inteknoİntekno Teknoloji Transfer San. ve Tic. A.Ş. Verimlilik ve Tasarruf Sağlayan Ürünleriyle Sürdürülebilir Geleceğe Odaklandı

İntekno Teknoloji Transfer San. ve Tic. A.Ş. Satış ve İş Geliştirme Müdürü Erhan KARA ile firmanın üretim, ihracat, satış, Ar-Ge ve inovasyon faaliyetleri hakkında bilgiler aldığımız, ALUEXPO’yu değerlendirdiğimiz bir röportaj gerçekleştirdik.

 

 

 

intekno a

Röportajımıza başlarken bize kendinizden bahsedebilir misiniz?

İntekno Teknoloji Transfer San. ve Tic. A.Ş.’nde Satış ve İş Geliştirme Müdürü olarak çalışmaktayım. 34 yıllık profesyonel hayatımda çeşitli firmalarda satış bölümlerinde çalıştım, son 8 yıldır da İntekno firmasında çalışmaktayım.

Firmanız hakkında bilgi alabilir miyiz?

İlk olarak 1987’de Amerika’da kurulan firmamız Türkiye’de demir-çelik ve alüminyum, geri dönüşüm, madencilik, enerji üretimi, inşaat ve petrokimya sektörlerinde müşterilerine teknoloji, mühendislik, know-how, makine, ekipman, hammadde, sarf malzemesi ve danışmanlık hizmetlerini 1991’den beri sürdürmektedir.

Sektörde ürünlerinizi öne çıkaran özellikleriniz hakkında bilgi alabilir miyiz?

Satışını yapmakta olduğumuz ürünlerimiz; üretim verimini artıran, karbon ayak izini düşüren, sarf malzemelerinde tasarruf sağlayan, sektöre yeni teknolojiler katan ürünlerdir.

Çözüm ortaklarınızı seçerken hangi kriterleri dikkate alıyorsunuz?

Uzun yıllardır sektörde var olması, dünya çapında bilinirliği olması, sahiplik yapısının uzun yıllardır değişmemesi, teknoloji olarak kendini devamlı yenilemesi ve konularında uzman olmaları, kaliteye önem vermeleri şirketimiz için çözüm ortaklarımızda aradığımız ve bulunan kriterlerdir.

Son bir yıl içerisinde gerçekleştirdiğiniz üretim, ihracat, satış, Ar-Ge ve inovasyon faaliyetleriniz hakkında bir değerlendirmede bulunabilir misiniz?

Sektöre 2 yeni ürün daha sunduk. Bu ürünlerimiz de sarf ürünlerinden tasarruf, karbon ayak izinin düşürülmesinde kazançlar sağlamaktadır.

Katılım sağladığınız Aluexpo Fuarı’nı değerlendirebilir misiniz? Standınıza olan ilgi nasıldı?

Standımıza ilgi çok iyiydi. Pandemi sonrası sektörün bir araya gelmesi açısından çok güzel bir organizasyon oldu.

Fuarda hangi ürünlerinizi sergilediniz? Fuara özel ilk kez fuarda sergilediğiniz ürünleriniz oldu mu?

Fuarda hurda kırma, temizleme ve ayrıştırma sistemlerimizi sergiledik.

Fuarda ne tür iş bağlantıları sağladınız? Bu bağlantılar faaliyetlerinize nasıl bir boyut getirecek?

Ürün ve sistemlerimizi sektöre tanıttık ve ihtiyaçlarını belirledik. Fuar sonrasında firma taleplerinden gördüğümüz kadarıyla ürünlerimize önemli bir ilgi vardı ve satış yapılacağını öngörüyoruz.

Fuar sırasında ziyaretçilerle sıcak satışa yönelik anlaşma gerçekleştirdiniz mi?  Fuarın satış faaliyetlerinize nasıl bir katkı sunacağını düşünüyorsunuz?

Sıcak satış gerçekleşmedi ancak fuar sırasındaki bağlantılarımızı teklif boyutuna taşıdık. Bu tekliflerin kısa ve orta vadede satışa dönüşeceğini tahmin ediyoruz.

2022 yılı katılım sağlayacağınız yurtiçi ve yurtdışı fuarlar var mıdır?

Yurtiçinde Ankiros 2022 Fuarı’na, yurtdışında ise Almanya’daki IFAT 2022’ye katılmayı planlıyoruz.

Değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederiz. Son olarak eklemek istediğiniz bir konu var mıdır?

Fuarın yeniliklerle önümüzdeki yıllarda da devam etmesini diliyoruz. Win&ARTProje - ALU&Art Dergilerine, katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.

İntekno Teknoloji Transfer San. ve Tic. A.Ş. Has Focused on Sustainable Future with Saving and Efficiency-Yielding Products

We interviewed with the Sales & Business Development Director of İntekno Teknoloji Transfer San. ve Tic. A.Ş., Erhan KARA, on not only their production, export, sales, R&D, and innovation activities, but also their evaluation of ALUEXPO.

Powered by OrdaSoft!