TALSAD Yeni Dönem Yönetim ve Denetim Kurulları Belirlendi

TALSAD (Türkiye Alüminyum Sanayicileri Derneği), Olağan Genel Kurul Toplantısı, 24 Mart 2022 tarihinde Fairmont Quasar Otel’de gerçekleşti. Büyük bir katılımın yaşandığı toplantıda, yeni dönem Yönetim ve Denetim Kurulları belirlendi.

 

 

 

talsad

TALSAD’ın 24 Mart tarihinde, Fairmont Quasar Otel’de düzenlenen 2022 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile açılışının ardından Divan Kurulu Başkanı ve Divan Heyeti’nin seçimiyle başladı. Toplantıyı yönetmek üzere Divan Başkanlığı’na Ali Natık BUDA, üyeliklere ise Ayşe OBALI ve İbrahim ANIL önerilerek oy birliği ile kabul edildi. Divan Heyeti’nin seçimin ardından TALSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali KİBAR, davetlilere yoğun katılım ve ilgilerinden dolayı teşekkür ederek başladığı açılış konuşmasında 16 Eylül 2021 tarihinde yapılan Genel Kurul toplantısından bu yana TALSAD’ın faaliyetleri ve toplantı gündemi ile ilgili bilgilendirme yaptı. Konuşmasına 2021’in ihracat odaklı önemli başarılarıyla geçtiği bir yıl olduğuna dikkat çekerek devam eden Ali KİBAR, “2021 yılı, her ayında ihracat rekoru kırılan bir yıl olmuştur. İhracatımız 2021 yılında bir önceki seneye göre %42,7’lik artışla rekor bir büyüme gerçekleştirmiştir. 2021 yılı toplam ihracat gelirimiz ise %69.1 artarak 5,1 milyar doları geçmiştir. Alüminyum ihracatımızdaki bu önemli artışın en büyük bölümü AB ülkelerine yapılan ihracattaki güçlü artıştan kaynaklanmıştır” diyerek Türkiye alüminyum sektörüyle ilgili önemli bilgiler paylaştı.

Ali KİBAR: “Başarılarla Dolu Bir Fuara İmza Attık”

3-5 Mart tarihlerinde İstanbul gerçekleştirilen 10. Uluslararası Alüminyum Sempozyumu ve ALUEXPO Fuarı’nın elde ettiği başarıdan da bahseden Ali KİBAR, “2019 yılında 9’uncusunu düzenlediğimiz ve ilk defa uluslararası formatta gerçekleştirilen sempozyumumuz başarıyla, rekor bir sponsor ve katılımcı sayısıyla tamamlanmıştı. Bu yıl ise başta TALSAD üyeleri olmak üzere sektörümüzün birçok paydaşının değerli katılımlarıyla 8 Platin, 9 Altın, 11 Gümüş ve 1 Teknoloji Sponsoru ile toplam 29 Sponsorla tarihi bir başarıya imza atılmıştır” diyerek tüm sempozyum sponsorlarına, Yürütme ve Bilim Kurulu üyelerine teşekkür etti. Ali KİBAR, bu yıl ALUS10’u destekleyen kuruluşlar arasında yer alan birçok önemli yabancı kurumun desteğinin de önemini vurguladı.

Yönetim Kurulu Asil Üyeleri        

Ali KİBAR                   Assan Al. San. A.Ş.                 Başkan

Haluk KAYABAŞI         Assan Al. San. A.Ş.                 Başkan Yrd.

Ali İhsan YEŞİLOVA     Yeşilova Holding                     Başkan Yrd.

Osman ŞAHİN            Şahinler Met. San. A.Ş.            Üye

Derya HATİBOĞLU      Asaş Al San ve Tic A.Ş.            Üye

Sedef BOLGÜN           Astaş Al San. Tic. A.Ş.             Üye

Metin YILMAZ             Çuhadaroğlu Met.San.Tic.A.Ş.  Üye

Pelin ARSLAN             Arslan Al. A.Ş.                        Üye

Hüseyin ŞEHERLİ       Panda Al. A.Ş.                         Üye

Denetim Kurulu Asil Üyeleri        

Vedat SANCAKDAR   Asaş Al San ve Tic A.Ş.     

Bülend KARLIKAYA Eksal Al. Met. Kal. Ltd. Şti     

Taşkın ÖZKAL Altaş Al. İml. San. Tic. A.Ş.

 

Üyeler Faaliyetler Hakkında Bilgilendirildi

Divan Heyeti Başkanı Ali Natık BUDA’nın davetiyle 2021 Yılı Faaliyet raporunun sunumunu yapan TALSAD Genel Sekreteri Erol METİN, TALSAD koordinatörlüğünde, İDDMİB, İstanbul Demir ve Demir Dışı Metal İhracatçıları Birliği ve ALUTEAM, Alüminyum Test, Eğitim ve Araştırma Merkezi ortaklığıyla İstanbul Kalkınma Ajansı 2021 Yılı Yenilikçi İstanbul Mali Destek Programı kapsamında destek alamaya hak kazanan “İstanbul Alüminyum Sektörünün AB Yeşil Mutabakat politikalarına Uyumu için Sürdürülebilirlik ve Sertifikasyon Merkezi” adlı projesi ve diğer proje girişimleri, tanıtım ve iletişim faaliyetleri, yayınladığı raporları, Kamu Kurumları ile ilişkiler, mart ayında gerçekleştirilen ALUEXPO Fuarı ve 10. Uluslararası Alüminyum Sempozyumu’nda elde edilen başarılar, yeni üyeler, planlanan faaliyetler ve TALSAD’ın yeni ekibi hakkında üyeleri bilgilendirdi.

Toplantıda TALSAD’ın 2021 bütçe gerçekleşme durumu üyeler ile paylaşıldı ve 2022 bütçesinin üyelerce oybirliği ile onaylanmasını takiben, yönetim kurulu ve denetim kurulu üyelerinin oylamaya sunulmasının ardından oybirliği sağlanarak TALSAD kurulları yeni dönem görevlerine başlamış oldu.

Plaket Töreni Yapıldı

İyi dilek ve temennilerin ardından Yönetim Kurulu Başkanı Ali KİBAR’ın takdimiyle plaket törenine geçildi. TALSAD ailesine yeni katılan üyelerden Alko Alüminyum, Kenan Metal, Mineria Metal, Yönma Alüminyum ile TALSAD’da 10, 20, 25, 30 ve 35. yıllarını dolduran üyelere plaketleri takdim edildi. Yoğun gündem konularının görüşüldüğü ve bütün kararların oy birliği ile alındığı bu önemli buluşma, toplu fotoğraf çekimi ve öğle yemeği ile tamamlandı.

TALSAD has Appointed Its Management and Supervisory Boards for the New Term

TALSAD’s (Turkish Aluminium Industrialists Association) Ordinary General Assembly Meeting was held on March 24, 2022 at Fairmont Quasar Hotel. The Management and Supervisory Boards for the new term have been appointed at the meeting attended with huge participation.

 

Powered by OrdaSoft!