GALSİAD Alüminyum Sektör Toplantısı Gerçekleşti

GALSİAD alüminyum sektörünün tüm paydaşlarını Alüminyum Sektör Toplantısı’nda bir araya getirdi. Dernek tarafından yapılan sektörel çalışmaların detaylarının aktarıldığı toplantıda, sektörün sorunları da masaya yatırıldı.

GALSİAD’ın genel kurulunun ardından gerçekleştirilen Alüminyum Sektör Toplantısı’na Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan BÜYÜKDEDE, İDDMİB Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin ÖZTİRYAKİ, Sanayi ve Teknoloji Ana Metaller Dairesi Başkanı Ümit Yasin GÜVEN, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İstanbul İl Müdürü Abdurrahman AYDIN, Kocaeli Sanayi Odası Meclis Başkanı Tahsin TUĞRUL, SAHA İstanbul Genel Sekreteri İlhami KELEŞ, TÜBİTAK MAM’dan Doç. Dr. Havva Kazdal ZEYTİN, İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Adil COŞKUN, İstanbul Ticaret Odası Meslek Grubu Meclis Üyeleri Mehmet DİŞİKARA, Ali BAKANER, İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Fikret KAYA ile bürokratlar, gazeteciler ve işadamları katıldı. Toplantıda, ham madde tedarik zorlukları ve alınabilecek önlemler, KDV iadelerinde yaşanan olumsuzluklar, Yeşil Mutabakat karbon ayak izi konusunda gelinen son durum, üretim süreçlerinde kalifiye personel konusu, geri dönüşüm sürecinde sektörün geldiği son nokta konuşuldu. Bu konular çerçevesinde sektörün sorunları ele alınarak Türkiye alüminyum envanterine yönelik yürütülen çalışmalar masaya yatırıldı.

Alüminyumda Dünyanın Geri Dönüşüm Merkezi Olma Hedefi

Alüminyum Sektör Toplantısı’nın açılış konuşmasını yapan GALSİAD Başkanı Celalettin KIRBOZ, dernek olarak Türkiye Alüminyum Federasyonu’nun kurulmasına öncülük edeceklerinin altını çizerek, bu konuda bakanlığın görüşlerini talep edeceklerini belirtti. KIRBOZ, sektörün daha ileri seviyelere ulaşması amacıyla Alüminyum İhtisas Organize Bölgesi kurulmasına yönelik her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirterek konuşmasında özetle şunlara değindi:

“Bu çalışmalar ile alüminyum sektörü bölgede ve dünyada çok farklı bir konjonktüre sahip olacaktır. Özellikle oluşturulacak Alüminyum İhtisas Organize Sanayi Bölgesi çalışması bir liman lokasyonunda kurulacak, içerisinde antrepo ve serbest bölge mantığı ile çalışmalar yapılacaktır. Böylece LME depolarına kadar uzanabilecek bir çalışmanın da başlangıcı olacaktır. Yine aynı alanda kurulacak olan tüm bölge firmalarına hitap edecek kırma ayıklama tesisi ile alüminyumda dünyanın geri dönüşüm merkezi haline getirilmesi hedeflenmektedir. Bu çalışma ile hem daha düşük maliyetli imalatlara kavuşmuş olacağız hem de Yeşil Mutabakat getirisinde sektörümüzü oldukça korumayı hedefleyeceğiz”

GALSİAD (Association of Entrepreneur Aluminum and Industrialist Businesspersons) Aluminum Sector Meeting was held

GALSİAD has got all stakeholders of the aluminum sector together at the Aluminum Sector Meeting. Not only the details of the sectoral operations carried out by the association were presented, but also the problems of the sector were comprehensively discussed at the meeting.

 

Powered by OrdaSoft!