binaa 1bMimarlık ve Araştırma Stüdyosu BINAA’nın Kurucusu Yüksek Mimar Burak PEKOĞLU’na “Europe 40 Under 40” Ödülü

Mimarlık ve araştırma stüdyosu BINAA’nın Kurucusu Yüksek Mimar Burak PEKOĞLU, Avrupa’da 40 yaşın altındaki en başarılı 40 mimar ve tasarımcının belirlendiği “Europe 40 Under 40” ödülünü almaya hak kazandı.

 

binaa 1d

 

binaa 1a

“Europe 40 Under 40” ödülleri The European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies ve The Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design kurumları tarafından mimari ve tasarımın geleceğine ışık tutacak yeni jenerasyonu teşvik etmek amacıyla, her yıl Avrupa ülkelerindeki en başarılı genç mimar, peyzaj mimarı, iç mimar ve tasarımcılara veriliyor. Ödüllü Mimarlık ve Araştırma Stüdyosu BINAA’nın Kurucusu Yüksek Mimar Burak PEKOĞLU da bu sene ödülü almaya hak kazanan isimler arasındaki yerini aldı. Sunduğu gelecek vizyonu ve başarılı ekip yöneticiliği misyonu ile hayata geçirdiği projelerle uluslararası ölçekte ses getirmeyi sürdüren Burak PEKOĞLU, fark yaratan tasarım yaklaşımı ve bu yönde geliştirdiği iş modeliyle mimarlık dünyasında dikkatleri üzerine çekiyor. Mimarlık mesleğinde kolektif ekibin önemine inanan Burak PEKOĞLU, iş modelinde farklı bakış açılarıyla beslenmeyi ve farklılıkların bir araya gelmesiyle oluşan sinerjinin gücüne inanıyor.

 

BINAA’nın Kurucusu Yüksek Mimar Burak PEKOĞLU Kimdir?

1984 yılında Eskişehir’de doğan Burak PEKOĞLU, liseyi Robert Koleji’nde tamamladı. 2011’de Harvard Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden (Graduate School of Design) yüksek lisans derecesini aldı. Mimarlık lisans eğitimimi, 2008 yılında uluslararası öğrenci başarı bursuyla kabul edildiği Buffalo, New York’taki New York Eyalet Üniversitesi’nde tamamladı. Skidmore, Owings & Merrill’in (SOM) New York, Schimidt Hammer Lessen’in (SHML) Aarhus, Danimarka ve Pelli Clarke Pelli Architects’in (PCPA) New Haven gibi uluslararası ofislerde tasarımcı olarak çalışmalar yürüttü. Yerel ve uluslararası konferanslara, jürilere katılım gösterdi. Bilgi Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi mimarlık bölümlerinde mimari proje dersleri verdi. Yıldız Teknik Üniversitesi`nde proje dersleri vermeyi sürdürüyor. 2012 yılında kurucusu olduğu mimarlık ve araştırma stüdyosu olan BINAA’da (Building Innovation Arts Architecture) sıra dışı ve yenilikçi projelere imza atıyor. BINAA olarak imza attıkları Sakarya, Hendek’teki S2OSB (Sakarya 2. Organize Sanayi Bölgesi) yönetim ofisi ve konferans salonu projesiyle Architizer A+Awards’da, 2017’de uluslararası mimari+metal kategorisinde 1’incilik ödülünü kazandı. Firma aracılığıyla 8 yıldan bu yana inşa ettikleri uluslararası ağlarını, Türkiye’deki keşfedilmeye açık potansiyellerle birleştirmeyi, İstanbul’daki tasarım ve araştırma odaklı stüdyosunda yetenekli tasarımcıları bir araya getirerek farklı bakış açılarından beslenmeyi, yerel ve uluslararası ölçekte yeni ödüller getirecek projeler üretmeyi hedefliyor.

binaa 1b

 

“Europe 40 Under 40” Prize awarded to Master Architect Burak PEKOĞLU, the Founder of the Architecture & Research Studio BINAA

Master Architect Burak PEKOĞLU, the Founder of the Architecture & Research Studio BINAA, was awarded with “Europe 40 Under 40” Prize, which name Europe’s top 40 most successful architects and designers under the age of 40.

 

binaa 1c

Powered by OrdaSoft!