ASAŞ’a ‘İhracatın Metalik Yıldızları’ndan 4 Ödül Birden

Türkiye’nin lider sanayi kuruluşlarından ASAŞ, İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen ‘İhracatın Metalik Yıldızları Ödülleri’ töreninde 4 ayrı ödül almaya hak kazandı.

Alüminyum Çubuk & Profiller kategorisinde de 1.’lik Alüminyum Yassı Ürünler kategorisinde 2.’llik, Alüminyum İnşaat Malzemeleri ve İhracat Şampiyonları kategorilerinde ise 3.ülük ödüllerine layık görüldü. 

 

 

 

asas 2a

2021 yılında Türkiye Demir ve Demir Dışı Metaller sektöründe gerçekleşen 12,4 milyar dolarlık hacim ile ihracat %50’lik bir artış gösterdi. Bu hacme ulaşmada lider rol üstlenen markalar ise İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) tarafından ödüllendirildi. Yılın başarılı ihracatçılarına verilen ‘İhracatın Metalik Yıldızları’ Ödülleri 30 Mart akşamı Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna TURAGAY ve TİM Başkanı İsmail GÜLLE’nin de katılımı ile Raffles İstanbul Otel’de sahiplerini buldu. Gerçekleştirilen ödül töreninde Türkiye’nin lider sanayi kuruluşlarından, ISO 500 2020 listesinde 63. sırada yer alan ASAŞ, GTİP (Gümrük Tarifesi İstatistik Pozisyonu) verilerine göre üç ödüle birden layık görüldü. İhracatın Metalik Yıldızları Ödül Töreni’nde Alüminyum Çubuk & Profiller kategorisinde 1.’lik, Alüminyum Yassı Ürünler kategorisinde 2.’lik, Alüminyum İnşaat Malzemeleri ve İhracat Şampiyonları kategorilerinde ise 3.’lük ödüllerinin sahibi oldu. Geceye ASAŞ’ı temsilen katılan CEO Derya HATİBOĞLU, dört ödülü de teslim alarak teşekkürlerini iletti. Toplam satışlarının %52’sini ihraç eden ASAŞ, 2021 yılında bir önceki yıla göre ihracatını tonaj olarak %35, dolar cinsinden gelirini ise %70 arttırdı.

asas 2b

Derya HATİBOĞLU: “Sürekli Gelişim Başarımızın Önemli Bir Maddesi”

Ödül teslim törenine katılan ASAŞ Genel Müdürü Derya HATİBOĞLU yaptığı açıklamada “Kurulduğumuz 1990 yılından bu yana yüksek ivmeli bir gelişim gösteriyoruz. Bunun en önemli nedeni ise sürekli gelişime verdiğimiz önem. Biz içinde bulunduğumuz her alana, yaptığımız her işe değer katma tutkusuyla çalışan bir firmayız. Yatırımlarımızda, iş yönetimimizde ve çalışanlarımızın kişisel gelişimlerinde sürekli daha iyiyi hedefliyor bu yönde çalışmalar yürütüyoruz. Ülkemizin ekonomisine katkı sağlarken içinde bulunduğumuz toplumun güçlenmesi için projeler geliştirmek önceliklerimiz arasında yer alıyor. Bu kapsamda sanatı ve sanatçıyı desteklemek için hayata geçirdiğimiz ASAŞSANAT ile Almanya’da etkinlikler düzenleyerek ülkemizin tanıtımını yaparken kültürel etkileşimi de arttırmayı hedefliyoruz. ASAŞ Basketbol Kulübü ile de geleceğimizin mirasçısı çocuklarımızın sporla sağlıklı gelişimine katkı sağlarken, kendilerini gerçekleştirdiğimiz sosyal ve eğitsel etkinliklerle de destekliyoruz. 2021 yılında ASAŞ Basketbol Kulübü’nde yetişerek U-16 Kız Milli Basket Takımı’na seçilen gencimiz bizi çok mutlu etti.

asas 2c

6 Kıtada 90’dan Fazla Ülkeye İhracat

Bunların yanı sıra; ASAŞ olarak ürettiğimiz ürünler dünyada havacılık, enerji, uzay, otomotiv, raylı sistemler, inşaat, ambalaj, beyaz eşya gibi birçok sektörde kullanılıyor. Kalitesi, güvenilirliği, teknolojisi ve üstün nitelikleriyle tercih nedeni olan ürünlerimizi 6 kıtada 90’dan fazla ülkeye ihraç ediyor, nitelikli ve katma değerli ürün ihracatıyla ülkemizin güçlenmesine katkı sağlıyoruz. ASAŞ’ı gelişmiş pazarlarda daha etkin olarak konumlandırmak üzere ihracatımızda önemli payı olan Almanya Neuwied’de konumlandırdığımız ASAŞ GmbH alt kuruluşumuzla; orta ve batı Avrupa’daki müşterilerimize daha yakından hizmet verebilmek, teknolojik katma değerli ürünler alanındaki faaliyetlerimizi arttırmak ve yeni ticari iş birliktelikleri imkânlarını araştırarak Avrupa ile olan ticari faaliyetlerimizi geliştirmek amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Ar-Ge ve İnovasyon Odaklı Çalışmalarıyla Nitelikli Ürünler Üretiyor

Nitelikli ürünler üretmenin temelinde Ar-Ge ve inovasyon odaklı çalışmalar yatıyor. 2015 yılında sektörün ilk Ar-Ge merkezi olma özelliği taşıyan ASAŞ Ar-Ge Merkezimiz ile üretim yöntemleri, tasarım ve alaşım geliştirme çalışmalarıyla otomotiv sektörüne hizmet veren büyük kuruluşların onaylı tedarikçileri arasında yer alıyor, uluslararası projelerin geliştirilmesinde önemli katkılarda bulunuyor ve de ülkemizin dışa bağımlılığını azaltacak projelere imza atıyoruz. Sürdürülebilirlik firmamız için büyük önem arz ediyor.  Kaynaklarımızı daha verimli kullanmak ve çevreye duyarlı yatırımlarla büyümek için projeler geliştiriyoruz. Üretim, süreç geliştirme, malzeme olarak alüminyum konusunda güçlü bir bilgi birikimine sahip olduğumuz için; üretim süreçlerinin çevresel etkilerini en aza indirmeye ve enerji verimliliğini artırmaya yardımcı olan yeni süreçlerin geliştirilmesine katkıda bulunmak için uluslararası projelerde de yer alıyoruz. Yıllık hazırladığımız Sürdürülebilirlik Raporlarımız ile çalışmalarımızı kamuoyuna duyuruyoruz. Çalışmalarımızın İDDMİB tarafından düzenlenen ‘İhracatın Metalik Yıldızları’ ödül töreninde olduğu gibi çeşitli ödüllerle taçlandırılması ise bizi gururlandırıyor. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederim” ifadelerinde bulundu.

4 Prizes in a Row to ASAŞ from the ‘Metallic Stars of Export’ 

ASAŞ, one of the leading industrial organizations of Turkey, was granted with 4 prizes from the ‘Metallic Stars of Export Awards’ organized by the İstanbul Ferrous and Non-Ferrous Metals Exporters’ Association. The Prizes awarded were 1st Prize in the Category of Bars & Profiles, 2nd Prize in the Category of Flat Aluminum Products, and 3rd Prizes in the Categories of Aluminum Construction Materials and Export Champions. 

Powered by OrdaSoft!