Saray Alüminyum’a, İhracatın Metalik Yıldızları’ndan 2 Ödül Birden

Türkiye’nin lider sanayi kuruluşlarından Saray Alüminyum, İDDMİB İhracatın Metalik Yıldızları ödül programında, Alüminyum Çubuk & Profiller ve Alüminyum İnşaat Malzemeleri kategorilerinde ilk 10 ihracatçı arasında yer alarak, bu alandaki başarısını iki yeni ödülle taçlandırdı.

 

 

saray 1

Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörlerinden biri olan inşaat sektörüne 40 yılı aşkın süredir hizmet veren Saray Alüminyum, her yıl artan ihracat hacmiyle ekonomiye katma değer sağlamayı bulunmayı sürdürüyor. “Türkiye’nin En Büyük 1000 İhracatçısı 2019” (TİM 1000) araştırmasında, bir önceki yıla göre yüzde 14 ihracat artışıyla 56 basamak birden yükselerek, Türkiye’nin en büyük 262’nci ihracatçısı arasında yer alan firma, 2019 yılı ihracat performansı ile İhracatın Metalik Yıldızları yarışmasından da ödülle döndü. Bu kapsamda, Alüminyum Çubuk & Profiller kategorisinde 3’üncü, Alüminyum İnşaat Malzemeleri kategorisinde 5’inci sırada yer alarak iki ödüle birden değer görüldü.

Talin SARAYLI DİKİCİ: “İhracat Rakamımızı Artırmaya Devam Edeceğiz”

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Saray Alüminyum Yönetim Kurulu Başkanı Talin SARAYLI DİKİCİ, “Ülke ekonomisine sağladığı katkıyı her geçen yıl arttıran alüminyum sektörü, son 10 yılda gerçekleşen yıllık ortalama yüzde 10 büyüme ile Türkiye’nin önde gelen sektörleri arasında yer almayı sürdürüyor. Sektörün lider kuruluşlarından biri olarak bu büyüme trendine biz de katkıda bulunuyoruz. 40 yılı aşkın süredir ‘Made in Turkey’ markasına değer katmak için çalışan şirketimiz bugün, toplam satış ve cirosunun yüzde 55’inden fazlasını Avrupa, Afrika, Asya ve Orta Doğu bölgelerinde 60’ı aşkın ülkeye ihraç ediyor. Pandeminin yarattığı belirsizlik ortamına ve zorluklara rağmen, 2019 yılında 65 milyon dolar’a ulaşan ihracat tutarımızı, 2020 sonunda 70 milyon dolara çıkarmayı hedefliyoruz.” dedi.

2 Prizes in a Row to Saray Alüminium from the Metallic Stars of Export

Saray Alüminium, as being one of the leading industrial corporations of Turkey, has crowned its success in this field with the two new prizes it was awarded in the Award Ceremony of İDDMİB Metallic Stars of Export for being ranked among the Top 10 Exporters in the Categories of Aluminium Rods & Profiles, and Aluminium Construction Materials.

 

Powered by OrdaSoft!