cmg aluminyumCMG Alüminyum Tüm Ekipman ve Yatırımlarıyla 2022’ye Hazır

CMG Alüminyum A.Ş. Genel Müdürü Cemal GÜNEŞ ile üretim, yatırım ve ihracat faaliyetlerine ilişkin en yeni gelişmeler hakkında bilgiler edindiğimiz bir röportaj gerçekleştirdik.

 

 

 

cmg aluminyum 1a

Röportajımıza bașlarken bize kendinizden ve sektöre verdiğiniz hizmetlerden bahsedebilir misiniz?

Babamın desteği ve yardımlarıyla 2004 yılında henüz 14 yașındayken ticarete atıldım. Çalıșma hayatıma babam tarafından 1990 yılında kurulan ve günümüzde halen faaliyetlerine devam eden Hasan GÜNEȘ șahıs firmasında bașladım. Kısa sürede iș hayatımdaki bașarılarımı ve özgüvenimi gören babam Hasan GÜNEȘ ve abim Bilal GÜNEȘ ile birlikte ortaklıklı șirketleșme kararı aldık. 2010 yılında günümüzde de faaliyetlerine devam eden șirketimiz Özgüneș Alüminyum Döküm Metal San. ve Tic. Ltd. Ști’yi kurduk.

Firmanızın yapılanması, faaliyetleri ve ürün grupları hakkında bilgi verebilir misiniz?

Özgüneș Aluminyum Döküm Metal San. ve Tic. Ltd. Ști. kuruluș tarihinden bu yana alüminyum külçe ve alașımlı külçe üretimi ile sektördeki demir-çelik firmalarına hizmet veriyor. Bu süreçte hizmetlerimize devam ederken sektördeki alüminyum billet üretiminin talepleri karșılamadığını tespit edip ihtiyaçları karșılamak adına yatırım kararı aldık. 2017’de köklü geçmișimizden aldığımız tecrübeler ıșığında sektörün taleplerinin büyük bir kısmını karșılamaya bașladık. Șu anda ana faaliyet alanımız olan alüminyum billet üretimine yeni firmamız olan CMG Aluminyum A.Ș.’de 7000 metrekaresi açık 7000 metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 14000 metrekare alanda iki ayrı fabrikada, 5000 ton/ay – 60000 ton/yıl kapasiteyle üretime devam ediyoruz. İșimizi severek ve benimseyerek yaptığımız için kalite ve güven konusundaki hassasiyetimizi ilk günkü özverimizle göstermeyi sürdürüyoruz.

Yatırım, üretim ve ihracat faaliyetleriniz hakkında bilgi verebilir misiniz?

CMG Alüminyum olarak ekstrüzyon firmalarının isteği doğrultusunda 127, 140, 152, 178, 203, 228 ve 254 mm gibi değișik çaplarda ve yine isteğe göre uluslararası normlardaki 6005, 6060, 6063, 6082, 6463 gibi alüminyum alașımları șeklinde yüksek kalitede billet üretmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda yatırımlarımızı da hız kesmeden sürdürüyoruz. 2 adet 40 ar tonluk ocaklarımız ile tek döküm tek șarj ve tek sevkiyat olarak 26,000 kg olacak șekilde tabla ve homejenizasyon yatırımımızı tamamladık. Müșterilerimize en kaliteli billeti sunabilmek için dünyanın en modern döküm sistemi olan Hot Top Billet Casting System’ı kullanarak gerçekleștirdiğimiz yeni ve ilave yatırımlarla kalitemizi her zaman rakip firmaların üzerinde tutmayı bașardık. Yatırım faaliyetlerimizi bu kriter doğrultusunda gerçekleștiriyoruz. Gelecek yıllarda Wagstaff yatırımımızla yıllık 120.000 ton üretim hedefini yakalamak ve bu doğrultuda müșterilerimize en kaliteli üretimi sağlamak amacıyla çalıșmalarımıza devam ediyoruz. İstanbul ve Türkiye’de pazar ihtiyacının hatırı sayılır bir kısmını karșılamayı amaçlayan CMG Alüminyum olarak, bașta Avrupa Birliği ülkeleri olmak üzere dünyanın dört bir yanına ihracat yapmak hedefine, kalitesine ve vizyonuna sahibiz.

Değerli vaktinizi ayırdığınız için teșekkür ederiz. Son olarak eklemek istediğiniz bir konu var mıdır?

2022 yılının gerek alüminyum sektörüne gerekse ülke ekonomimiz adına parlak bir yıl olmasını ümit ediyoruz. Tüm ekipman ve yatırımlarımızı buna göre yaptık. Bize zaman ayırdığınız için Win&ARTProje - ALU&Art Dergilerine çok teșekkür ediyorum.

CMG Alüminyum is Ready for 2022 with All Its Equipment and Investments

We interviewed with Cemal GÜNEȘ, Director General of Güneș Metal, in which we gained information on the recent developments in their production, investment, and Export activities.

cmg aluminyum 1b

Powered by OrdaSoft!