Celalettin KIRBOZ: “ALUEXPO, Firmaların Ar-Ge ve İnovasyon Gücünün Temsilcisi Oldu”

Sima Alüminyum Genel Koordinatörü Celalettin KIRBOZ ile ALUEXPO Fuarı’nı  değerlendirdiğimiz, fuarın Ar-GE ve inovasyon çalışmaları odağında firmalara ve sektöre katkılarına değindiğimiz bir röportaj gerçekleştirdik.

 

 

 

sima aluminyum 1a

Katılım sağladığınız Aluexpo Fuarı’nı değerlendirebilir misiniz?

Sima Dış Ticaret Alüminyum AŞ olarak katılım sağladığımız 7. Uluslararası Alüminyum Teknolojileri, Makine ve Ürünleri ihtisas fuarı; firmamız ve ülkemiz adına son yıllarda yapılan önemli ve etkin bir fuar olmuştur. Tüm dünyada olduğu gibi bizim ülkemizde de yaşanan global kaynaklı olumsuz sağlık durumu, lokal olsa da savaş süreci bizleri ve fuarımızı elbette kısmi olarak etkilemiştir. Özellikle yurt dışı müşteri beklentilerimiz bu olumsuzluklar sürecinde istediğimiz seviyelerde olmamıştır.

Uzun dönemdir katılamadığımız fuarlar farkında olmasak da beklediğimiz özlediğimiz organizasyonlarmış; bunu bu süreçte daha da iyi anladık. Maalesef eş zamanlı birçok sunuma istesek de katılım sağlayamadık, oysa çok önemli çalışmalar aktarıldığını biliyoruz. Bu organizasyon sırasında sunumların olmaması görüşünü uzun dönemdir savunuyoruz. Fuar öncesi veya sonrası bir günde bu sunumlar ve fuar sonuçları için program yapılabilir kanaatindeyiz. Önümüzdeki süreçte sektörümüzde, ülkemizde, yakın ve uzak coğrafyada yaşanan olumsuzlukların bitmesi ve daha huzurlu, daha sağlıklı günlerde buluşmayı yürekten arzu ediyoruz.

Fuarda ne tür iş bağlantıları sağladınız? Bu bağlantılar faaliyetlerinize nasıl bir boyut getirecek?

Fuarlar yenilik, inovasyon, Ar-Ge çalışmalarının ürünlere yansıtıldığı ve bu ürünlerin canlı olarak müşterilere ulaştırıldığı önemli tanıtım enstrümanlarıdır. Firmaların fuarlardan verim alabilmesinin en önemli özelliği, katılan firmanın bu fuarlarda sunacağı yeni, inovatif ürünlerinin olmasıdır. Elbette katılımcı olarak sağlanan bu enstrümanın bir de talep tarafı olan müşteri, ziyaretçinin fuara gelmesi çok önemlidir. Fuar şirketinin gücü, etkinliği, fuarın verimli olması için tam da bu noktada ortaya çıkmaktadır.

sima aluminyum 1b

Fuar sırasında ziyaretçilerle sıcak satışa yönelik anlaşma gerçekleştirdiniz mi?  Fuarın satış faaliyetlerinize nasıl bir katkı sunacağını düşünüyorsunuz?

Biz firma olarak zaten büyük ölçekli bir Ar- Ge firmasıyız. Sadece fuar süreçlerine ait değil aylara, haftalara indirgenen süreçlerde inovatif farklı ürünler çıkarmaya devam ediyoruz. Bu sebeple fuarlar bizim için son derece verimli ve yoğun geçer, biz buna alıştık. Özellikle firmamız ürünlerine ilgi gösteren ve detaylı olarak bizleri takip eden Savunma Sanayi Başkanlığımız ve Sanayi Teknoloji Bakanlığımız yetkilileri standımıza oldukça yoğun ziyarette bulunmuşlardır.

Değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederiz. Son olarak eklemek istediğiniz bir konu var mıdır?

Win&ARTProje - ALU&Art Dergilerine, katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.

Celalettin KIRBOZ: “ALUEXPO Has Become the Representative of R&D and Innovation Power of Companies”

We made an interview with Celalettin KIRBOZ General Coordinator of Sima Alüminyum, where we discussed the ALUEXPO Fair, and mentioned contributions of the fair to companies and the sector in the focus of R&D and innovation studies.

Powered by OrdaSoft!