ASAŞSANAT, ARTCONTACT İstanbul “Kurum Onur Ödülü”nün Sahibi Oldu

Sanata ve alüminyum heykel üretimi yapmak isteyen öğrenciler ile genç ve profesyonel sanatçılara verdiği destek nedeniyle ARTCONTACT İstanbul tarafından “Kurum Onur Ödülü”ne layık görülen ASAŞSANAT’ın ürettiği sanat eserleri, ARTCONTACT İstanbul Çağdaş Sanat Fuarı’nda sergilendi

 

asas 89a

Türkiye’nin lider sanayi kuruluşları arasında bulunan, ISO 500 2020 listesinde 63’üncü sıraya yükselen ASAŞ’ın 2015’te hayata geçirdiği ASAŞSANAT Atölyesi’nde yapılan eserler, ATİS Fuarcılık tarafından düzenlenen ARTCONTACT İstanbul Çağdaş Sanat Fuarı’nda sergilendi. ASAŞSANAT’a ait 18 eserin sergilendiği fuar, 1-5 Haziran tarihleri arasında Avrasya Sanat ve Gösteri Merkezi’nde ziyaretçileriyle buluştu. Yerli-yabancı binden fazla sanatçının ve 100’ü aşkın galerinin katıldığı ARTCONTACT İstanbul’un açılışı, Blue Jazz Band konseri ile gerçekleşti. Düzenlenen ödül töreninde ASAŞSANAT, “Kurum Onur Ödülü”ne layık görülürken, “Sanatçı Onur Ödülü” İbrahim BALABAN’a, “Sanata Katkı Onur Ödülü” Bedri BAYKAM’a verildi.

Sanata ve Sanatçıya Tam Destek

ASAŞSANAT, sanata ve alüminyum heykel üretimi yapmak isteyen öğrenciler ile genç ve profesyonel sanatçılara verdiği destek nedeniyle “Kurum Onur Ödülü”ne layık görüldü. Ödülü ASAŞ Yönetim Kurulu Üyesi Safa Bayar YAVUZ teslim aldı. Safa Bayar YAVUZ, ödül gecesinde gerçekleştirdiği konuşmada sanat ve sanatçıların önemini değinerek, kurum olarak her desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.

25 Bin Eser Meraklılarıyla Buluşturuldu

5 gün boyunca ziyarete açık olan fuar, yaklaşık 25 bin eseri meraklıları ile buluşturdu. Hem iç hem de dış mekânda sergilenen farklı boyut ve tekniklerin kullanıldığı eserler, sanat severleri büyüledi. İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İMAMOĞLU ve eşinin de açılışına katılarak ziyaret ettiği fuar, Covid-19 önlemleri kapsamında ziyaretçilerini ağırladı.

ASAŞSANAT’a Ait 18 Eser Sergilendi

Tüm yapım aşamaları ASAŞSANAT Atölyesi’nde gerçekleşen 18 eser:

  • Aslan SOLMUŞ – İsimsiz
  • Kazım KARAKAYA – Savaşçılar Serisi
  • Aleksey DMİTRİEV – Düşünce Akışı
  • Basri  ERDEM – Anadoludan Esintiler
  • Çiğdem ÖZ – Baykuş
  • Çiğdem ÖZ – İsimsiz
  • Çiğdem ÖZ – Yumurta
  • Hakan Bilal KARAKAYA – Huvel Bâki 1 ve 2
  • Hakan Bilal KARAKAYA – Alem-i Mülk
  • Eti BAHAR – Düğümler
  • Bahadır ÇOLAK – Yıldız Geçidi
  • Süleyman Saim TEKCAN – Döngüsel Seyir
  • Furkan DEPELİ – Be-It
  • Özgür Mehmet SAKALLI – Hayat Ağacı
  • Hakan ÇINAR – Biliş
  • Mert Ege KÖSE- Geometric Explanation
  • Özgür Mehmet SAKALLI - İsimsiz

asas 89b

 

