edip aluminyumEdip Alüminyum Cephe Sistemleri 2021’de İhracatını 2’ye Katladı

Edip Alüminyum Cephe Sistemleri Kurucusu Yönetim Kurulu Başkanı Edip ALICI ile firmanın faaliyetleri ve ürün grupları hakkında bilgiler edindiğimiz, başarılı ihracat faaliyetlerine ve 2022 hedeflerine dikkat çektiğimiz bir röportaj gerçekleştirdik.

 

 

 

 

edip aluminyum 01

Röportajımıza başlarken bize kendinizden bahsedebilir misiniz?

1972 yılında Van’ın Gürpınar ilçesinde doğdum. Çocukluk dönemim Van’da geçti. Girişimci karakterim beni 14 yaşında iş hayatıyla tanıştırdı. O yıllardan bu yana iş hayatında görev almayı sürdürüyorum. Evli ve 6 çocuk babasıyım.

Firmanız hakkında bilgiler verebilir misiniz?

Firmamız Edip Alüminyum Cephe Sistemleri’nin temellerini kardeşlerimle beraber 1993 yılında Van’da kurduğumuz atölyede attık. Önceliğimiz daima hizmet oldu. Başarılı işlerimizin ardından Doğu Anadolu bölgesinin ihtiyaçlarını karşılamak için 1999 yılında ilk ısı cam üretim tesisini kurduk. Yıllarca ısı cam uygulamalarında başarılı işlere imza attıktan sonra PVC ve doğrama sektöründe Pakpen ile ortak çalışmalar yürüttük. 2003’te Çuhadaroğlu ile dış cephe giydirme alanlarında bölgede büyük çaplı projelere imza attık. 2007’den sonra İstanbul Anadolu yakasında Saray ve Kleidco uygulama ve satış bayisi olarak faaliyetlerimize devam ettik. Ülkemizin birçok bölgesinde adını duyuran prestijli projeleri Edip Alüminyum Cephe Sistemleri olarak başarılı bir şekilde tamamladık. Müşterilerimizle aramızda kurduğumuz güven ilişkisi doğrultusunda projelerimize yenilerini eklemeye devam ediyoruz. İstanbul ve Van şubelerimizde 700’e yakın çalışana istihdam sağlıyoruz. Şubelerimizde bulunan üst düzey makinalarımızla işlemleri en hızlı şekilde yerine getiriyoruz. Gerek manuel gerekse CNC kesimlerimiz ve satışlarımızla perakende müşterilerine de hitap ediyoruz. Rezidanslardan, hastanelere, kamu kurumlarından alışveriş merkezlerine, stadyumlardan spor komplekslerine kadar tüm sosyal yaşam alanlarına imzamızı atıyoruz. Edip Alüminyum ve Arell Alüminyum olarak ülkemizin dört bir bölgesinde hizmet vermeye devam ediyoruz.

Firmanızın faaliyetleri ve ürün grupları hakkında bilgi verir misiniz?

Firmamız cephe giydirme, güneş kırıcı ışıklık skylight sistemleri, korkuluk küpeşte, sürme sistemleri, alüminyum kapı pencere, alüminyum kompozit panel gibi ihtiyaçları karşılamaya yönelik uygulama ve satış hizmeti sunmaktadır.

Ürünlerinizin başarısını garantileyecek rekabetçi avantajlarınız nelerdir?

Projelerimizde kaliteli ürün kullanımı sorunsuz işçilik, uygulama ve satışlardan sonraki süreçte de verdiğimiz çözüm odaklı hizmetler bizi rekabette üstün konuma yükseltiyor. 30 yılı aşkın süredir ürünlerimiz ve uygulamalarımızdaki avantajlarımızdan en önemlisi güven ve samimiyettir.

Çözüm ortaklarınızı seçerken hangi kriterleri dikkate alıyorsunuz?

Çözüm ortaklarımızı seçerken yenilikçi ve kaliteli hizmet anlayışını dikkate alıyoruz. En büyük partnerimiz Saray ve Kleidco’dur. Çalışma ortaklarımızın tamamen kurumsal yapılardan oluşması bizim için de bir güven ve başarı unsuru teşkil ediyor.

Pandemi dönemindeki çalışmalarınız nelerdir? Pandemi faaliyetlerinizde ne tür değişimlere sebep oldu?

Pandeminin zorluklarını elbette dünyada ve ülkemizdeki üreticiler, firmalar ve kurumlar gibi biz de yaşadık. Ama bu dönemde kesintisiz çalışmalarımıza devam ederek elimizdeki projeleri tamamladık. Zor süreçlerden rahatlıkla geçmek için özveriyle çalışmalarımıza devam ettik.

İhracat faaliyetleriniz hakkında bilgi verebilir misiniz?

2021 yılında ihracatımız 2 katına çıktı. Yeni dönemde gerek malzeme gönderimi gerekse alüminyum doğrama imalatı ve gönderimine yönelik faaliyetlerimizin artacağından şüphe duymuyoruz.

2021 yılını sektörümüz ve firmanız açısından değerlendirir misiniz?

2021 in ilk yarısı ülkemiz ve dünyamız için zor bir süreçti. Sektörümüzde sıkıntıya giren çok fazla firma oldu. Hammadde sıkıntısı ülkemizde de hissedildi. Firma olarak bu zor süreci iş ortaklarımız ve çalışma arkadaşlarımızla en aza indirdik

2022 yılı hedef, plan ve beklentilerinizden bahseder misiniz?

2022 yılına yeni projelerle başladık. Mevcut projelerimizin dışında bu yıla özel hedef sayı belirledik. Gerek uygulama çalışmalarımız gerekse satışlarımızda hedeflerimize ulaşmayı temenni ediyoruz.

Değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederiz. Son olarak eklemek istediğiniz bir konu var mıdır?

Win&ARTProje - ALU&Art Dergilerine ilgileri ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.

edip aluminyum 01b

 

Edip Alüminyum Cephe Sistemleri doubled Its Exports in 2021

We interviewed with Edip ALICI, the Founding Board Chairman of Edip Alüminyum Cephe Sistemleri, from which we not only gained information regarding the comkpany’s operations and product groups, but also highlighted the company’s successful  export operations, and the goals it is to pursue throughout 2022.

Powered by OrdaSoft!