilk 8 ayında 5,21 milyar dolar ihracat gerçekleştiren İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB), Türkiye’nin toplam ihracatına verdiği katkıyı sürdürülebilir kılmak adına katma değeri yüksek projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda İDDMİB, 5-8 Ekim 2020 tarihleri arasında Hindistan’a, 12-15 Ekim tarihleri arasında ise Pakistan’a sanal ticaret heyeti düzenledi. Birliğin bu yıl 7’nci sanal ticaret heyeti olan etkinlik, 14 üye firma ile gerçekleştirildi.

Hindistan ve Pakistan, Hedef Ülkeler Arasında

Dünya Demir ve Demir Dışı Metaller ithalatında Hindistan yüzde 1,70 ve Pakistan ise yüzde 0,12 paya sahip bulunuyor. Türkiye’nin Hindistan’a DDŞ metaller ihracatı 24 milyon dolar, ihracatımızdaki pazar payı ise yüzde 0,14. Hindistan’ın  DDŞ metaller ithalatı 18 milyar dolar, pazar payımız ise yüzde 0,30. Türkiye’nin Pakistan’a DDŞ ihracatı 10 milyon dolar, ihracatımızdaki pazar payı ise yüzde 0,78. Pakistan’ın DDŞ metaller ithalatı 1,31 milyar dolar, pazar payımız ise yüzde 0,12.

Tahsin ÖZTİRYAKİ: “365 Gün Hizmet Verecek Fuarlar İçin Çalışıyoruz”

İDDMİB Başkanı Tahsin ÖZTİRYAKİ, konuyla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu: “Firmalarımıza rekabet güçlerini artırmaya ve yeni iş ilişkileri geliştirmelerini sağlamalarına yönelik faaliyetler gerçekleştiriyoruz. 365 gün ürün sergilemelerine imkân tanıyacak web portal için çalışmalarımız devam ediyor. Ekim itibariyle toplamda 7 sanal ticaret heyeti gerçekleştirdik. Bugüne kadar gerçekleşen sanal heyetlerde 140 üye firmamız, 1.000’in üzerinde iş görüşmesi gerçekleştirdi. Firmalarımızdan gelen olumlu geri bildirimler doğru işlerde ilerlediğimizin ispatı niteliğinde. Hindistan ve Pakistan hedef ülkelerimiz arasında yer alıyor.  Her iki ülkede devam eden altyapı, karayolu, havalimanı, terminal ve liman gibi büyük projelerde yer almak öncelikli hedefimiz. Özellikle sanal ticaret heyetlerine ara vermeden devam ediyoruz. Bir sonraki sanal heyetimiz Suudi Arabistan’a yönelik olacak. Ekim, Kasım ve Aralık 2020’de planlanan sektörel sanal heyetler ile firmalarımıza pazar paylarını artırma kapsamında öncülük etmeye devam edeceğiz. Ortak kültürler, ürün talepleri ve ilgili ülkelerde devam eden projelerle Hindistan ile 24 milyon dolar, Pakistan ile 10 milyon dolar olan ihracatımızı artırmanın gayreti içerisinde olacağız.”

‘Virtual Landing’ from IDDMIB to India and Pakistan

Istanbul Ferrous and Non-Ferrous Metals Exporters Association (IDDMIB) organized its 7th virtual trade delegation to the markets of India and Pakistan this year. IDDMIB President Tahsin ÖZTİRYAKİ stated as follows: “Our primary goal is to participate in major infrastructure projects in these countries.”

Powered by OrdaSoft!