ASAŞ Hakkında

1990 yılında kurulan ASAŞ, bugün Akyazı, Sakarya bölgesinde yer alan son teknoloji ile donatılmış 5 üretim tesisi ve 2600’den fazla çalışanıyla Türkiye’nin en önemli sanayi kuruluşları arasında yer alıyor. Sektörün bakanlık onaylı ilk Ar-Ge merkezine de sahip olan ASAŞ, üretim alanındaki tecrübesini tasarım ve Ür-Ge çalışmalarıyla sürekli geliştirerek sektöre birçok sektör için yenilikçi ürünler sunuyor. ASAŞ, alüminyum profil, kompozit panel, alüminyum yassı mamul, PVC kapı ve pencere sistemleri, alüminyum bayrak ve aydınlatma direkleri, alüminyum kapı, pencere ve giydirme cephe sistemleri, panjur sistemleri, garaj kapıları ve motor kontrol sistemleri alanında zengin bir ürün yelpazesine sahip. Bugün 90’ı aşkın ülkeye ihracat yapan ve kuruluşundan bu yana istikrarlı büyümesini sürdüren ASAŞ, Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2020 listesinde de 63’üncü sırada yer alıyor.

ASAŞSANAT Hakkında

ASAŞSANAT 2015 yılında “sanayi ve sanatın buluşması” mottosuyla toplumun gelişiminde sanatın oynadığı önemli rolün bilinciyle, sanata verdiği desteği geliştirerek bir çatı altında toplamak amacıyla ASAŞ tarafından kurulmuştur. Sanatçıları, akademisyenleri, öğrencileri bir araya getirerek karşılıklı sinerjiyle öğrenme, tasarlama ve üretim süreçlerini desteklemek amacıyla ASAŞSANAT bünyesinde projeler gerçekleştirilmektedir.

“Sanat Üretim Merkezi” olarak konumlandırılan ASAŞSANAT bünyesinde sanatçılara; 2.500’den fazla kişinin çalıştığı, 923.000 m² alan üzerine kurulu, 300.000m² kapalı alana sahip son teknolojiye sahip ekipmanlarla donatılmış ASAŞ Üretim Tesislerinin tüm imkânları açılarak, eser üretimi için güçlü bir üretim ve ARGE desteği de sağlanmaktadır. Ayrıca ASAŞSANAT için özel olarak kurulan döküm atölyesi bünyesinde büyük boyutta eser üretimi de gerçekleştirilebilmektedir. Profesyonel sanatçı ve tasarımcılara eserlerini üretebilmeleri için profesyonel atölye hizmeti ve artizan desteği sağlanmaktadır.

ASAŞSANAT, 2021 yılı itibariyle toplamda 2.400 m²’lik bir kapalı alanda hizmet vermekte olup 1.200m²’lik ASAŞSANAT Galerisi’nde sanatçılar için çalışma odaları, workshop alanları, galeri mekanları, kütüphane ve toplantı odaları mevcut olup diğer 1200m²’lik alanda ise modelhane, dökümhane, kaynak atölyesi, kumlama bölümü, yüzey işlem bölümü ve taş yontu atölyeleri yer almaktadır. Ayrıca ASAŞSANAT yerleşkesi içinde yaklaşık 3.500m²’lik açık alanda ziyaretçilere de açık olan “Heykel Park” bulunmaktadır.

ASAŞSANAT, the Winner of “Corporate Pride Award” of ARTCONTACT İstanbul

ARTCONTACT İstanbul Modern Art Fair hosted the works of art produced by ASAŞSANAT, which was bestowed with the “Corporate Pride Award” by ARTCONTACT İstanbul for the support it has been providing to the arts, and particularly to the youth and students, alongside professional artists, who aspire to produce aluminum sculptures.

asas 89c

Powered by OrdaSoft!