aluexpo 1Hasan BÜYÜKDEDE ALUEXPO’da Firmaları Ziyaret Etti

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan BÜYÜKDEDE bu yıl 7.si gerçekleştirilen ALUEXPO Uluslararası Alüminyum Teknolojileri, Makina ve Ürünleri İhtisas Fuarı’nda katılımcıları ziyaret etti.

 

 

 

 

hasan buyukdede 1

Pandemi nedeniyle kapılarını açamayan ve sektör paydaşları tarafından dört gözle beklenen ALUEXPO, yoğun bir katılımla tamamlandı. Alüminyum sektörünün pandemi performansını gözler önüne seren fuar, bu yönüyle sektör paydaşlarını yeni hedef pazarlar ve yüksek ihracat hedefiyle buluşturdu. Pandemiye rağmen ihracat rekorları kıran sektör, küresel alüminyum sektörünün en önemli buluşma noktalarından biri haline dönüşen ALUEXPO 7. Uluslararası Alüminyum Teknolojileri, Makina ve Ürünleri İhtisas Fuarı’nda 2021’in bilançosunu çıkardı. Üretimi ve ihracat performansıyla sınır ötesi yolculuğunu hızlandıran sektör, 2022’de emin adımlarla ilerliyor.

Firmaların yanı sıra siyaset dünyasından önemli isimlerin de yoğun bir ilgisiyle karşılaşan fuarı ziyaret eden isimlerden biri de Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan BÜYÜKDEDE oldu. ALUEXPO’nun 3. gününde fuarı ziyaret eden BÜYÜKDEDE, katılımcılarla bir araya gelerek firmaları onurlandırdı.

Kapsamı Genişleyen Fuar, Yeni Rekorlara İmza Attı

Bu sene ALUEXPO Fuarı için yenilikler ve yeni rekorlar senesi oldu. 2009’da 9 ve 10 nolu hollerde başlayan ALUEXPO, bu sene yeni holler, yeni yerleşim ve rekor stant alanı ile taçlandı. 2019 da 9.197 m2 olan net stant alanı bu sene 11.700 m2’ye ulaşarak %27 artış gösterdi. Bu alan üzerinde 203 yerli, 29 ülkeden 145 yabancı olmak üzere toplam 348 firma, en yeni teknolojilerini, en yaratıcı ürünlerini alüminyum dünyasına sundu.

Ziyaretçi Sayısı Arttı

ALUEXPO Fuarı’nın tanıtımına yönelik yapılan çalışmaların yanı sıra Ticaret Bakanlığı tarafından sağlanan Alım Heyeti desteği ile yurt dışından birçok firma fuarı ziyaret etme imkanı buldu. Öte yandan Hannover Messe Ankiros Fuarcılık A.Ş. tarafından gerçekleştirilen delegasyon çalışmaları ile bu yıl da yurtdışından gelen ziyaretçi sayısı, geçtiğimiz yıllara göre artışını sürdürdü. Ülkemizin alüminyum sektöründe faaliyet gösteren bölgelerindeki Sanayi ve Ticaret Odaları, Organize Sanayi Bölgeleri ile temasa geçilerek alüminyum sektöründe çalışan ve üretimlerinde alüminyum kullanan firmaların bilgilendirilmesi sağlandı.

İleri Teknoloji Ürünü En Yeni Ürünler Sergilendi

Türkiye’nin önde gelen yerli üreticilerinin küresel tedarikçi firmalarla bir araya geldiği fuarda, ileri teknoloji ürünü en yeni ürünler sergilendi. Ergitme, döküm, ısıl işlem ve yeniden ısıtma teknolojileri, basınçlı döküm makina ve ekipmanları, kokil döküm makina ve ekipmanları, sürekli döküm makina ve ekipmanları, refrakterler ve yalıtım malzemeleri, hadde teknolojileri, ekstrüzyon ve tel çekme teknolojileri, döküm, dövme ve ekstrüzyon kalıpları, kalıp ve aksamlarının üretimi ve malzemeleri, test, ölçüm ve kontrol teknolojileri, hurda prosesleri, yeniden kazanım, ıslah, geri dönüşüm teknolojileri, servis ve danışmanlık hizmetleri, dernekler ve yayınlar ALUEXPO’da yerlerini aldı. Alüminyuma değer katan prosesler, kimyasal, elektrokimyasal ve mekanik yüzey işlemleri, kaplama, boya sistemleri, 3 boyut, katmanlı toz metal yazıcıları, endüstri 4.0 ve dijitalizasyon teknolojileri de ALUEXPO da sergilenen yenilikçi ürün ve teknolojiler arasında yer buldu.

Yerli Üreticiler Küresel Tedarikçilerle Buluştu

Yerli, üreticiler, birincil alüminyum, sekonder alüminyum, yarı bitmiş alüminyum ürünler; levha, profil, külçe, biyet, pul, granül, toz, tel formlarında ve değişik alaşımlarında, döküm ve dövme ürünleri, mimari uygulamalar için alüminyum sistem çözümleri, endüstriyel üretimler için yarı mamuller, işlenmiş ve diğer tüm alüminyum ürünlerini küresel tedarikçilerin beğenisine sundu.

Hasan BÜYÜKDEDE visited the Participant Companies of ALUEXPO

Assist. Minister of Industry and Technology, Hasan BÜYÜKDEDE, visited the participant companies of ALUEXPO, International Specialized Fair of Aluminum Technologies, Machinery, and Products organized for the 7th time this year.

Powered by OrdaSoft!