ALUTEAM, ALUEXPO ve ALUS 10’da Sektörün Öncü Firmalarıyla Buluştu

ALUTEAM, 3-5 Mart tarihleri arasında organize edilen ALUEXPO Fuarı’nda ziyaretçileriyle buluştu. ALUTEAM’in Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’ni temsilen yer aldığı fuarda alüminyum sektörünün öncü firmaları bir araya gelindi.

 

 

 

 

aluteam aa

Alüminyum sektörünü bir araya getiren ALUEXPO, bu yıl İstanbul Fuar Merkezi’nde iki ayrı salonda olacak şekilde programlandı. Fuar ile eş zamanlı olarak gerçekleştirilen 10. Uluslararası Alüminyum Sempozyumu ise hazırlanan iki büyük salonda iki gün boyunca devam etti.

Açılış Seremonisinde Yer Aldı

Birinci holde konumlanan ALUTEAM, fuarın ilk günü açılış seremonisine katılım sağladı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK’ın katılımıyla gerçekleştirilen açılış toplantısının ardından fuar alanında kısa bir ziyaret programı düzenlendi. VARANK’ın bu ziyaretler kapsamında bir durağı da ALUTEAM oldu. Fuarın son gününde ise Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan BÜYÜKDEDE alanı ziyaret etti. Bu ziyaret kapsamında ALUTEAM standında ilgili ekiplerle bir araya gelen BÜYÜKDEDE faaliyetler hakkında bilgi aldı. FSMVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Z. Hakan AKPOLAT fuarın son günü ALUTEAM standını ziyaret ederek ekiplerle bir araya geldi. Yeni projeler, gündemdeki konular üzerine sohbet şeklinde gerçekleştirilen ziyaretin ardından kısa bir fuar değerlendirmesi yapıldı.

Akademik Çalışmalar İzleyicisiyle Buluştu

Poster sunumları için ayrılan bölümde ALUTEAM araştırmacılarının yazar kadrosunda bulunduğu bilimsel çalışmalar sergilendi. Sempozyumun ikinci gününde poster sunumlarını tamamlayan ALUTEAM ekibi araştırmacıları çeşitli oturumlarda katılımcı olarak yer aldı.

ALUTEAM etkinliğin ikinci gününde sempozyumun “Sürdürülebilirlik, Yeşil Mutabakat, Geri Dönüşüm” konulu oturumunda söz aldı. Oturum Başkanlığını ALUTEAM Müdürü Dr. Ebubekir KOÇ’un yürüttüğü bölümde Prof. Dr. Fevzi YILMAZ “Yeni Normal ve Sınırda Karbon Düzenlemesi” konulu bir sunum gerçekleştirdi. Aynı günde Alüminyumda Yeni Teknoloji Uygulamaları konulu oturumda ALUTEAM ekibi araştırmacılarından Yüksek Mühendis Yaşar AKÇA bir sunum yaptı. AKÇA, Sektörel Ortak Test Hizmetlerinde Yeni Bir Model: ASTEL-Alüminyum Yapı Sistemleri Test ve Eğitim Laboratuvarı’nın ele alındığı programda katılımcıların sorularını yanıtlandı.  Bir sonraki fuar ve sempozyum etkinlikleri için iyi dileklerin sunulmasıyla organizasyon son buldu.

ALUTEAM Met with the Pioneering Companies of the Sector at ALUEXPO and ALUS 10

ALUTEAM welcomed its visitors at ALUEXPO Fair organized between 3-5 March. The pioneering companies of the aluminum industry were gathered at the fair, where ALUTEAM was represented by Fatih Sultan Mehmet Foundation University.

aluteam ab

Powered by OrdaSoft!