Akpa Alüminyum’dan Yeni Tesis Yatırımı

35 yıldır sürdürdüğü kaliteli üretimiyle alüminyum sektöründe standartların yükseltilmesine liderlik eden Akpa Alüminyum, yatırımlarını hız kesmeden sürdürüyor. Bu kapsamda; üretimde yıllık 15 bin ton kapasiteyle üretim yapan boya tesisine ilave olarak, yıllık 25 bin ton kapasitelik yeni boya tesisi yatırımı için düğmeye bastı.

 

 

akpa yeni tesis 02

Yenilikçi bakış açısıyla alüminyum sektörünün gelişimine yön veren Akpa Alüminyum, yatırım odaklı çalışmalarını da devam ettiriyor. Yıllık 25 bin ton kapasiteli yeni boya tesis yatırımı için kolları sıvayan firma, yeni yatırımını 2021’in 2’nci çeyreğinde devreye almayı planlıyor. Akpa Alüminyum, yeni boya tesisinin yapımı için İtalyan Euroimpianti firması ile boya ekipmanları için ise İsviçreli Gema firması ile anlaşma sağladı. Yeni tesis, 8.100 mm maksimum uzunlukta ve 90kg/adet profil boyayabilme özelliğine sahip olacak

Alüminyum Kullanılan Tüm Sektörlerde Çıtayı Yukarıya Taşıyacak

Yeni yatırım hakkında bilgi veren Akpa Alüminyum Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fatih ÇALIŞKAN, "Fabrikamız teknolojisi ve kapasitesiyle, ülkemizin başta inşaat endüstrisi olmak üzere, alüminyumun kullanıldığı tüm sektörlerde çıtayı üst seviyelere taşıyacak modern bir donanıma sahip. Yaptığımız yeni yatırımlarla bu donanımı daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz. Yenilikçi olma becerisi, marka değeri, pazarlama ve iletişim yetenekleri ile Akpa Alüminyum çok özel bir konuma sahip. İş ortaklarımızla birlikte yol aldığımız bu yolculukta bu gücümüzün farkındayız, birlikte güçlüyüz. “dedi. 

akpa yeni tesis 01

Powered by OrdaSoft!