“Vocational Training And Education For Aluminium Sector” Projesine Erasmus + Desteği

İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçılar Birliği yürütücülüğünde, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, Türkiye Alüminyum Sanayicileri Derneği, Association of Thessalian Enterprises and Industries, Aluminium Federation Limited ve Instıtute Of Entrepreneurshıp Development ortaklığında hazırlanan “Vocational Training And Education For Aluminium Sector” projesi, Erasmus + Programı kapsamında 191.858,00 euro’luk destek almaya hak kazandı.

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Erasmus + Programı Mesleki Eğitim Stratejik Ortaklıklar (Ka202) Faaliyeti 2020 yılı Teklif Çağrısı Dönemi proje başvurularına ilişkin sonuçlar açıklandı. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Erasmus + Programı Mesleki Eğitim Stratejik Ortaklıklar (Ka202) Faaliyeti 2020 yılı Teklif Çağrısı Dönemi Proje Başvuruları kapsamında;  İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçılar Birliği yürütücülüğünde, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, Türkiye Alüminyum Sanayicileri Derneği, Association of Thessalian Enterprises and Industries, Aluminium Federation Limited ve Instıtute Of Entrepreneurshıp Development ortaklığında hazırlanan “Vocational Training And Education For Aluminium Sector” projesi destek almaya hak kazandı. Erasmus + Programı kapsamında azami 191.858,00 euro’luk hibe alan bu proje, 2020 Yılı Teklif Çağrısı Dönemi’nde kabul edilen 30 projeden biri oldu.

ALUTEAM’den Örnek Üniversite- Sanayi İşbirliği

Toplamda 239 adet proje teklifinden uygunluk kriterlerini taşıyanlar, başkanlık tarafından içerik değerlendirmesine alındı ve her biri en az iki bağımsız dış uzman tarafından değerlendirildi. Üniversite sanayi iş birliği kapsamında faaliyetlerini temellendiren ALUTEAM, kurulan bu ortaklık ile alüminyum sektörü için önemli bir mesleki eğitim programının oluşmasında görev almış olacak. Avrupa Birliği çerçevesinde geliştirilecek eğitim programı ile alüminyum sektöründe kümelenme bilinci pekiştirilmiş olacak.

aluteam 2

Powered by OrdaSoft!