ALUTEAM’in “Alüminyum Sektörü Enerji Verimliliği Dijital Arayüzü Geliştirilmesi ve ALUTEAM Yetkinliğinin Arttırılması” Projesi İSTKA Desteği Aldı

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Alüminyum Test Eğitim ve Araştırma Merkezi’nin projesi Yenilikçi İstanbul Mali Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazandı.

 

 

 

 

aluteam 75a

2021 yılı Yenilikçi İstanbul (YEP) ve Çocuklar ve Gençler (ÇEG) Mali Destek Programları kapsamında İstanbul Kalkınma Ajansı’na (İSTKA) yapılan proje başvuruları değerlendirildi. Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Alüminyum Test Eğitim ve Araştırma Merkezi’nin Alüminyum Sektörü Enerji Verimliliği Dijital Arayüzü Geliştirilmesi ve ALUTEAM Yetkinliğinin Arttırılması isimli projesi destek almaya hak kazanan projelerden biri oldu.

Girişimci Alüminyum Sanayici ve İşadamları Derneği (GALSİAD) ile İstanbul Demir ve Demirdışı Metallar İhracatçıları Birliği (İDDMİB) ortaklığı ile oluşturulan proje 18 ay sürecek şekilde programlandı. ALUTEAM’in enerji verimliliği ve sera gazlarının azaltılmasına yönelik çalışmaları neticesinde elde etmiş olduğu altyapı, bilgi ve tecrübeyi geliştirme fırsatı sunacak yeni proje desteği ile alüminyum sektörü için bilginin dijital ortamda, tek bir portal üzerinden hızlı ve kolay erişilebilir olması sağlanmış olacak. “Alüminyum Sektörü Enerji Verimliliği Dijital Arayüzü Geliştirilmesi ve ALUTEAM Yetkinliğinin Arttırılması” Projesi ile alüminyum sektörünün enerji haritası çıkarılacak. Öte yandan dijital platformda bilgilerin güncel tutulması ve karşılaştırmalı tablolar şeklinde çalışması ile alüminyum sektörü işletmelerinin ihracat kapasitelerinin arttırılmasına hizmet edilmiş olacak. Alüminyum üretimi özelinde gerekli olan sertifikasyon eğitici eğitimleri ise projenin bir başka ayağı olacak.

ALUTEAM’s Project of the “Development Aluminum Sector Energy Efficiency Digital Interface, and thereby boosting ALUTEAM’s Capability” has received İSTKA (İstanbul Development Agency) Support 

The project of the Aluminum Testing, Training, and Research Center of Fatih Sultan Mehmet Foundation University has been bestowed with support within the scope of the Innovative İstanbul Financial Support Program.

Powered by OrdaSoft!